Θα θυσίαζες το Netflix για να πας ταξίδι, πόσα εσώρουχα παίρνεις μαζί και τι μισείς περισσότερο στο αεροπλάνο;

Διαβάζεται σε 5'
Μια οικογένεια σε αεροπλάνο
ISTOCK

Κρίσιμες ερωτήσεις και εντυπωσιακές απαντήσεις για τα ταξίδια τους το 2024 έδωσαν οι ταξιδιώτες σε μεγάλη έρευνα. Το 60% μάλιστα είπε ότι δεν θα εγκατέλειπε τα social media για να πάει ταξίδι.

Τι ενοχλεί περισσότερο τους ταξιδιώτες όταν πετούν με αεροπλάνο, ποιες αγαπημένες τους, σχεδόν καθημερινές συνήθειες θα θυσίαζαν για να μην χάσουν ένα ταξίδι, πόσα ζευγάρια εσώρουχα βάζουν στη βαλίτσα τους; Αυτά και άλλα πολλά αποκάλυψε η ετήσια έρευνα της Going.com για το 2024, και ας αναρωτηθεί ο καθένας από εμάς, πόσο συμφωνεί.

Τα ευρήματα της έρευνας γεννούν εύλογα το ερώτημα, μήπως το 2024 θα βιώσουμε τη μεγαλύτερη «ταξιδιωτική έκρηξη», όλων των εποχών, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι η επιθυμία για ταξίδι είναι συντριπτική. Αν κάτι μας δίδαξαν το 2020 και το 2021, είναι να μην θεωρούμε ποτέ δεδομένη την ελευθερία των κινήσεών μας, αφού η COVID μας ανάγκασε να ταξιδεύουμε μόνο στα όνειρα μας. Μέχρι το 2022, τα «ταξίδια εκδίκησης» ήταν σε πλήρη εξέλιξη, με τους ανθρώπους να αναπληρώνουν τον χαμένο χρόνο και αυτή η τάση συνεχίστηκε το 2023 καθώς πολλοί άνθρωποι έκαναν τα πρώτα τους διεθνή ταξίδια μετά από τον Μάρτιο του 2020. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (45%, από 42% πέρυσι) απάντησαν ότι έκαναν περισσότερα ταξίδια το 2023 από ό,τι αρχικά περίμεναν, με μόνο το 20% (από 25%) να κάνει λιγότερα ταξίδια από τα προγραμματισμένα και 32 % να κάνει τόσα ταξίδια όσα περίμεναν.

Τι θα θυσίαζες για να πας διακοπές;

Τα ταξίδια εξακολουθούν να είναι κρίσιμα ή εξαιρετικά σημαντικά για το 82% των ερωτηθέντων. Οι άνθρωποι είναι επίσης πρόθυμοι να κάνουν κάποιες μεγάλες θυσίες αντί να εγκαταλείψουν ξανά τα ταξίδια. Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες θα εγκατέλειπαν την πίτσα, το Netflix ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συνεχίσουν να ταξιδεύουν. Μόνο το 2% είπε ότι προτιμά να εγκαταλείψει τα ταξίδια παρά οποιοδήποτε από αυτά που είναι αγαπημένες του συνήθειες.

Πάνω από 6,5 στους 10 είπαν ότι θα εγκατέλειπαν το Netflix προκειμένου να μην σταματήσουν τα ταξίδια τους, το 60% θα άφηνε την πίτσα και τα social media και το 18% τα ραντεβού…

Τι λατρεύουν οι ταξιδιώτες το αεροπλάνο

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των ταξιδιωτών προτιμά στο αεροπλάνο τα καθίσματα στο παράθυρο και στο διάδρομο, με το 53% να προτιμά το παράθυρο και το 46% να προτιμά το διάδρομο. Είναι λίγο πιο περίεργο το γεγονός ότι το 1% προτιμά το μεσαίο κάθισμα.

Περισσότεροι από τους μισούς (54%) δηλώνουν ότι προτιμούν τις πρωινές πτήσεις, καθώς είναι λιγότερο πιθανό να έχουν καθυστέρηση.

Όταν ρωτήθηκαν ποια κατηγορία θέσης προτιμούν να πετούν, το 45% είπε Οικονομική θέση και το 36% είπε τη Βασική Οικονομική θέση. Όσον αφορά τα καταλύματα, ένα δυνατό 83% των ταξιδιωτών προτιμά την άνεση των ξενοδοχείων, ακολουθούμενο από το 64% που προτιμά να νοικιάζει σπίτια ή διαμερίσματα και το 24% για ένα θέρετρο (bougie). Από την άλλη άκρη, μόνο το 5% και το 9% προτιμούν το couch-surfing και τα hostel, αντίστοιχα.

Όταν ρωτήθηκαν αν ανησυχούν για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των πτήσεων, το 41% ​​των ταξιδιωτών απάντησαν ότι ανησυχούν. Από αυτούς, 3 στους 4 είπαν ότι κάνουν κάτι για αυτό, με το 36% να μειώνουν το αποτύπωμα άνθρακα σε άλλους τομείς της ζωής τους.

Must-haves και never-dos – Δεν μπορώ να φύγω από το σπίτι χωρίς

Φεύγετε από το σπίτι χωρίς smartphone; Αυτό απάντησε ότι δεν το κάνει σε ποσοστό 98%! Το να έχουν κάτι να κάνουν εν κινήσει τείνει επίσης να είναι προτεραιότητα για τους ταξιδιώτες, καθώς το 63% δεν φεύγει από το σπίτι χωρίς ακουστικά, το 30% δεν φεύγει χωρίς κάποιο είδος ψυχαγωγίας για ανάγνωση και το 20% δεν φεύγει χωρίς κάμερα. Προφανώς, σχετικά λίγοι άνθρωποι δίνουν προτεραιότητα στο ταξίδι με άνεση, με μόνο το 15% των ανθρώπων να λέει ότι απαιτείται ταξιδιωτικό μαξιλάρι ή μάσκα ματιών.

Αυτά που μισούν οι ταξιδιώτες

Η νόσος Covid μπορεί να μην εμποδίζει τους ανθρώπους να ταξιδεύουν πια, αλλά αν κάποιος άλλος επιβάτης είναι εμφανώς άρρωστος με βήχα ή συμπτώματα κρυολογήματος και δεν φοράει μάσκα, είναι θέμα. Το 27% των ταξιδιωτών λέει ότι αυτό είναι το χειρότερο παράπτωμα που μπορείς να διαπράξεις στα αεροπορικά ταξίδια αυτή τη στιγμή. Δεν χρησιμοποιείτε ακουστικά για να ακούτε μουσική, μπλέκετε με το κάθισμα μπροστά σας ή ξαπλώνετε σε ακατάλληλες στιγμές; Μπορεί επίσης να σας στραβοκοιτάξει ο γείτονάς σας στο αεροπλάνο.

Το 15% ενοχλείται όταν δεν χρησιμοποιείτε ακουστικά για να ακούτε μουσική, το 6% όταν βγάζετε παπούτσια σας, το 6% όταν καταλαμβάνετε το μεσαίο υποβραχιόνιο του καθίσματος, το 11% όταν ξαπλώνετε χωρίς έλεγχο ή κατά τη διάρκεια των γευμάτων, το 7% όταν σηκώνεστε όρθιοι μόλις προσγειωθεί η πτήση. Το 6% ενοχλείται όταν υπάρχει συνωστισμός στο σημείο επιβίβασης πριν την επιβίβαση, το 27% όταν έχετε βήχα ή κρυολόγημα και δεν φοράτε μάσκα, το 15% όταν κλωτσάτε ή τραβάτε την πλάτη του καθίσματος σας, το 4% όταν φοράτε δυνατό άρωμα, κολόνια ή λοσιόν και το 3% όταν μιλάτε ενώ ο διπλανός σας δεν θέλει.

Πόσα ζευγάρια εσώρουχα ετοιμάζετε για ένα ταξίδι επτά ημερών αν δεν έχετε πρόσβαση σε πλυντήριο ρούχων;

Και τώρα, το Great Debate για τα Εσώρουχα του 2024. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία 51% των ταξιδιωτών είπε ότι η κατάλληλη ποσότητα εσωρούχων για ένα επταήμερο ταξίδι είναι 8–10 ζευγάρια.

Πάνω από 7 ζεύγη παίρνει μαζί του το 11%, 7 ζεύγη το 26%, 8-10 ζεύγη το 51%, 11-14 ζεύγη το 10% και 15+ ζευγάρια το 2%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα