Μια παραλία, ένα βουνό και 3 λίμνες για να αποδράσετε την 25η Μαρτίου

Διαβάζεται σε 4'
Η λίμνη Δόξα
Η λίμνη Δόξα ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Για εκείνους που δεν κανόνισαν πακέτο τριήμερων διακοπών, αλλά θέλουν να πάρουν την πρώτη τους δόση Άνοιξης, λίμνες, βουνά και παραλίες τους περιμένουν.

Επίσημα έχουμε μπει ήδη στην Άνοιξη και το αγαπημένο όλων τριήμερο της 25ης Μαρτίου είναι προ των πυλών. Όσοι δεν κατάφεραν να οργανώσουν μια κοντινή ή μακρινή απόδραση, αλλά θέλουν να «γευτούν» τις πρώτες εικόνες και μυρωδιές της πιο όμορφης εποχής του χρόνου, μπορούν να κάνουν μονοήμερες εκδρομές και να χαρούν έστω για λίγο τις ομορφιές της φύσης.

Λίμνες, παραλίες, και βουνά, συναντά κανείς σε όλες τις περιφέρειες της ελληνικής ενδοχώρας και αυτή την εποχή βάζουν τα καλά τους, για να μας υποδεχτούν με τοπία εντελώς διαφορετικά από αυτά του χειμώνα αλλά και του καλοκαιριού. Πάρτε μαζί σας καλάθι με σνακ και εξορμήστε!

3 λίμνες για βόλτες

Ξεκινάμε με την κοντινή στην Αθήνα, πανέμορφη λίμνη Δόξα στο νομό Κορινθίας στα 900 μ. υψόμετρο. Εδώ τα δέντρα, πεύκα και έλατα, βουτούν σχεδόν στα νερά της, ενώ στην περίμετρό της έχει όμορφα πλατώματα που μπορείτε να ξεκουραστείτε να μαζέψετε ήλιο και λουλούδια.

Η Λαδωνίδα, στο φράγμα του ποταμού Λάδωνα είναι επίσης μια όμορφη επιλογή και αυτή περιτριγυρισμένη με μπόλικο πράσινο. Οι δαντελωτές όχθες της λίμνης Πλαστήρα έχουν επίσης πολλά σημεία για να χαλαρώσετε μαζί με τη συντροφιά σας. Είτε από την πλευρά του Λαμπερού και της θέσης Μαγούλα κάτω από το χωριό Μεσενικόλα είτε από την απέναντι πλευρά αυτή των Καλυβίων και του Νεοχωρίου όπου σίγουρα θα βρείτε ένα πλατάνι να ακουμπήσετε.

Στα 1.350 μ. υψόμετρο στο νομό Ιωαννίνων θα βρείτε και την τεχνητή λίμνη Αωού, δίπλα στον εθνικό δρυμό της Πίνδου με τα έλατα και τις οξυές να δίνουν το παρόν στο μεγαλύτερο μέρος της περιμέτρου της. Αφήστε το αυτοκίνητο περπατήστε και βρείτε το σημείο που είναι ιδανικό για εσάς.

Για πικ νικ στον Παρνασσό

Αγαπημένο σημείο σε βουνό για πικ νικ είναι στον Παρνασσό. Θα το βρείτε στο δρόμο για το χιονοδρομικό, ανεβαίνοντας από την Αράχωβα. Στη διαδρομή σας σε μια στροφή περίπου 180 μοιρών θα βρείτε στα αριστερά σας ένα μεγάλο πλάτωμα που περιβάλλεται από ελατόδασος. Εκεί υπάρχει, στα αριστερά σας πάλι, ένας δασικός χωματόδρομος.

Πάρτε το καλαθάκι σας και περπατήστε μέχρι να φτάσετε στο εκκλησάκι του Άγιου Νικολάου όπου μπορείτε να στήσετε το αυτοσχέδιο τραπεζάκι σας.

Τέτοια ησυχία δεν θα βρείτε πουθενά. Επίσης πολύ όμορφη πρόταση είναι αυτή στο όρος Καλλίδρομο, πίσω από τον Παρνασσό. Εκεί μέσα στα έλατα υπάρχει ένα υπέροχο ξέφωτο με μια μικρή εποχική λίμνη, τη Νευρόπολις, που είναι ότι πρέπει για πικ νικ. Θα φτάσετε ακολουθώντας τον χωματόδρομο που ξεκινά από το Ελευθεροχώρι προς τη Μενδινίτσα ή και αντίστροφα.

Πιο βόρεια τώρα στο πέριξ του χιονοδρομικού του Ελατοχωρίου υπάρχουν πολλές σκιερές γωνιές για να χαλαρώσετε. Αντίστοιχα στη γύρω, από το χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας, περιοχή υπάρχουν πλατώματα με φουλ φύση τριγύρω με πανεύκολη πρόσβαση.

Για ρομαντζάδα στην παραλία

Η Άνοιξη είναι μακράν η πιο ρομαντική εποχή για βόλτες στην παραλία. Φύγαμε για Εύβοια λοιπόν, το μεγάλο αυτό νησί που κρύβει τόσες ομορφιές. Προορισμός μας η παραλία της Χιλιαδούς που βλέπει στο Αιγαίο. Αυτή την εποχή που τα μπάνια του λαού δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει είναι ίσως η καλύτερη εποχή για να τη χαρείτε.

Για να φτάσετε θα ανέβετε βουνό, θα ζαλιστείτε λίγο από τις στροφές, θα χαρείτε όμως όμορφο πυκνό δάσος, αλλού πλατάνια, αλλού πεύκα, αλλού έλατα και καστανιές, καρυδιές και αλλού μπερδεμένα. Φτάνοντας θα αντικρίσετε την μεγάλη παραλία της Χιλιαδούς, που στην αριστερή της πλευρά μέσα στα βράχια, κρύβει μια φανταστική σπηλιά. Αράξτε και κάντε την πρώτη σας ηλιοθεραπεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα