3 χειμερινοί προορισμοί με βουνό και θάλασσα

Διαβάζεται σε 5'
3 χειμερινοί προορισμοί με βουνό και θάλασσα
ΜΑΡΙΑ ΚΟΦΟΥ

Οι θερμοκρασίες σιγά σιγά μειώνονται αλλά η ανάγκη για βόλτες κοντά στη φύση αυξάνεται όλο και περισσότερο.

Οι περισσότεροι από εμάς, έχουν ήδη αποφασίσει πού θα γιορτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα αλλά μέχρι τότε, όλο και κάποια απόδραση του σαββατοκύριακου ετοιμάζεται. Είτε σε αναζήτηση των πρώτων νιφάδων είτε σε αναζήτηση προορισμών δίπλα στη θάλασσα, καθώς έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια τη μεγαλύτερη περίοδο του χρόνου.

Μέσα σε όλα τα τυχερά που έχουμε ζώντας σε αυτή τη χώρα, έχουμε και αυτή την υπέροχη ευκαιρία να μπορούμε να βρεθούμε την ίδια ημέρα από το βουνό στη θάλασσα κάνοντας ελάχιστα χιλιόμετρα. Γι’αυτό το λόγο, το να συνδυάσουμε μέσα σε ένα σαββατοκύριακο βουνό και θάλασσα ακόμα και τον χειμώνα, είναι ο ιδανικός συνδυασμός για μια μικρή αλλά γεμάτη… απόδραση του σαββατοκύριακου.

Ποια είναι όμως μερικά από τα πιο γνωστά μέρη για να συνδυάσει κανείς βουνό και θάλασσα φέτος το χειμώνα;

Εύβοια

Ξεκινάμε από την Εύβοια, προορισμό αγαπημένο των Αθηναίων, κυρίως το καλοκαίρι και την άνοιξη. Όμως, το κοντινό αυτό νησί μας, έχει πολλά να συνδυάσει καθώς μπορεί κανείς να βρεθεί κυριολεκτικά από το βουνό στη θάλασσα σε μόλις μία ώρα!

UNSPLASH

Έτσι λοιπόν μια απόδραση στην Εύβοια είναι ιδανική ιδέα ακόμα και για τον χειμώνα.

Έχοντας ως βάση σας τη Χαλκίδα ή την Ερέτρια για βόλτες και φαγητό δίπλα στη θάλασσα, τις ηλιόλουστες ημέρες του χειμώνα και με επιλογές για ψαράκι και στη Νέα Αρτάκη, μπορείτε πολύ εύκολα να βρεθείτε στη Στενή Δίρφυος και να απολαύσετε ζεστή σοκολάτα με θέα το βουνό. Για τους πιο αθλητικούς τύπους της παρέας, το Διάσελο Αγάλης και το φαράγγι της είναι εξαιρετική ιδέα για πρωινό περπάτημα. Εναλλακτικά, από το χωριό της Στενής Δίρφυος επισκεφθείτε και το ορεινό χωριό Στρόπωνες πριν επιστρέψετε και πάλι δίπλα στη θάλασσα.

Αράχωβα

Ένας ακόμα αγαπημένος προορισμός των Αθηναίων και όχι μόνο, η όμορφη και κυρίως χειμερινή Αράχωβα είναι ό,τι πρέπει για ένα σαββατοκύριακο στο βουνό. Για βόλτες στα σοκάκια της πόλης, για καλό φαγητό, φορμαέλα και οινόμελο. Για καφεδάκι στην κεντρική πλατεία αλλά και για ζεστή σοκολάτα.

UNSPLASH

Αν ο καιρός είναι καλός και η ημέρα ηλιόλουστη, έχετε όμως και μια ακόμα απόδραση που μπορείτε να κάνετε όσο βρίσκεστε στην Αράχωβα. Φυσικά, αν δεν έχετε βρεθεί ποτέ στους Δελφούς και στο Μαντείο τους, σίγουρα είναι μια καλή στιγμή να τα επισκεφθείτε καθώς είναι μια καλή περίοδος χωρίς πολύ τουρισμό. Από την άλλη, αν έχετε όρεξη για λίγη θάλασσα και νόστιμο ψαράκι, μόλις μισή ώρα από την Αράχωβα βρίσκεται η Αντίκυρα. Το γραφικό λιμανάκι με τον όμορφο φάρο και τα πολλά ταβερνάκια για ψάρι, είναι ιδανικό σκηνικό για μεσημεριανό με θέα.

Πήλιο

ΜΑΡΙΑ ΚΟΦΟΥ

Το Πήλιο, είναι μαγικό οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Μάλιστα, ίσως να μην υπάρχει άλλο μέρος στην Ελλάδα που συνδυάζει τόσο μαγικά και αρμονικά το βουνό με τη θάλασσα. Το “βουνό των Κενταύρων, με τα πολλά μικρά και μεγαλύτερα γραφικά χωριουδάκια του,περί τα 30 σε αριθμό, έχει να προσφέρει στους λάτρεις του βουνού αναρίθμητες επιλογές. Οι επιλογές για ένα σαββατοκύριακο είναι μάλλον περισσότερες από όσες μπορείτε να δείτε πρακτικά αλλά αν πρέπει να επισκεφθείτε τουλάχιστον τρία από τα χωριά του Πηλίου, τότε ξεκινήστε από την Πορταριά, τη Μακρινίτσα, την Τσαγκαράδα και τις Μηλιές.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΦΟΥ

Εάν τώρα ο καιρός ευνοεί και οι ημέρες είναι ηλιόλουστες, τότε κατηφορίστε προς το νότιο Πήλιο. Μια βόλτα στην όμορφη Αργαλαστή είναι απαραίτητη αλλά και στο Λεφόκαστο, κλασσικό ψαροχώρι. Για απεριόριστη θέα στη θάλασσα πιείτε πρώτα το καφεδάκι σας στον γραφικό Λαύκο και μετά κατηφορίστε μέχρι τη Μηλίνα. Φωτογραφήστε τη Τζάστενη και αν ο καιρός εννοεί, μπορείτε να φτάσετε και μέχρι το νησάκι Τρίκερι.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΦΟΥ

Η Ελλάδα, έχει άπειρες επιλογές για μικρές και μεγαλύτερες αποδράσεις είτε είστε λάτρεις της θάλασσας είτε του βουνού. Σε πολλές όμως περιπτώσεις, το να συνδυάσει κανείς σε ένα σαββατοκύριακο και βουνό και θάλασσα, αν και φαντάζει δύσκολο, είναι κάτι που έχουμε την τύχη εδώ στη χώρα μας, να μπορούμε να το οργανώσουμε και να το πραγματοποιήσουμε εύκολα και γρήγορα. Ένα σαββατοκύριακο λοιπόν σε βουνό και θάλασσα και το χειμώνα; Ναι ναι! Στην Ελλάδα μας είναι δυνατό!

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα