Οι πρώτες βουτιές στις παραλίες της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Διαβάζεται σε 5'
Σούνιο
Σούνιο ISTOCK

Ζούμε το “από Μάρτη καλοκαίρι”, οπότε πολλοί είναι εκείνοι που πριν ανεβάσουν στο πατάρι τα χειμωνιάτικα ρούχα, έβγαλαν από το συρτάρι τα μαγιό. Σε αυτές τις παραλίες τις Αττικής θα απολαύσετε τις πρώτες σας βουτιές.

Ήδη μυρίζει καλοκαίρι και ήδη πολλοί έχουν κάνει όχι μόνο το πρώτο μπάνιο αλλά πολλά περισσότερα. Ο υδράργυρος τα μεσημέρια στην Αθήνα χτυπά σχεδόν «κόκκινο» και οι αργίες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς που ακολουθούν τις επόμενες ημέρες είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για παραλία και βουτιές! Πολλά από τα beach bar έχουν ανοίξει οπότε δεν χρειάζεται να αρματωθείτε για να πάτε στην παραλία ωστόσο καλό είναι να τσεκάρετε από πριν γιατί ουσιαστικά πάνε μέρα με τη μέρα για το πότε θα μας που «καλοκαίρι».

Από τον Άλιμο μέχρι το Σούνιο έχετε άπειρες επιλογές για μονοήμερες παραλιακές αποδράσεις, μπείτε λοιπόν στο αυτοκίνητο αφήστε πίσω σας τις έννοιες της δουλειάς και βουτήξτε στα νερά του Αργοσαρωνικού σαν να είστε σε διακοπές.

Καβούρι

Η μεγάλη αμμουδιά στο Καβούρι, μπροστά από το ξενοδοχείο Divani Apollon τέτοια εποχή είναι ταμάμ για μπανάκια. Αν θέλετε ξαπλώστρες και εξυπηρέτηση θα πιάσετε θέση μπροστά στα μαγαζιά, αν θέλετε την ησυχία σας θα πάτε προς τις άκρες. Η παραλία είναι τεράστια και σίγουρα θα βρείτε το κατάλληλο σημείο για εσάς.

Astir Beach

Για πιο κοσμοπολίτικες βουτιές, ο δρόμος βγάζει κατευθείαν στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Ξαπλώστρες με αφράτα στρωματάκια, κρεβάτια με ουρανό και αισθητική cycladic sic! Στο πίσω μέρος ο ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα προσθέτει πόντους στην ομορφιά ενώ γύρω γύρω μπαράκια και καταστήματα ρούχων την κάνουν άκρως ενδιαφέρουσα. Φυσικά δεν λείπουν τα εστιατόρια.

Astir Beach
Astir Beach ISTOCK

Bolivar Beach Bar

Το γνωστό beach bar στην παραλία της Ακτής του Ήλιου είναι από τις καλύτερες προτάσεις για μια βουτιά χωρίς να χρειάζεται να κάνετε πολλά χιλιόμετρα. Είναι σούπερ εξοπλισμένο με όλα τα δέοντα, ξαπλώστρες, ομπρελίτσες, εστιατόριο και μπαρ. Εδώ δεν χρειάζεται να κουβαλήσετε τίποτα μαζί σας, θα τα βρείτε όλα ενώ η ατμόσφαιρα είναι ακόμα σούπερ καλοκαιρινή. Πάρτε μόνο και ένα παρεό έξτρα για να μείνετε και αργότερα το βραδάκι για ένα ποτάκι.

Παραλία Βάρκιζας

Η τεράστια παραλία της Βάρκιζας είναι από τις αγαπημένες παραλίες καλοκαίρι και φθινόπωρο. Έχει ωραία αμμουδιά, μπόλικα αρμυρίκια και τέλεια νερά και θα βρείτε ακόμα ξαπλώστρες για να χαλαρώσετε. Επίσης έχει άπειρα καταστήματα για να προμηθευτείτε ότι επιθυμείτε. Και μετά τις βουτιές αν πεινάσετε τα Βλάχικα δεν είναι παρά ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά. Γιατί παϊδάκι και μπάνιο πάνε χέρι χέρι.

Παραλία Eden

Η γνωστή παραλία της Σαρωνίδας έχει μια ατμόσφαιρα νησιού. Κάτι τα βράχια μέσα στη θάλασσα κάτι το λίγο πράσινο στη μια πλευρά της κάτι τα γαλανά νερά της, δίνει αυτή την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο μικρό νησί και μπορεί το καλοκαίρι να μην υπάρχει κόκκος άμμου να απλώσεις την πετσέτα σου τώρα όμως είναι η καλύτερη εποχή. Λίγοι και καλοί. Και όσο ο καιρός ζεσταίνει θα βρείτε και ξαπλώστρες για να μην χρειάζεται να κάνετε καμιά οργάνωση από πριν.

Παραλία Αναβύσσου

Επόμενη αγαπημένη παραλία για ανοιξιάτικες βουτιές είναι αυτή της Αναβύσσου. Τεράστια, με καλή αμμουδιά και τέλεια νερά, ιδίως αυτή την εποχή. Αν θέλετε ακόμα πιο μοναχικές βουτιές θα πάτε λίγο πιο πέρα στο Θυμάρι που έχει κανά δυο κολπάκια πιο ήσυχα. Στην παραλία της Παλαιάς Φώκαιας θα βρείτε και ωραία ταβερνάκια για να κλείσετε τη μέρα σας.

Ανάβυσσος
Ανάβυσσος ISTOCK

Χάρακας

Η αμμουδερή παραλία του Χάρακα είναι ιδανική για τις πρώτες βουτιές τις σαιζόν, εκτός και αν είστε χειμερινοί κολυμβητές οπότε μπορείτε να την επισκέπτεστε όλο το χρόνο. Στο πίσω μέρος της μια μακρόστενη συστάδα θάμνων δίνει χρώμα στο τοπίο ενώ το μπλε σταματά απέναντι στη νησίδα Πάτροκλος. Και εάν το καλοκαίρι δεν βρίσκετε που να ακουμπήσετε τώρα η παραλία θα είναι σχεδόν όλη δική σας. Πάρτε μαζί σας τα δέοντα και την παρέα και πηγαίντε σχετικά νωρίς, γιατί ο ήλιος πλέον δύει νωρίς.

ΚΑΠΕ Λεγραινών

Η παραλία ΚΑΠΕ Λεγραινών, πριν αρκετά χρόνια ήταν ο μυστικός καλοκαιρινός παράδεισος των λίγων. Πλέον κάθε καλοκαίρι γεμίζει ασφυκτικά σε σημείο που χάνει την όποια ομορφιά της. Την άνοιξη όμως, όμως αλλάζει μορφή και γίνεται μια πανέμορφη παραλία που μπορείτε να απολαύσετε ένα σχεδόν ολοήμερο μπάνιο χωρίς πολύ κόσμο. Το καφέ που είναι πάνω από την παραλία θα λειτουργεί για λίγες μέρες ακόμα.

Σούνιο

Το Σούνιο μπορεί να αποτελεί ένα από τα πιο κλισέ μέρη της Αττικής είναι όμως πάντα υπέροχο. Οι βουτιές κάτω από το ναό του Ποσειδώνα έχουν άλλη γοητεία όπως και να το κάνουμε. Είτε αράξετε στις ξαπλώστρες μπροστά στο ξενοδοχείο είτε προτιμήσετε να πάτε στις άκρες της παραλίας το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε σούπερ βουτιές. Τα νερά εδώ είναι απλά καταπληκτικά και φυσικά λόγω λιγότερου κόσμου ακόμα καλύτερα από το καλοκαίρι. Αν πεινάσετε έχει ταβερνάκια, αν είστε ρομαντικοί, το ξέρετε ήδη, έχει το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στην Αττική.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα