Αεροσκάφος άλλαξε πορεία γιατί επιβάτης επέμενε να κάνει γιόγκα!

Young man meditating on wing of airplane
Young man meditating on wing of airplane GETTY IMAGES

Αεροσκάφος που κατευθύνονταν στην Ιαπωνία επέστρεψε στην Χαβάη αφού ένας επιβάτης επέμενε να κάνει γιόγκα

Ένα αεροσκάφος που εκτελούσε τη διαδρομή από την Χαβάη στην Ιαπωνία αναγκάστηκε να επιστρέψει και να προσγειωθεί στην Χονολουλού αφού ένας επιβάτης επέμενε να κάνει γιόγκα στο χώρο όπου προετοιμάζεται το φαγητό για τους επιβάτες παρά τις παρατηρήσεις του πληρώματος, είπε χθες εκπρόσωπος της Οµοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών (FBI).

Στον Χιόνγκταϊ Πάι, 72, απαγγέλθηκαν κατηγορίες παρακώλυσης έργου του πληρώματος κατά τη διάρκεια της πτήσης 903 της United Airlines το προηγούμενο Σάββατο, με προορισμό το αεροδρόμιο Ναρίτα στο Τόκιο.

Ο Πάι φέρεται να αγνόησε τις οδηγίες του πληρώματος και να κατευθύνθηκε στο πίσω τμήμα του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος του γεύματος για "να διαλογιστεί και να κάνει γιόγκα", σύμφωνα με το κατηγορητήριο στο ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Όταν προσπάθησε η γυναίκα του, η οποία ταξίδευε μαζί του, να τον πείσει να κάτσει στη θέση του, ο Πάι σύμφωνα με μαρτυρίες θύμωσε, σπρώχνοντάς της και φωνάζοντας.

Μερικοί Αμερικανοί πεζοναύτες που επέβαιναν στο σκάφος βοήθησαν το πλήρωμα να οδηγήσει τον άντρα στη θέση του, είπε ο ειδικός πράκτορας του FBI Τομ Σάιμον, εκπροσωπώντας το γραφείο της Υπηρεσίας στην Χονολουλού. "Ενώ η γιόγκα και ο διαλογισμός μπορεί να έχουν ευεργετική επίδραση, δεν παύει η ανάγκη να υπακούονται οι οδηγίες του πληρώματος ενώ το σκάφος βρίσκεται στον αέρα", είπε ο Σάιμον.

Ο Πάι, συνταξιούχος αγρότης, γυρνούσε στο σπίτι του στη Νότιο Κορέα μέσω Ιαπωνίας και είχε έλλειψη ύπνου μετά την πρώτη του επίσκεψη στην Χαβάη, είπε ο δικηγόρος του, Τζ.Τ. Κιμ στο πρακτορείο Reuters. "Προσπαθούσε να ηρεμήσει τον εαυτό του", είπε ο Κιμ, προσθέτοντας ότι "μάλλον για αυτό πιστεύω ότι προσπαθούσε να κάνει ασκήσεις γιόγκα, για να χαλαρώσει".

Την Τετάρτη ένας ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε την απελευθέρωση του Πάι με εγγύηση 25.000 δολαρίων (περίπου 22.000 ευρώ), αλλά του είπε να παραδώσει στις αρχές το διαβατήριό του και να μείνει στο νησί Οάχου, του συμπλέγματος νησιών της Χαβάης. Εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης μέχρι και 20 χρόνια.

SHARE:

24Media Network