Αυτή είναι η στολή της Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ – Και προκαλεί χαμό

Αυτή είναι η στολή της Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ – Και προκαλεί χαμό
Η Γη από το διάστημα

Ουκ ολίγες αντιδράσεις για την στολή της νεοσυσταθείσας Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ. Ποια η απάντηση που έδωσε η υπηρεσία στους επικριτές της.

“Φωτιά” στα social media προκάλεσε το Σάββατο ανάρτηση της νεοσυσταθείσας Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ, με την οποία αποκάλυπτε την στολή που θα φορούν τα μέλη της.

Στην φωτογραφία λοιπόν φαίνεται μια στολή καμουφλάζ, με διακριτικά ραμμένα στο μπράτσο και στο στήθος, η οποία θυμίζει σε πολλά αυτή του στρατού ξηράς.

Οι πρώτες αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν. “Καμουφλάζ στο διάστημα;” αναρωτήθηκε ένας χρήστης του twitter και ένας άλλος “Έχουν δει ποτέ τους το διάστημα;”. Άλλος επεσήμανε ότι το καμουφλάζ χρησιμεύει για να μην ξεχωρίζουν οι στρατιώτες από το περιβάλλον ενώ άλλοι πρότειναν εναλλακτικές λύσεις.

Η Διαστημική Δύναμη πάντως, βλέποντας τον χαμό που προκλήθηκε, δεν δίστασε να απαντήσει, τονίζοντας ότι “χρησιμοποιεί τις στολές που φοριούνται τώρα από τον στρατό και την αεροπορία, εξοικονομώντας έτσι χρήματα από την σχεδίαση και την παραγωγή μιας νέας. Τα μέλη της θα μοιάζουν με τους ομολόγους τους με τους οποίους θα συνεργάζονται στο έδαφος”.

Να θυμίσουμε ότι η Διαστημική Δύναμη υφίσταται και επίσημα από τον Δεκέμβριο και η βάση της είναι κοντά στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ θα βοηθήσει τον αμερικανικό στρατό να “αποτρέψει την επιθετικότητα” και να προστατέψει τους εκατοντάδες δορυφόρους επικοινωνίας και επιτήρησης που έχουν οι ΗΠΑ στο διάστημα. Θα εποπτεύεται από την Πολεμική Αεροπορία, θα έχει 16.000 στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό και τον πρώτο χρόνο ύπαρξής της θα χρηματοδοτηθεί με 40. εκατ. δολάρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα