La Dolce Vita Orient Express: Η υπέρτατη εμπειρία ταξιδιού στην Ιταλία με το θρυλικό τρένο

Διαβάζεται σε 5'
La Dolce Vita Orient Express: Η υπέρτατη εμπειρία ταξιδιού στην Ιταλία με το θρυλικό τρένο
www.orient-express.com

Η επιτομή της κλασικής πολυτέλειας του Orient Express βρίσκει το νόημά της σε αυτό το πολυαναμενόμενο ιταλικό τρένο, που σε λίγες ημέρες ξεκινά να πωλεί τα εισιτήριά του.

Αφήστε τον εαυτό σας να παρασυρθεί από τις μελωδίες του La Dolce Vita. Ενδώστε στη γοητεία της καθαρής πολυτέλειας και τις απολαύσεις ενός εμβληματικού τρένου. Και ζήστε ένα αξέχαστο ταξίδι στην Ιταλία.

Πριν από 150 χρόνια, ο Georges Nagelmackers έκανε τα όνειρά του πραγματικότητα όταν κυκλοφόρησε τα πρώτα πολυτελή τρένα Orient Express σε όλη την Ευρώπη. Σήμερα, ο θρύλος αναγεννιέται στην Ιταλία και σας καλεί να ζήσετε ένα συναρπαστικό ταξίδι με το La Dolce Vita Orient Express. Σε 12 ημέρες από σήμερα, θα ξεκινήσει η προπώληση των εισιτηρίων, ενώ για να ταξιδέψετε θα χρειαστεί να περιμένετε μέχρι την άνοιξη του 2025.

www.orient-express.com

Η θρυλική αμαξοστοιχία σχεδιάστηκε από την αρχή ακολουθώντας το όραμα και το ταλέντο των αρχιτεκτόνων του Dimorestudio, το στούντιο αρχιτεκτονικής και σχεδίασης που ιδρύθηκε από τον Emiliano Salci και την Britt Moran. Έμπνευση τους η τέχνη και τη χρυσή εποχή του ιταλικού ντιζάιν. Το νέο τρένο αποτίει φόρο τιμής στα χρόνια του “La Dolce Vita” στη δεκαετία του 1960, όταν η Ιταλία γνώρισε τέτοια οικονομική άνθηση, που οδήγησε σε έναν πιο λαμπερό τρόπο ζωής.

Αυτή ακριβώς η λαμπερή ζωή είναι διάχυτη και στις 12 πολυτελείς καμπίνες του τρένου, στις 18 σουίτες και στην χαρακτηριστική σουίτα “La Dolce Vita”, όλα με άνετα κλινοσκεπάσματα, χώρους καθιστικού, πινελιές από ξύλο σοκολάτας και τεράστια παράθυρα, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να απολαμβάνουν τη θέα κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Πέρα από τα ιδιωτικά δωμάτια, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να συναναστραφούν με τους συνταξιδιώτες τους στους μεγάλους χώρους του εστιατορίου και του σαλονιού του τρένου ή να πιούν το αγαπημένο τους κοκτέιλ στο μπαρ, που μοιράζεται το ίδιο μοντέρνο ντιζάιν των μέσων του αιώνα, της δεκαετίας του ’60.

www.orient-express.com

Η ζωή στο τρένο

Οι απολαύσεις δεν θα σταματούν στο La Dolce Vita Orient Express. Από το πρωινό «Grand Tour of Italy» μέχρι το απογευματινό τσάι, το βραδινό δείπνο Aperitivo και το Le Grand Soir, σας περιμένει η απόλυτη ιταλική κουζίνα συνοδεία κρασιού. Τα τραπέζια θα είναι στρωμένα με λευκά τραπεζομάντιλα, κεντημένα με μοτίβα Orient Express, με εξαιρετικά ελαιόλαδα, vintage ασημικά και ιταλικά πήλινα σκεύη. Στο μενού, θα βρείτε μια επιλογή από πιάτα και εποχιακά προϊόντα, αχινούς και τρούφες, μα και τα καλύτερα κρασιά των ιταλικών περιοχών που θα διασχίζει το τρένο, όλα σερβιρισμένα με κομψότητα και διακριτικότητα.

www.orient-express.com

Οι διαδρομές

Οι ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από εννέα ξεχωριστά ταξίδια, όπου το καθένα «υπόσχεται ένα μείγμα πολυτέλειας, πολιτισμού και ιστορίας», με την πρώτη αναχώρηση να ξεκινά την άνοιξη του 2025. Ανάλογα με την εποχή, τα δρομολόγια θα περιλαμβάνουν: Ένα επικό ταξίδι για να ανακαλύψετε τα θαύματα και τα μυστικά της Βενετίας. Μια βόλτα στο Πορτοφίνο, ένα γοητευτικό χωριό στην ιταλική Ριβιέρα πριν επιστρέψετε στη Ρώμη. Από τη Βενετία ένα άλλο δρομολόγιο θα οδηγεί στη Σιένα, ένα ακόμη στολίδι της Τοσκάνης. Από τη Ρώμη, θα για να ανακαλύψετε τα μεγαλεία της Ματέρας και τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Ακόμη το La Dolce Vita Orient Express σας προσκαλεί να ανακαλύψετε τους υπέροχους αμπελώνες στην καρδιά της όμορφης Τοσκάνης. Από τη Ρώμη στο Μονφεράτο, απολαύστε μια παρέλαση των ιταλικών θαυμάτων του Πιεμόντε. Και ως τελευταία πινελιά, απολαύστε τη γεύση της τρούφας και του εκλεκτού κρασιού. Ένα ταξίδι κατά μήκος της ακτής της Σικελίας θα περιλαμβάνει τη Μαρατέα, την «Πόλη των 44 εκκλησιών», τη Μεσόγειο Θάλασσα και τις ονειρεμένες παραλίες της. Ένα άλλο δρομολόγιο κατά μήκος της ακτής της Σικελίας θα φτάνει στο Παλέρμο.

www.orient-express.com

Τέλος, από τα παλάτια του Παλέρμο στους θησαυρούς της Κοιλάδας των Ναών, μια διαδρομή της Σικελίας που οδηγεί κατευθείαν στη διάσημη Αίτνα.

Τα δρομολόγια μιας νύχτας ξεκινούν από 3.500 ευρώ ανά άτομο σε μια πολυτελή καμπίνα και 4.700 ευρώ ανά άτομο σε μια σουίτα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα