Πέντε Προορισμοί για να ταξιδέψετε τον Απρίλιο

Διαβάζεται σε 4'
Saint Tropez
Saint Tropez ISTOCK

Η Άνοιξη ταιριάζει σχεδόν σε όλους τους προορισμούς του κόσμου και κάποιοι από αυτούς είναι τέλειοι για να τους ανακαλύψετε αυτό το μήνα. Γαλλία, Μαρόκο, Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία και Ισπανία σας περιμένουν.

Μπορεί στην Ελλάδα ο υδράργυρος να μας βάζει απότομα στο καλοκαίρι, όμως σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου η Άνοιξη κάνει την εμφάνιση της και τις ομορφαίνει. Στην Ιαπωνία ανθίζουν οι κερασιές χαρίζοντας αυτές τις απίστευτες εικόνες, στο Μαρόκο πιάνουν οι πρώτες ζέστες, και τα Κανάρια Νησιά στην Ισπανία πολλοί κάνουν τις πρώτες τους βουτιές.
Αυτοί είναι πέντε προορισμοί που ο Απρίλιος τους πάει πολύ και σας καλούν να τους επισκεφτείτε!

1. Μαρακές, Μαρόκο
Ο Απρίλιος είναι μια φανταστική εποχή για να επισκεφθείτε το πολύχρωμο και χαοτικό Μαρακές του Μαρόκου. Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι περίπου 26 έως 29 βαθμούς κελσίου, με αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ τα βράδια είναι ευχάριστα δροσερά. Αξιοποιήστε στο έπακρο τον ευχάριστο νυχτερινό αέρα με μια επίσκεψη στη Μεδίνα μόλις πέσει το σκοτάδι.

Κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, οι αγορές κλείνουν το πρωί, αλλά παραμένουν ανοιχτές μέχρι τα μεσάνυχτα και είναι το ιδανικό σημείο για να αγοράσετε σουβενίρ, να δοκιμάσετε μαροκινό φαγητό του δρόμου ή απλά να απολαύσετε τη φασαρία καθώς χάνεστε στα στενά δρομάκια. Φέτος, ο διάσημος κήπος Majorelle της πόλης γιορτάζει τα εκατό χρόνια του και υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στους βοτανικούς κήπους και την πολύχρωμη κυβιστική βίλα.

2. Σεν Τροπέ, Γαλλία
Το Σεν Τροπέ ξαναζωντανεύει κάθε Απρίλιο, καθώς ο ήλιος επιστρέφει σε αυτό το παραθαλάσσιο χωριό στη νότια ακτή της Γαλλίας. Είναι η ιδανική εποχή καθώς δεν έχουν ακόμη αρχίσει να συρρέουν τα πλήθη των τουριστών του καλοκαιριού, πράγμα που σημαίνει ότι είναι μια εξαιρετική περίοδος για χαλαρούς περιπάτους σε γραφικούς δρόμους, για φαγητό έξω σε ρουστίκ καφέ και για βόλτες σε γεμάτα λουλούδια σοκάκια. Αυτή την άνοιξη, μπορείτε να επισκεφθείτε το Arev St Tropez που θα ανοίξει σύντομα, ένα νέο boutique ξενοδοχείο με πολύχρωμα δωμάτια και τους ιδιωτικούς κήπους.

3. Όρος Φούτζι, Ιαπωνία
Αν και δεν είναι η καλύτερη εποχή για αναρρίχηση στο βουνό, ο Απρίλιος συμπίπτει με την άνθηση των Sakura – οι διάσημες κερασιές της Ιαπωνίας – η οποία προβλέπεται να ξεκινήσει αυτόν τον μήνα. Κατευθυνθείτε στη λίμνη Kawaguchi, μια πόλη-θέρετρο στη βάση του όρους Φούτζι, όπου οι κερασιές θα ανθίσουν στα μέσα Απριλίου. Είναι αναμενόμενο ότι θα έχει κόσμο, καθώς είναι η περίοδος αιχμής για τον τουρισμό. Όσο και αν στριμωχτείτε μια οπτική πανδαισία της φύσης σας περιμένει καθώς αγναντεύετε τα ροζ άνθη και χαλαρώνετε στα ζεστά νερά ενός onsen (ιαματικές πηγές).

4. Γκραν Κανάρια, Ισπανία
Η Γκραν Κανάρια στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας είναι μια εξαιρετική επιλογή για μια ανοιξιάτικη απόδραση. Οι ευχάριστες θερμοκρασίες δημιουργούν καλές συνθήκες πεζοπορίας και το νησί είναι ιδανικό για πεζοπορία χάρη στη φύση του που είναι γεμάτη με πευκοδάση και θέες στον ωκεανό.

Ο Απρίλιος είναι επίσης χαμηλή περίοδος για τους τουρίστες, επομένως οι παραλίες είναι χωρίς κόσμο, αν και μπορεί τα νερά να είναι κρύα για κολύμπι. Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνονται γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα βράδια είναι ακόμη δροσερά. Ο Απρίλιος είναι επίσης ένας καλός μήνας για την παρακολούθηση φαλαινών καθώς τα θηλαστικά διασχίζουν τα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού και τα δελφίνια μπορούν επίσης να εντοπιστούν στις ακτές του νησιού.

5. AlUla, Σαουδική Αραβία
Στο τέλος του χειμώνα η ιστορική πόλη της Σαουδικής Αραβίας, AlUla, είναι ένας ιδανικός προορισμός. Ανακαλύψτε τα φυσικά θαύματα του βασιλείου μέσα από βραχώδεις σχηματισμούς, πανύψηλα βράχια και δαιδαλώδη φαράγγια και εξερευνήστε πανάρχαια γλυπτά που άφησαν αρχαίοι αποίκοι.

Ο Απρίλιος είναι επίσης ένας μήνας γεμάτος εκδηλώσεις στην πόλη, με θέματα τέχνης, πολιτισμού, περιπέτειας, μουσικής και πολλά άλλα. Όσον αφορά το πού θα περάσετε τη νύχτα, μπορείτε ζήσετε την εμπειρία των Βεδουίνων στο Banyan Tree AlUla, ένα ήσυχο καταφύγιο στην έρημο ή να απολαύσετε μια πραγματική απόδραση από τη ζωή της πόλης στο Habitas AlUla, ένα εκπληκτικό θέρετρο με οικολογική φιλοσοφία που βρίσκεται ανάμεσα σε βράχους από ψαμμίτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα