Οικονομικές προτάσεις για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Διαβάζεται σε 5'
Οικονομικές προτάσεις για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου
Μαρία Κόφου

Το πρώτο τριήμερο του φθινοπώρου πλησιάζει και παρόλο που φέτος η 28η Οκτωβρίου πέφτει Σάββατο, πολλοί από εμάς θα προσθέσουμε μία ημέρα πριν ή μετά το σαββατοκύριακο, για μια φθινοπωρινή απόδραση με μεγαλύτερη διάρκεια!

Είναι αυτή η αργία την οποία περιμένουμε συνήθως με ανυπομονησία, γιατί είναι πρώτη πριν τις γιορτές και τις αργίες του Δεκεμβρίου. Μία μικρή “παρηγοριά” και παράλληλα ευκαιρία για απόδραση από την καθημερινότητα. Για βόλτες στη φύση, για χαλάρωση με την οικογένεια, την παρέα ή το ταίρι μας. Μια ευκαιρία για καλό φαγητό και δραστηριότητες σε μέρη αγαπημένα ή και πρωτόγνωρα.

Ποιοι είναι όμως οι προορισμοί που ακόμα και αν έχουν αρκετή ζήτηση, μπορεί κανείς να βρει οικονομικά καταλύματα για να μείνει; Αυτές είναι πέντε συν μία, οικονομικές προτάσεις για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Ναύπλιο

Αγαπημένος προορισμός κυρίως των Αθηναίων, το όμορφο Ναύπλιο, είναι εξαιρετική επιλογή όχι μόνο για μονοήμερη εκδρομή, αλλά και για ένα φθινοπωρινό τριήμερο. Ακριβώς δίπλα στη θάλασσα και γεμάτη πλακόστρωτα δρομάκια, όμορφα μαγαζάκια για ψώνια αλλά και για καλό φαγητό, η πόλη αυτή είναι ό,τι πρέπει για να την περάσει κανείς όμορφα με την οικογένεια ή την παρέα του. Για πιο οικονομική διαμονή, επιλέξτε να μείνετε στο Τολό με τις ψαροταβέρνες πάνω στο κύμα και περάστε όλη την υπόλοιπη ημέρα σας στο Ναύπλιο.

Καλάβρυτα

Μαρία Κόφου

Για τους περισσότερους, φθινόπωρο σημαίνει βουνό, καθαρός αέρας και ταβερνάκια κάτω από τα πλατάνια. Τα Καλάβρυτα, ανήκουν σε αυτά τα μέρη που μπορούν να καλύψουν όλες τις παραπάνω ανάγκες. Με συγκλονιστική ιστορία και 2 σημεία αναφοράς που αξίζει να επισκεφθούμε, το Σχολείο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και τον λόφο του Καππή- τόπος της εκτέλεσης. Με ταβερνάκια για κάθε γούστο, στον πεζόδρομο 25ης Μαρτίου και με τον Οδοντωτό για μονοήμερη βόλτα, το ορεινό αυτό χωριό είναι μια οικονομική και κοντινή απόδραση για το τριήμερο. Αν σας φαίνονται ακριβές οι επιλογές για διαμονή, τότε προτιμήστε το Διακοπτό και ανεβείτε στα Καλάβρυτα με τον Οδοντωτό.

Καλαμάτα

Μαρία Κόφου

Τα τελευταία χρόνια, χάρη στο αναβαθμισμένο οδικό δίκτυο, η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας έχει γίνει must προορισμός για μικρές και μεγάλες αποδράσεις. Με το όμορφο ιστορικό της κέντρο, την παραλιακή Ναυαρίνου, τις τοπικές γεύσεις και παράλληλα τις πολλές επιλογές για νυχτερινή διασκέδαση, η πόλη αυτή, συνδυάζει τα πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και ναι, εξακολουθεί να είναι μια αρκετά οικονομική πόλη για διαμονή και βόλτες.

Μαρία Κόφου

Αν ο καιρός ευνοεί, οι επιλογές για φαγητό δίπλα στη θάλασσα πάνε μέχρι τα χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης, μόλις μισή ώρα από την πόλη, ενώ οι 2 κεντρικές πλατείες της Καλαμάτας συγκεντρώνουν μια πληθώρα επιλογών για φαγητό, καφέ και ποτό.

Βυτίνα

Στεμνίτσα

Για τους λάτρεις των ορεινών χωριών, της δροσιάς και των βουνών, τα αρκαδικά χωριά είναι η καλύτερη επιλογή για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Επιλέξτε ως βάση σας την όμορφη Βυτίνα με τους παραδοσιακούς της ξενώνες και οργανώστε μικρές αποδράσεις στα κοντινά χωριά, Δημητσάνα, Στεμνίτσα, Λεβίδι και Λαγκάδια. Τα Λαγκάδια είναι επίσης μια οικονομική επιλογή για τη διαμονή σας. Αν θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό, περπατήστε τον δρόμο της Αγάπης στη Βυτίνα και κάντε μια μονοήμερη περιπατητική εκδρομή στο ελατόφυτο Μαίναλο.

Δημητσάνα Μαρία Κόφου

Νυμφαίο

Μαρία Κόφου

Αν είστε λάτρεις του βορρά ή μένετε στη βόρεια Ελλάδα, αφήστε την Πελοπόννησο για τους νότιους και κατευθυνθείτε προς το όμορφο Νυμφαίο. Περιοχή με πλούσια ιστορία, πολιτισμό, ξεχωριστή αρχιτεκτονική και υπέροχη φύση, αυτό το χωριό είναι ένα υπέροχο διαμαντάκι, ιδανικός προορισμός για το τριήμερο. Συνδυάστε το με βόλτα στη λίμνη Ζάζαρη αλλά και στο καταφύγιο αρκούδας Αρκτούρος, ειδικά αν ταξιδεύετε με μικρά παιδιά. Ενώ, αν αγαπάτε το καλό κρασί, τότε μην παραλείψετε να κάνετε οινογνωσία στο Κτήμα Άλφα στο Αμύνταιο. Για οικονομική διαμονή, αν δε βρείτε αυτό που θέλετε στο Νυμφαίο, αναζητήστε επιλογές διαμονής στο Σκλήθρο και το Λέχοβο.

Ιωάννινα

Μαρία Κόφου

Το φθινόπωρο είναι μακράν η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την πόλη των Ιωαννίνων. Την πόλη της παράδοσης, του ασημιού, των τεχνητών. Η λίμνη Παμβώτιδα είναι σίγουρα το πρώτο μέρος που θα επισκεφθεί κανείς, ενώ από τις όχθες της, θα πάρετε το καραβάκι για εξερευνήσετε το νησάκι της. Με μεγάλη ιστορία, ξεχωριστά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους αλλά και με πεντανόστιμα παραδοσιακά πιάτα, όμορφα καφέ και μπαρ, τα Γιάννενα είναι ιδανικός προορισμός για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα