Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο ΑΠΘ – Τρεις συλλήψεις

Διαβάζεται σε 1'
Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο ΑΠΘ – Τρεις συλλήψεις
GRTimes

Σε περισσότερες από 20 προσαγωγές προχώρησαν μετά τα μεσάνυχτα οι αστυνομικοί, εκ των οποίων οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις, μετά τα επεισόδια περιμετρικά του ΑΠΘ.

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου ομάδα αντιεξουσιαστών συγκρούστηκε με δυνάμεις των ΜΑΤ. Δύο άτομα συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και ένα άτομο για διοικητική απέλαση.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το GRTimes, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αντιεξουσιαστών στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, μια ομάδα περίπου 80 ατόμων άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα κατά τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο. Οι αστυνομικοί με τη σειρά τους “απάντησαν”, κάνοντας χρήση χημικών.

Οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά και σε έναν κάδο απορριμμάτων, ενώ στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Καμάρας. Περιμετρικά του ΑΠΘ αναπτύχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις.

Σε περισσότερες από 20 προσαγωγές προχώρησαν μετά τα μεσάνυχτα οι αρχές, εκ των οποίων οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις, μετά τα επεισόδια περιμετρικά του ΑΠΘ.

Στη συνέχεια, περίπου 80 άτομα, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της Αστυνομίας, λίγο μετά τις 12 πραγματοποίησαν μικρής έκτασης πορεία στους γύρω δρόμους, χωρίς έκτροπα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα