UNICEF

UNICEF: Να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό κατά προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί

UNICEF: Να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό κατά προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό, αφού ολοκληρωθεί η ανοσοποίηση του υγειονομικού προσωπικού και των ομάδων υψηλού κινδύνου, υποστήρίζει η διευθύντρια της UNICEF.

Τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του νέου μόνιμου Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, Luciano Calestini

Μητσοτάκης: Παρά τα οποία τεχνικά προβλήματα, η τηλεκπαίδευση έχει στεφθεί με επιτυχία

Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε το μεσημέρι, με τον επικεφαλής του νέου μόνιμου Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για επιτυχία στην τηλεκπαίδευση.

Παιδί στην Αφρική

Στοιχεία σοκ από την Unicef: Δύο εκατ. μωρά γεννιούνται νεκρά κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο

Στην έκθεση του ΟΗΕ καταγράφονται οι θάνατοι που σημειώθηκαν έπειτα τουλάχιστον από την 28η εβδομάδα της κύησης, ώστε να μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ των δεδομένων κάθε χώρας

Μαθητές στην Κένυα.

Αφρική: Μαθήματα μόνο μέσω τηλεόρασης για εκατομμύρια μαθητές

Εκατομμύρια μαθητές στην Αφρική βασίζονται στην τηλεόραση για την εκπαίδευσή τους στη διάρκεια της πανδημίας καθώς τα σχολεία παραμένουν κλειστά από τον Μάρτιο και δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ.

Ο Τζαντ κρατά σφιχτά στην αγκαλιά του τον νεογέννητο γιο του λίγο μετά τη φονική έκρηξη

Λίβανος: "Μαμά, δεν θέλω να πεθάνω", τα παιδιά της Βηρυτού και το τραύμα της έκρηξης

Η έκρηξη στη Βηρυτό είχε καταστροφικές συνέπειες για τους πολίτες του Λιβάνου. Μεταξύ αυτών το "τραύμα" που υπέστησαν ταα μικρά παιδιά. Τουλάχιστον 100.000 έχουν μείνει χωρίς στέγη.

Στα μπλε η Ακρόπολη: Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989, της Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Ακρόπολη: Φωταγωγήθηκε μπλε για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989, της Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Παιδί πέντε ετών στην Υεμένη

Unicef: Παιδιά ενός κατώτερου Θεού και εκτός εκπαίδευσης

Δύο εκατομμύρια παιδιά στην Υεμένη δεν πηγαίνουν σχολείο, ενώ σε κίνδυνο βρίσκεται η εκπαίδευση επιπλέον 3,7 εκατομμυρίων παιδιών, καθώς δεν έχουν πληρωθεί οι μισθοί των εκπαιδευτικών εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια.

#ENDviolence: Εξώφυλλο της Unicef

#ENDviolence: Σταματήστε την κακοποίηση των παιδιών

Η νέα καμπάνια της Unicef μας περιγράφει ανάγλυφα το μέγεθος του προβλήματος. Η κακοποίηση των παιδιών είναι εδώ και πρέπει όλοι μας να δράσουμε. Σκεφτείτε μόνο ότι 15 εκατομμύρια κορίτσια, 15 έως 19 ετών, έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση και δύο εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι θα χάσουν τη ζωή τους εξαιτίας κάποιας μορφής βίας έως το 2030.

Οι σούπερ σταρ της K-pop BTS

Love Myself: Μήνυμα των BTS για τη Διεθνή Ημέρα Φιλίας

Με ένα βίντεο το boy band από τη Νότια Κορέα τιμά τη Διεθνή Ημέρα Φιλίας του ΟΗΕ (International Day of Friendship) που καθιερώθηκε το 2011 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς οργανισμού και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Ιουλίου.

Μωρό με ιλαρά

"Καμπανάκι" από την UNICEF: Αναζωπύρωση της ιλαράς σε παγκόσμιο επίπεδο

Η UNICEF κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Σε παγκόσμια κλίμακα, 98 χώρες κατέγραψαν υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων το 2018 από το 2017, εξέλιξη που ακύρωσε μέρος της προόδου που είχε επιτευχθεί στον αγώνα εναντίον της ασθένειας.

Φωτογραφία αρχείου

UNICEF για γραφείο Ελλάδας: Διαπιστώσαμε παραλείψεις και δυσλειτουργίες, αλλά όχι απάτη

Η οργάνωση ενημερώνει πως μέχρι να συσταθεί νέα εθνική επιτροπή, το έργο της στην Ελλάδα θα συνεχιστεί μέσα απ' το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, σε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές

This frame grab from video released on Thursday, March. 1, 2018 by the Syrian Civil Defense White Helmets, which has been authenticated based on its contents and other AP reporting, shows a member of the Syrian Civil Defense group running as he holds a child who was wounded during airstrikes and shelling by Syrian government forces in the eastern Ghouta region near Damascus, Syria. Thousands of residents are huddling underground in basements and tunnels, hiding from the horror raining down from Syrian army jets that almost never leave the skies. Residents of the rebel-held suburbs east of Damascus describe damp, mostly unhygienic living conditions underground, and moments of pure terror when bombs fall above their heads, fearing their shelters would collapse. (Syrian Civil Defense White Helmets via AP)

Επτά χρόνια πόλεμος στη Συρία: Ο απολογισμός της φρίκης

Την ντροπιαστική αποτυχία της πολιτικής βούλησης σηματοδοτεί ο πόνος χωρίς τέλος του άμαχου πληθυσμού της Συρίας, σύμφωνα με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Κατά τη διάρκεια της επταετούς σύρραξης, 6,1 εκατ. άνθρωποι έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους στο εσωτερικό της Συρίας και 5,6 εκατ. έχουν αναζητήσει ασφάλεια σε άλλες χώρες