Να ενώνει τους λαούς το Αιγαίο

Να ενώνει τους λαούς το Αιγαίο
Ο ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΙΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΜΠΟΡΙΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ(ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ//EUROKINISSI) Eurokinissi

Χαρούμενος για τη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία εμφανίστηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Τη χαρά του για τη βελτίωση των σχέσεων Ελλάδος Τουρκίας εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, το τελευταίο διάστημα.

Απευθυνόμενος στον υπουργό, Σ. Λαμπρινίδη, ο κ. Βαρθολομαίος του είπε πως ” έρχεσθε να συμβάλλετε και να την επαυξήσετε (την πρόοδο) ως νέος Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος και σ’ αυτή σας την επιδίωξη και την προσπάθεια, ευχόμεθα, ως Οικουμενικό Πατριαρχείο και ως Ίμβριοι και Τενέδιοι, πλήρη επιτυχία”.

Επίσης δήλωσε ότι:

“Οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι της Ίμβρου και τα ξενιτεμένα παιδιά της που νοσταλγικά γυρίζουν εδώ κάθε καλοκαίρι, ο Ποιμενάρχης τους Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος και ο Ίμβριος Πατριάρχης, σας υποδεχόμεθα σήμερα με μεγάλη χαρά και με ευγνωμοσύνη για την τιμή που μας κάνετε και για το κουράγιο που μας δίνετε”, υποδεχόμενος τον υπουργό των Εξωτερικών στην Ίμβρο.

Καταλήγοντας ο Οικουμενικός Πατριάρχης σημείωσε ότι:

“Και θα υπάρξει επιτυχία, διότι η επιθυμία για ειρήνη και δημιουργική συνεργασία και καλή γειτονία είναι κοινή, τη μοιράζονται και την εκφράζουν Τουρκία και Ελλάδα μαζί. Το Αιγαίο μπορεί και πρέπει να γίνει, όχι μόνο με λόγια, αλλά με έργα και με σταθερές σεβαστές εκατέρωθεν, θάλασσα που θα ενώνει τους δύο λαούς – και τα καράβια που θα διασχίζουν τα νερά του Αιγαίου να μεταφέρουν όχι εργαλεία πολέμου και καταστροφής, αλλά μηνύματα αγάπης και ειρήνης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα