Μία από τις ομορφότερες παραλίες του Αιγαίου για τις πρώτες καλοκαιρινές εξορμήσεις

Διαβάζεται σε 3'
Η Κολώνα
Η Κολώνα Planet From Above

Η Κολώνα της Κύθνου παίρνει το όνομά της από την φαρδιά αμμουδιά που ενώνει το νησί με το μικρό νησάκι του Αγίου Λουκά.

Σε πολύ κοντινή απόσταση από το λιμάνι του Λαυρίου αλλά και του Πειραιά, βρίσκεται ένα πανέμορφο νησί με ιδιαίτερες παραλίες και πανέμορφες καταγάλανες κυκλαδίτικες εικόνες, που αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών ετησίως.

Βρισκόμαστε στο νησί της Κύθνου και στη μοναδική “δίδυμη παραλία” της, μια παραλία που όμοιά της δεν υπάρχει σε ολόκληρο το Αιγαίο!

Δείτε τη drone πτήση του Planet From Above παρακάτω και πάρτε ανάσες δροσιάς, μέχρι να έρθει το καλοκαίρι:

Η Κολώνα, που παίρνει το όνομά της από την φαρδιά αμμουδιά που ενώνει το νησί της Κύθνου με το μικρό νησάκι του Αγίου Λουκά και μοιάζει με κολώνα, μπορεί να μην έχει καθόλου πράσινο και να μην είναι μια από τις οργανωμένες παραλίες του νησιού, όμως είναι μια από τις αγαπημένες όλων. Η θάλασσα βρέχει και τις δύο πλευρές της λωρίδας άμμου, με αποτέλεσμα να προκύπτουν δύο παραλίες με κοινή αμμουδιά, δημιουργώντας μια ξεχωριστή εικόνα.

Η παραλία βρίσκεται στον ομώνυμο όρμο, στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, βόρεια του λιμανιού του Μέριχα και απέναντι από την επίσης όμορφη παραλία της Απόκρουσης. Η πρόσβαση μετά την Απόκρουση γίνεται μέσω ενός σχετικά δύσβατου χωματόδρομου, όμως είναι τόσο ιδιαίτερη η παραλία που πραγματικά θα σας αποζημιώσει.

Στην παραλία της Κολώνας δεν θα βρείτε τα αλμυρίκια που χαρακτηρίζουν τις περισσότερες παραλίες του νησιού, ούτε ομπρέλες ή ξαπλώστρες, καθώς δεν πρόκειται για οργανωμένη παραλία, οπότε καλό θα είναι να φτάσετε με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Στο ανατολικό τμήμα που συνδέεται με το νησί της Κύθνου υπάρχουν κάποια οικήματα. Λειτουργεί επίσης μια ταβέρνα όπου μπορείτε να γευτείτε τους τοπικούς και όχι μόνο μεζέδες ή να προμηθευτείτε καφέ και δροσιστικά αναψυκτικά.

Πώς θα φτάσετε στην παραλία

Μπορείτε να φτάσετε εδώ και με “θαλάσσιο ταξί” από τον Μέριχα.

Απέχει 9 χιλιόμετρα και 20 λεπτά από το Μέριχα, φτάνετε περνώντας από την παραλία της Απόκρουσης και συνεχίζετε αριστερά στον χωματόδρομο. Τα τελευταία 3 χιλιόμετρα της διαδρομής παρουσιάζουν μια δυσχέρεια. καθώς ο χωματόδρομος σε αρκετά σημεία είναι επικλινής και αρκετά στενός. Από τη Χώρα μπορείτε να φτάσετε διανύοντας μια απόσταση 7 χιλιομέτρων διάρκειας 17 λεπτών, με νοτιοδυτική κατεύθυνση και στην διασταύρωση προς Μέριχα μένετε δεξιά, φτάνετε στην παραλία της Απόκρουσης μετά την οποία ακολουθεί ο χωματόδρομος προς την Κολώνα.

Οι λάτρεις της πεζοπορίας που ακολουθούν το μονοπάτι προς τον αρχαιολογικό χώρο του Βρυόκαστρου πολλές φορές συνεχίζουν κατεβαίνοντας στην παραλία της Απόκρουσης και από κει συνεχίζουν για την παραλία της Κολώνας. Υπάρχει επίσης μονοπάτι που ξεκινάει από τη Χώρα μέχρι την Απόκρουση μήκους 4,2 χιλιομέτρων και από κει μπορείτε να συνεχίσετε προς την Κολώνα. Καλό θα ήταν σε κάθε περίπτωση να συμβουλευτείτε το γραφείο πληροφοριών του Δήμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα