Αυτές είναι οι καλύτερες χειμερινές αποδράσεις του Σαββατοκύριακου

Διαβάζεται σε 5'
Αυτές είναι οι καλύτερες χειμερινές αποδράσεις του Σαββατοκύριακου
UNSPLASH

Τα Σαββατοκύριακα είναι το «καλοκαίρι» της εβδομάδας και δεν έχεις παρά να τα τιμήσεις όπως τους αξίζουν.

Η ξεκούραση και η χαλάρωση στην άνεση του σπιτιού σου είναι τέλεια, αλλά ακόμη καλύτερη είναι μια χειμερινή απόδραση που θα φορτίσει τις μπαταρίες σου και θα σε κάνει να επιστρέψεις πιο δυναμικά. Η φύση το χειμώνα μεγαλουργεί και παρά το γεγονός ότι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, το χειμωνιάτικο σκηνικό είναι πάντα εντυπωσιακό και επιβλητικό. Προκειμένου λοιπόν να ξεφύγεις από την καθημερινότητα, πάρε την παρέα ή την οικογένειά σου και αποφασίστε μαζί για την επόμενη χειμερινή απόδραση του Σαββατοκύριακου!

Τρίκαλα Κορινθίας

UNSPLASH

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ένας τέλειος χειμερινός προορισμός και απέχει μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα. Αν τα επιλέξεις για απόδραση το Σαββατοκύριακο, ένα μεγάλο συν είναι ότι δε θα χάσεις πολλές ώρες στις μετακινήσεις. Αυτό το μέρος θα σε βοηθήσει να έρθεις σε επαφή με τη φύση και να την απολαύσεις στο έπακρο. Θα απολαύσεις τα όμορφα χωριά και θα κάνεις πολλές βόλτες. Είναι επίσης ευκαιρία να επισκεφθείς τις κοντινές λίμνες, όπως για παράδειγμα τη λίμνη Δόξα με το χαρακτηριστικό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου στο κέντρο της. 

Καλάβρυτα

UNSPLASH

Σε λιγότερο από τρεις ώρες θα βρεθείς στα γραφικά Καλάβρυτα, που αν τα επιλέξεις για μια χειμερινή απόδραση, είναι βέβαιο ότι θα τα βρεις και χιονισμένα. Πρόκειται για μια όμορφη κωμόπολη στον νομό Αχαΐας, με πλούσια ιστορία, έτσι ώστε να συνδυάσεις το ταξίδι σου με λίγες επιπλέον γνώσεις. Μην παραλείψεις να επισκεφθείς το Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και το χιονοδρομικό κέντρο για λίγη περιπέτεια. Και φυσικά, μη χάσεις με τίποτα τη διαδρομή με τον οδοντωτό, που διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού και περνά από τοπία με απαράμιλλη φυσική ομορφιά.

Χαλκίδα – Στενή Ευβοίας

UNSPLASH

Με μία ώρα οδήγησης, με αφετηρία την Αθήνα, θα βρίσκεσαι στη Χαλκίδα με τα «τρελά νερά», για να περάσεις ένα αξέχαστο weekend! Η πόλη προσφέρει ατελείωτες βόλτες παραλιακά και πολλά μαγαζιά για καφέ, φαγητό και πότο, όποιο και αν είναι το στιλ σου. Μπορείς να πιεις έναν καφέ ή το τσιπουράκι σου πλάι στη θάλασσα ή αν σου αρέσει περισσότερο το βουνό, να κατευθυνθείς στη Στενή Ευβοίας: ένα γραφικό παραδοσιακό χωριό ύψους 450 μέτρων. Σε αυτό το χωριό κυριαρχεί το υγρό στοιχείο και συγκεκριμένα τα τρεχούμενα νερά. Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθείς εκεί!

Βυτίνα Αρκαδίας

UNSPLASH

Άλλος ένας προορισμός που αξίζει να περάσεις το Σαββατοκύριακο είναι η Βυτίνα. Πηγαίνοντας σε αυτή τη γραφική πόλη θα πάρεις μια δυνατή γεύση από Πελοπόννησο. Οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα ζεστοί και φιλόξενοι, ενώ παράλληλα οι ξενώνες και τα σπιτάκια είναι πετρόκτιστα, γεγονός που προσδίδει έντονο παραδοσιακό στοιχείο. Το καλό τοπικό φαγητό δε θα λείψει από τη διήμερη απόδρασή σου και αν δοκιμάσεις το μέλι της περιοχής σίγουρα θα σου μείνει αξέχαστο!

Ζαρούχλα, Λίμνη Τσιβλού

UNSPLASH

Σε υψόμετρο περίπου 750 μέτρων, ανάμεσα στις πράσινες πλαγιές του χωριού Τσιβλού, βρίσκεται μία από τις πιο εντυπωσιακές και γνωστές λίμνες της Πελοποννήσου: η λίμνη Τσιβλού. Λίγα λεπτά μακριά,  θα βρεις το χωριό Ζαρούχλα, το οποίο είναι πλούσιο σε έλατα και καστανιές. Θα ζήσεις ένα Σαββατοκύριακο πλούσιο σε πράσινα φυσικά σκηνικά σαν να βρίσκεσαι σε παραμύθι. Και το καλύτερο είναι πως απέχει περίπου δυο ώρες από την Αθήνα, κάτι που θα σε κάνει να απολαύσεις περισσότερες στιγμές σε αυτό το κινηματογραφικό μέρος, χωρίς να χάνεις στιγμές στο πήγαινε-έλα!

Ναύπλιο

UNSPLASH

Τέλος, το Ναύπλιο είναι παντός καιρού και εποχής και η εύκολη λύση όταν πρόκειται για ολιγοήμερη απόδραση. Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, με την καλοδιατηρημένη παλιά πόλη που συνδυάζει τα πάντα και διαθέτει πλούσια ιστορία. Εκεί θα συναντήσεις γραφικά σοκάκια, πλατείες και όμορφα μαγαζιά που θα σε χαλαρώσουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Θα έχεις την τύχη να θαυμάσεις το επιβλητικό κάστρο του Παλαμηδίου και το φρούριο Μπούρτζι και να απολαύσεις τη μαγευτική θέα στο λιμάνι. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα