5 μέρη για να απολαύσεις λευκά Χριστούγεννα

Διαβάζεται σε 5'
5 μέρη για να απολαύσεις λευκά Χριστούγεννα
UNSPLASH

Έχουμε μπει για τα καλά στο κλίμα των γιορτών και αυτό που συζητάνε όλοι είναι το πού θα κάνουν φέτος γιορτές.

Τα καλύτερα μέρη για να απολαύσεις τα Χριστούγεννα είναι ντυμένα στα λευκά, με τις ορεινές χιονισμένες βουνοκορφές να αποτελούν το πιο εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Πολλοί είναι βέβαια κι εκείνοι που αγαπούν να περνούν τα Χριστούγεννα σε νησιά και παραθαλάσσια μέρη, ή να κάνουν αποδράσεις στο εξωτερικό για να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, οι γιορτές είναι για εκδρομές και παρακάτω, θα δεις 5 μέρη με όμορφα χιονισμένα χωριά για βόλτες, χαλάρωση και απολαυστικά λευκά Χριστούγεννα. Με λίγη τύχη πάντα! Γιατί όπως φαίνεται, ο φετινός Δεκέμβριος μας βγήκε… λίγο πιο ανοιξιάτικος από όσο περιμέναμε!

Ελάτη – Περτούλι Τρικάλων

UNSPLASH

Πρόκειται για ένα μέρος που είναι ιδιαίτερα μαγευτικό. Σε αυτά τα χωριά θα αντικρίσεις ένα εντυπωσιακό σκηνικό Άλπεων, το οποίο θα σε βάλει αμέσως σε χριστουγεννιάτικη διάθεση. Μπορείς να επισκεφθείς το μικρό – πλην τίμιο – χιονοδρομικό κέντρο, το οποίο είναι ιδανικό για διάφορες δραστηριότητες, βόλτες με έλκηθρο και σκι. Τα μαγαζιά που βρίσκονται στη σειρά, είναι τέλεια επιλογή για ξεκούραση και χαλάρωση πλάι στο τζάκι, ενώ μπορείς να απολαύσεις καφέ ή φαγητό στις ζεστές σάλες και τα ξύλινα σαλέ. Απόλαυσε το χιόνι και τα λευκά ντυμένα λιβάδια στο Περτούλι και μην παραλείψεις μία επίσκεψη στον ξακουστό Μύλο των Ξωτικών, το μεγαλύτερο Christmas themed πάρκο στην Ελλάδα, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά.

Καϊμακτσαλάν – Παλαιός Άγιος Αθανάσιος

UNSPLASH

Ακούς «Καϊμακτσαλάν», ενώ στην πραγματικότητα σημαίνει «Γη απαλή σαν κρέμα», και δε θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερο όνομα από αυτό, αφού η θέα των χιονισμένων κορυφών θα σε γοητεύσει βαθιά. Πρόκειται για έναν από τους πιο προβεβλημένους χειμερινούς προορισμούς, λόγω του γνωστού χιονοδρομικού του κέντρου. Το Καϊμακτσαλάν, είναι η ψηλότερη κορυφή του Βόρα και διαθέτει πολλά αξιοθέατα. Αν βρεθείς εκεί τα Χριστούγεννα, εκτός από βόλτα που μπορείς να κάνεις στο χωριό και στο χιονοδρομικό κέντρο, θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις τα γραφικά καλντερίμια και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Μακεδονίας. Και όσον αφορά το χιονοδρομικό, δε χρειάζεται να είσαι επίδοξος σκιέρ για να περάσεις από εκεί, αξίζει απλά και μόνο για τη μαγευτική θέα από τις μεγάλες του τζαμαρίες!

Ζαγοροχώρια

UNSPLASH

Δεν είναι δύο, ούτε τρία, αλλά 46 πανέμορφα πετρόκτιστα χωριά στα βόρεια των Ιωαννίνων και ένας must προορισμός, ειδικά αν θέλεις να απολαύσεις λευκά Χριστούγεννα. Εκτός από τη φυσική ομορφιά και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους, είναι απαραίτητο να περιηγηθείς στο γνωστό φαράγγι του Βίκου, που είναι και το βαθύτερο παγκοσμίως. Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο, Αρίστη, Δίλοφο, Κήποι και Βίτσα, είναι μόνο μερικά από τα πιο γνωστά χωριά που πρέπει να δεις. Θα έχεις την επιλογή να κάνεις χαλαρές διακοπές με βόλτες και παραδοσιακό φαγητό στα χιονισμένα γραφικά σοκάκια, αλλά και να περάσεις το χρόνο σου κάνοντας διάφορες δραστηριότητες όπως ιππασία, rafting στο Βοϊδομάτη, πεζοπορία μέχρι τη Δρακόλιμνη και πολλά άλλα.

Δημητσάνα Αρκαδίας

UNSPLASH

Ακόμη ένας γραφικός προορισμός για λευκά Χριστούγεννα, είναι η Δημητσάνα, ένας οικισμός ιδιαίτερα δημοφιλής τη χειμερινή περίοδο και ιδιαίτερα την περίοδο των γιορτών. Βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα, και το πιο κοντινό χιονοδρομικό κέντρο, του Μαινάλου, είναι ό,τι πρέπει για χειμερινά σπορ και δραστηριότητες. Παράλληλα, το ειδυλλιακό σκηνικό από ξύλο και πέτρα περικυκλώνουν οι χιονισμένες βουνοπλαγιές, οι πύργοι και οι νερόμυλοι, φτιάχνοντας έτσι ένα υπέροχο, εορταστικό τοπίο.

Αράχωβα

Κλείνοντας, ένας απ’ τους πιο γνωστούς και αγαπημένους προορισμούς για Χριστούγεννα, ιδιαίτερα για τους Αθηναίους, που πολύ γρήγορα μπορούν να φτάσουν εκεί, είναι η Αράχωβα. Πρόκειται για έναν κοσμοπολίτικο προορισμό με το δημοφιλές χιονοδρομικό του κέντρο για σκι και άλλες χειμερινές δραστηριότητες, αλλά και εντυπωσιακά σαλέ. Επιπλέον, αν αγαπάς το καλό φαγητό η Αράχωβα δε θα σε απογοητεύσει, αφού είναι γεμάτη με γραφικά ταβερνάκια, όπου μπορείς να απολαύσεις παραδοσιακές γεύσεις. Υπάρχουν και πολλά στέκια για διασκέδαση και νυχτερινή ζωή και όσες φορές και να πας, δε θα τη βαρεθείς ποτέ!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα