Τενερίφη – ΑΕΚ 73-77: Μυθική “Ένωση”, έλιωσε την Τενερίφη και κατέκτησε την 3η θέση
Διαβάζεται σε 4'
Η ΑΕΚ Betsson ήταν συγκινητική στον μικρό τελικό του Final Four του Basketball Champions League, επέστρεψε από το -17 και λύγισε με 73-77 την Τενερίφη, κατακτώντας την 3η θέση στην διοργάνωση.
- 11 Μαΐου 2025 19:17
Η ΑΕΚ Betsson έκλεισε την σεζόν της στο Basketball Champions League, όπως της άξιζε. Με ένα ματς-περίληψη όλης της χρονιάς της, αφού ανέτρεψε διαφορά 17 πόντων κόντρα στην Τενερίφη στον μικρό τελικό του Basketball Champions League, πήρε την νίκη με και κατέκτησε την τρίτη θέση.
Οπως αναφέρει το Sport24.gr ο Ράτζον Τάκερ (20 πόντοι), ο Χάντερ Χέιλ (16 πόντοι) και ο Ρέικουαν Γκρέι έδειξαν τον δρόμο στην “Ένωση”, που έστειλε το μήνυμά της ότι έχει επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο στο BCL.
Ο MVP
Ο Ράτζον Τάκερ κράτησε στο παιχνίδι την ΑΕΚ Betsson σχεδόν μόνος του για 30 λεπτά. Αυτός που μίλησε όμως στο τέλος ήταν ο Χάντερ Χέιλ.
Μία ημέρα αφότου συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα του BCL, ο Χέιλ είχε μόλις 2 πόντους στο πρώτο μέρος του μικρού τελικού. Στο δεύτερο μέρος όμως πήρε μπροστά, έβαλε μεγάλα σουτ και τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους.
Ο αγώνας
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν μουδιασμένα το παιχνίδι, χάνοντας διαδοχικά σουτ. Η διαφορά ωστόσο ήταν ότι η Τενερίφη έπαιρνε το ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά το άλλο. Αποτέλεσμα ήταν να ξεφύγει νωρίς με 11-2, έχοντας σε εκείνο το σημείο 2/10 σουτ, αλλά 7 επιθετικά ριμπάουντ.
Η ΑΕΚ Betsson σταδιακά άρχισε πάντως να βρίσκει λύσεις στην επίθεση και μείωσε σε 17-11, αλλά η Τενερίφη έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 21-11.
Στην 2η περίοδο η Τενερίφη συνέχισε στο ίδιο τέμπο και εκτόξευσε την διαφορά στους 17 πόντους (30-13 και 32-15). Κάπου εκεί όμως η “Ένωση” αντέδρασε και με αιχμή του δόρατος τον Ράτζον Τάκερ και τους πόντους του στο transition μείωσε σε 33-26 χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 11-2. Οι Ισπανοί όμως κάπου εκεί συνήλθαν και τελικά πήγαν στα αποδυτήρια όντες μπροστά στο σκορ με 38-28.
Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με την Τενερίφη να ξεκινάει πάλι καλύτερα και να ξεφεύγει με 49-34 και 51-36. Η ΑΕΚ Betsson έβγαλε όμως πάλι αντίδραση και άρχισε να μειώνει στο σκορ, καταφέρνοντας στο φινάλε της τρίτης περιόδου να μειώσει σε 55-46 με buzzer-beater του Χέιλ.
Με το καλάθι του Χέιλ να έχει φτιάξει την ψυχολογία της ομάδας, οι “κιτρινόμαυροι” συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και κατάφεραν να μειώσουν σε 57-52 με καλάθι του Γκρέι στον αιφνιδιασμό. Ο Κράμερ απάντησε με συνεχόμενους πόντους για το 61-52.
Η ΑΕΚ Betsson όμως απάντησε πάλι και με αντεπίθεση διαρκείας μείωσε σε 65-64 χάρη σε δύο σερί τρίποντα του Χαμπ και ένα καλάθι του Γκρέι. Δύο φάσεις αργότερα, ο Χέιλ κέρδισε φάουλ σε τρίποντο και με 3/3 βολές ισοφάρισε σε 67-67. Το παιχνίδι – και η εξέδρα – είχαν πάρει φωτιά.
Στην κρίσιμη επίθεση που ακολούθησε, ο Κράμερ ευστόχησε για το 69-67 σε δύσκολη προσπάθεια. Ο Γκρέι όμως απάντησε άμεσα για το 69-69. Ο Ντούρνεκαμπ όμως σκόραρε με επιθετικό ριμπάουντ για το 71-69. Ο Χέιλ όμως είχε νέα απάντηση καιμε τρίποντο έκανε το 72-71. Στην συνέχεια η ΑΕΚ Betsson έβγαλε την άμυνα. Πήγε στην επίθεση, ο Γκόλντεν αστόχησε σε σουτ, αλλά εκεί ήταν ο Τάκερ, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 71-74.
Η Τενερίφη είχε την επόμενη επίθεση με 18.5 δευτερόλεπτα για το φινάλε. Ο Φλιώνης έκανε φάουλ στον Κράμερ, ο οποίος με 2/2 βολές μείωσε σε 73-74. Το παιχνίδι είχε πάει στην ρουλέτα των βολών, με τον Χέιλ να έχει 2/2 στην συνέχεια για το 73-76. Στην επόμενη επίθεση της Τενερίφης ο Κράμερ αστόχησε σε τρίποντο και η κατοχή πήγε στην ΑΕΚ Betsson. Ο Τάκερ κέρδισε φάουλ και με 1 βολή έκανε το 73-77. Το παιχνίδι είχε κριθεί.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-11, 38-28, 55-46, 73-77