Πέντε νησιά ιδανικά και για το φθινόπωρο

Διαβάζεται σε 6'
Πέντε νησιά ιδανικά και για το φθινόπωρο
Μαρία Κόφου

Αν είστε ανάμεσα σε εκείνους που δε δέχονται ότι ο καιρός έχει ξεκινήσει να φοράει τα φθινοπωρινά του, που με κάθε ευκαιρία τα σαββατοκύριακα, θα επιδιώξετε να βρεθείτε κοντά στη θάλασσα και γιατί όχι, να κάνετε και μια βουτιά.

Αν συνεχίζετε να ρίχνετε κλεφτές ματιές στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και στα δελτία καιρού, για να δείτε αν οι ηλιόλουστες ημέρες καλά κρατούν, τότε οι αποδράσεις του σαββατοκύριακου στα νησιά, φαντάζει ιδανική ιδέα για εσάς!

Όσο ο καιρός είναι ακόμα καλός, ο ήλιος λάμπει και οι θερμοκρασίες είναι ακόμα σχετικά υψηλές, γιατί να μείνει κανείς στην πόλη όταν μπορεί να μπει σε ένα πλοίο και να περάσει ένα χαλαρό διήμερο σε κάποιο κοντινό νησί; Ή ακόμα και να πάρει μια βραδινή πτήση την Παρασκευή και να βρεθεί από την Αθήνα, στην Κρήτη για το σαββατοκύριακο;

Και τι καλύτερο από νησάκια χωρίς πολύ κόσμο και συνεπώς πολλές και διαφορετικές επιλογές για διαμονή; Καλύτερες τιμές και ακόμα πιο προσεγμένες υπηρεσίες, καθώς ξεκινάει πλέον η χαμηλή τουριστική περίοδος. Ηρεμία, τοπικές γεύσεις, θάλασσες ζεστές, παραλίες άδειες και καλή παρέα.

Αυτά είναι μερικά από τα πιο όμορφα νησιά μας, ιδανικά για διακοπές και το φθινόπωρο!

Άνδρος

Μαρία Κόφου

Μόλις δύο ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας, η Άνδρος, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και με μια ξεχωριστή, άγρια ομορφιά. Με μεγάλη ναυτική παράδοση, πλούσια βλάστηση και νόστιμες τοπικές γεύσεις, είναι το νησί για όλη την οικογένεια. Με πολλά μουσεία και δραστηριότητες στη φύση. Για τις λάτρεις των πεζοποριών, το νησί αυτό έχει και ένα άψογο δίκτυο μονοπατιών και μιας και το φθινόπωρο είναι η ιδανική περίοδος για βόλτες στη φύση, αξίζει να βάλετε την πεζοπορία στο πρόγραμμά σας.

Η παλιά πόλη στη Χώρα, με την πλατεία του Αφανούς Ήρωα και την Παναγία τη Θαλασσινή, είναι η πρώτη βόλτα που αξίζει να κάνετε στο νησί, ενώ το Μπατσί είναι εκεί που χτυπάει η καρδιά του νησιού. Εστιατόρια, καφενεδάκια, μπαρ και ταβέρνες δίνουν ζωή και καταλαβαίνεις αμέσως γιατί από αυτό το μέρος ξεκίνησε η τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Για ηρεμία και ξεχωριστά τοπία, μια επίσκεψη μέχρι το Κόρθι είναι απαραίτητη.

Σύρος

Μαρία Κόφου

Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, η Σύρος, είναι ένα από εκείνα τα νησιά που έχουν τουρισμό όλο το χρόνο καθώς και ζωή. Μπορεί κανείς να την επισκεφθεί από το καλοκαίρι μέχρι και τον χειμώνα και να βρει πολλές επιλογές όχι μόνο σε φαγητό και ποτό αλλά και σε θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές και ξεχωριστές εικαστικές εκθέσεις.

Είναι με διαφορά ένα από τα ομορφότερα και πιο φιλότεχνα νησιά του Αιγαίου με τη Χώρα της να διεκδικεί τον τίτλο της πιο όμορφης στις Κυκλάδες. Οι βόλτες στην Άνω πόλη, το φθινόπωρο που ο ήλιος δεν καίει, είναι ιδανικές για να απολαύσει κανείς από ψηλά τη θάλασσα και την ομορφιά της Χώρας, να επισκεφθεί το μουσείο του Βαμβακάρη και να πιάσει κουβέντα με τους ντόπιους που χαλαρώνουν μετά την καλοκαιρινή σεζόν.

Κρήτη

Μαρία Κόφου

Αν υπάρχει ένα νησί που είναι παντός καιρού, αυτό δεν είναι άλλο από την Κρήτη. Ιδανικός προορισμός για μικρή απόδραση του Σαββατοκύριακου είναι τόσο το Ηράκλειο – το οποίο έχει ζωή και κίνηση όλο το χρόνο – αλλά και τα Χανιά, με το παλιό ενετικό λιμάνι και τα όμορφα δρομάκια του.

Η ημέρα μας ξεκινάει από μια πρωινή βόλτα στο παλιό λιμάνι με θέα τον ενετικό φάρο, καφέ ή πρωινό στο Κουμ Καπί, μεσημεριανό στη Χαλέπα και συγκεκριμένα στο μοναδικό ταβερνάκι στη συνοικία Ταμπακαριά και απογευματινή βόλτα στους Τάφους των Βενιζέλων και γλυκό με θέα στην Κουκουβάγια. Την επόμενη ημέρα, αν ο καιρός ευνοεί, μια βουτιά στον Μπάλο ή τα Φαλάσαρνα είναι απαραίτητη, ενώ για τους λάτρεις της πεζοπορίας η καλύτερη εναλλακτική της θάλασσας, είναι το διάσημο φαράγγι της Σαμαριάς.

Ύδρα

Μαρία Κόφου

Αγαπημένος κοντινός προορισμός κυρίως των Αθηναίων, η Ύδρα διατηρεί το ρομαντισμό της αναλλοίωτο. Είναι το νησί που μπορεί να επισκεφθεί κανείς ακόμα και όταν ο καιρός έχει κρυώσει ή όταν ο ουρανός είναι γκρίζος και παρόλα αυτά, η ομορφιά και η μαγεία του δε “θαμπώνουν”.

Με τα εξαιρετικά νεοκλασικά αρχοντικά σπίτια, τα γραφικά σοκάκια, την απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων, δικαίως έχει τον τίτλο της «Αρχόντισσας του Αργοσαρωνικού» και διατηρεί έναν αέρα άλλων εποχών που δεν μπορεί να μην εντυπωσιάσει τον επισκέπτη της. Είτε αυτός τη γνωρίζει για πρώτη φορά είτε την επισκέπτεται ξανά και ξανά. Αν ο καιρός το επιτρέπει, επιλέξτε είτε να κάνετε το γύρο του νησιού με καραβάκι, είτε να περπατήσετε μέχρι την κορυφή του όρους Έρως για συγκλονιστική θέα του Αργοσαρωνικού από ψηλά.

Εύβοια

Μαρία Κόφου

Κοντινός προορισμός που δεν απαιτεί καν να πάρει κανείς κάποιο καράβι, η Εύβοια είναι η τέλεια ιδέα για ένα σαββατοκύριακο. Είτε για μονοήμερες εκδρομές στη Χαλκίδα και την Ερέτρια, είτε για διαμονή και διανυκτέρευση στα πιο μακρινά της σημεία όπως η Κύμη, η Κάρυστος και η Αιδηψός.

Για τους λάτρεις της φύσης, επιβάλλεται μια εκδρομή μέχρι τα μυστηριώδη Δρακόσπιτα στα Στύρα και στο όρος Όχη, αλλά και περπάτημα γύρω από τη Στενή Ευβοίας στις παρυφές της Δίρφης. Το απόγευμα, ένας καφές στην κεντρική πλατεία της Στενής είναι το ιδανικό σκηνικό ενός ήρεμου σαββατοκύριακου του Οκτωβρίου πριν την επιστροφή στη βάση μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα