5 θεματικά πάρκα για εκδρομές με τα παιδιά

Διαβάζεται σε 5'
5 θεματικά πάρκα για εκδρομές με τα παιδιά
ISTOCK

Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη χαρά και τη συγκίνηση που μπορεί να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους μια εκδρομή. Και αν αυτή η εκδρομή συνδυάζει επαφή με τη φύση, διασκέδαση, παιχνίδι και εκπαιδευτικές εμπειρίες, τότε σίγουρα μιλάμε για μια εκδρομή σε θεματικό πάρκο.

Παρακάτω θα βρεις λοιπόν 5 ιδέες για εκδρομές με τα παιδιά, στα πιο fun θεματικά πάρκα της Ελλάδας, που κάνουν τους μεγάλους να νιώθουν ξανά παιδιά και τους μικρούς μας φίλους, απλά ευτυχισμένους!

Εκδρομή στην Άγρια Δύση του The Ranch

Σε μια ιδιόκτητη έκταση 450 στρεμμάτων στο 26ο χλμ. της εθνικής οδού Ισθμού-Επιδαύρου στο Σοφικό Κορινθίας, βρίσκεται ένας χώρος με σύγχρονες οικολογικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, ξύλινες παραδοσιακές κατοικίες με θέμα την αμερικανική Άγρια Δύση.

Το The Ranch λειτουργεί από το 2001 ως Οργανωμένη Παιδική Κατασκήνωση, προσφέροντας σε παιδιά ηλικίας 6-16 ετών ένα πλούσιο πρόγραμμα από εκπαιδευτικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες από τα μέσα Ιουνίου και φτάνει μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Τους υπόλοιπους μήνες λειτουργεί ως θεματικό πάρκο διοργανώνοντας διάφορα θεματικά events καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να έρθουν σε επαφή με ένα διαφορετικό περιβάλλον και να ασχοληθούν με πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες.

Εδώ μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια στιγμές δράσης, άθλησης και φυσικά παιχνιδιού, σε έναν χώρο που δένει αρμονικά το φυσικό περιβάλλον με τις σύγχρονες οικολογικές εγκαταστάσεις.

Μια φορά και έναν καιρό… ήταν ένα βιωματικό θεματικό πάρκο

Στον Αυλώνα Αττικής, βρίσκεται ένα βιωματικό πάρκο, μέσα στη φύση όπου τα παιδιά μαθαίνουν μια σειρά από πρακτικές φιλικές στο περιβάλλον, καλλιεργώντας την οικολογική συνείδηση τους.

Στο Μια φορά κι έναν καιρό τα παιδιά μαθαίνουν από πρώτο χέρι πώς ήταν το παλιό χωριό με τα πέτρινα σπίτια, τις λάμπες πετρελαίου, το νερόμυλο, το κάρο, τους στάβλους, το αλώνι, το μποστάνι και τα χωράφια. Ένα μάθημα ιστορίας που γίνεται μέσα από μια πολύ όμορφη προσωπική εμπειρία, πρωτόγνωρη για τα παιδιά της πόλης.

Εδώ επίσης τα παιδιά μεταξύ άλλων μπορούν να δουν από κοντά τον κύκλο του ψωμιού, από το όργωμα του χωραφιού με το αλέτρι, τη σπορά του σιταριού, το θερισμό, τη διαδικασία του ζυμώματος και τελικά το ψήσιμο του ψωμιού στον ξυλόφουρνο.

Το περιπετειώδες Saloon Park στο Καρπενήσι

Αν αναζητάς ένα ακόμα μέρος με Wild West vibe, που να συνδυάζει μοναδική φυσική ομορφιά και μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων, τότε μια εκδρομή στο Salοon Park στο Καρπενήσι, επιβάλλεται.

Αν και φημίζεται για την τουριστική ιππασία, το Saloon στην πραγματικότητα, είναι ένας επίγειος εκδρομικός παράδεισος, τόσο για μικρούς, όσο και για μεγάλους. Σημείωνε: Εκτός από την ιππασία, εσύ με την παρέα σου μπορείς να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου στην αναρρίχηση και την τοξοβολία, την ώρα που τα τα παιδιά, θα ενθουσιαστούν με το τρενάκι, την πίστα κανό και κυρίως στο λεγόμενο «Εναέριο Πέρασμα».

Από το χώρο φυσικά δεν λείπει και ένα σύγχρονο “saloon”. Ένα ξύλινο cafe – bar, όπου μπορείς να απολαύσεις το καταπράσινο τοπίο, πίνοντας το καφεδάκι σου ή επιλέγοντας κάτι για φαγητό.

The Newton Park: Ένα εκπαιδευτικό πάρκο για μικρούς επιστήμονες

Πως ένα παιδί 10 χρονών, μπορεί να σηκώσει 100 κιλά βάρος; Γιατί το ποδήλατο ισορροπεί όταν έχει φόρα; Αυτά και άλλα πολλά μπορούν να ανακαλύψουν οι μικροί επιστήμονες της ζωή μας στο The Newton Park.

Το The Newton Park ή αλλιώς το Θεματικό Πάρκο Νεύτων, είναι το πρώτο open air εκπαιδευτικό πάρκο στην Ελλάδα με θέμα τη φυσική και τα μαθηματικά. Ένα μοναδικό πάρκο edutainment στο Βούτυρο Ευρυτανίας, που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη διασκέδαση, με την εκπαίδευση.

Ένα εκπαιδευτικό πάρκο που όμως δεν είναι βαρετό, γιατί όλα γίνονται με παιχνίδι. Στο Newton Park, μικροί και μεγάλοι μπορούν να περιηγηθούν ανάμεσα σε διάφορες εφευρέσεις των Αρχιμήδη, του Ισαάκ Νεύτωνα και του Άλμπερτ Αϊνστάιν. Επιπλέον, στο χώρο έχει διαμορφωθεί και φάρμα με οικόσιτα ζώα, μια μικρή λίμνη με πάπιες, καθώς κι ένα ράντσο με πόνι.

Farma Moo – Ένα αγρόκτημα στη Νέα Μάκρη για όλη την οικογένεια

Από τη Νέα Μάκρη ανεβαίνοντας την Πεντέλη προς το Διόνυσο, σε μια από τις πιο εύφορες κοιλάδες της Ανατολικής Αττικής, σε μια έκταση 40 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων απλώνεται η Farma Moo.

Η Farma Moo είναι ένα αγρόκτημα όπου μπορείς να ζήσεις την εμπειρία της αγροτικής ζωής, να διαλέξεις τα λαχανικά που θέλεις και να καλλιεργήσεις το δικό σου βιολογικό περιβόλι! Δεν λείπουν φυσικά τα ζωάκια. Κότες, κουνέλια, άλογα, πόνυ, πάπιες, κατσικάκια και προβατάκια ολοκληρώνουν την εικόνα μιας τυπικής φάρμας.

Μια υπέροχη ιδέα για ένα διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο, η Farma Moo προσφέρει άπλετο χώρο για παιχνίδι στη φύση, επαφή με τα ζώα της φάρμας και όλη την ομορφιά μιας εκδρομής στην εξοχή.

Τις καθημερινές εδώ επίσης οργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικές δράσεις για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με θεματικές που στόχο έχουν να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τη φύση και τα ζώα, να τους μάθουν πώς καλλιεργούνται φρούτα και λαχανικά και κυρίως να αγαπήσουν το περιβάλλον, μέσα από προσωπικές εμπειρίες.

Και επειδή όλα εδώ γίνονται με φυσικό τρόπο, εδώ μπορείς να βρεις και μέλι παραγωγής της Farma Moo, φρέσκα αυγά, καθώς και λαχανικά εποχής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα