Φτιάξτο μόνος σου: Αυτές οι “σπιτικές” πατέντες θα σου λύσουν τα χέρια

Φτιάξτο μόνος σου: Αυτές οι “σπιτικές” πατέντες θα σου λύσουν τα χέρια
Τα πιο χρήσιμα tips που έμαθες ποτέ

Μερικά μικρά καθημερινά προβλήματα μπορούν να μετατρέψουν σε κόλαση τη ζωή μας στο σπίτι... Όχι πια! Σύγχρονοι "Macgyver" που κυκλοφορούν ανάμεσά μας βρήκαν τις λύσεις που θα μας κάνουν να γλιτώσουμε χρόνο και χρήμα. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Πόσες φορές βρεθήκατε αντιμέτωποι με μία… μίνι “κρίση” στο σπίτι που σας χαλάει τη διάθεση και τρώει τον πολύτιμο χρόνο σας; Ως γνωστόν όμως, δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην έχει λύση. Και τις πιο πολλές φορές, η λύση αυτή είναι μπροστά στα μάτια μας, χωρίς να τη βλέπουμε ή χωρίς να το γνωρίζουμε. Στην εποχή του Ίντερνετ τα πράγματα γίνονται ωστόσο πιο εύκολα. Και αμέτρητοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να μεταλαμπαδεύσουν τη “γνώση” τους, προσφέροντας γρήγορες, απλές και πάμφθηνες λύσεις.

Θέλετε να ανοίξετε ένα μπουκάλι και δεν έχετε ανοιχτήρι; Δεν μπορείτε να καθαρίσετε κρεμμύδια χωρίς τρέξουν ποτάμι τα δάκρυα; Σε αυτά και άλλα προαιώνια ερωτήματα απάντησαν χιλιάδες χρήστες από όλο τον κόσμο, δίνοντας τις πολύτιμες συμβουλές τους. Η ιστοσελίδα Quora.com (μια πλατφόρμα που βρίσκει απαντήσεις σε δύσκολες ερωτήσεις) συγκέντρωσε όλες αυτές τις “σπιτικές” και ευφάνταστες ευρεσιτεχνίες και μας τις παρουσιάζει.

Πώς να “χακάρεις” το ασανσέρ

Θέλεις να φτάσεις μια ώρα αρχύτερα χωρίς να χρειαστεί να κάνεις περιττές “στάσεις” σε όλους τους ορόφους στους οποίους κάποιος κάλεσε τον ανελκυστήρα (και το πιθανότερο – και πιο εκνευριστικό – είναι ότι έφυγε αφού βαρέθηκε να περιμένει); Απλώς κρατάς παρατεταμένα πατημένο το κουμπί για το κλείσιμο της θύρας του ανελκυστήρα ( >|< ) και κάνεις το ίδιο και με το κουμπί του ορόφου στον οποίο θέλεις να πάς. Μόλις ξεκινήσει το ασανσέρ απελευθερώνεις και τα δύο κουμπιά. Θα φτάσεις πρώτος και οι άλλοι θα... περιμένουν.

Πώς να χακάρετε το ασανσέρ quora

Πώς να ξαναζεστάνεις την πίτσα χωρίς να ξεραθεί

Απλώς βάζεις δίπλα της στο φούρνο μικροκυμάτων ένα ποτήρι νερό. Η πίτσα δεν θα ξεραθεί και θα μείνει το ίδιο αφράτη και ζουμερή όπως την πρώτη μέρα.

Πως να ξαναζεστάνεις την πίτσα Quora

Πώς να ανοίξεις ένα μπουκάλι χωρίς ανοιχτήρι

Απλώς καρφώνεις ένα κλειδί σε γωνία 45 μοιρών στο φελλό. Γυρνάς και τραβάς. Το πρόβλημα λύθηκε!

Πως ανοίγεις ένα μπουκάλι χωρίς ανοιχτήρι Quora

Πώς να φτιάξεις το δικό σου ηχοσύστημα για το iPhone σου

Κάνεις μια εσοχή στην μέση του ρολού του χαρτιού κουζίνας, τοποθετείς μέσα το smartphone σου, στις άκρες του ρολού βάζεις δύο πλαστικά ποτήρια κι απολαμβάνει την μουσική όσο δυνατά θέλεις…

Πως να φτιάξεις ηχοσύστημα για το iPhone Quora

Πώς να μην “νερώνει” ο παγωμένος καφές

Πώς να μην νερώνει ο καφές Quora

Μέσα στην παγοθήκη σου, παγώνεις και λίγο καφέ… Μα καλά, δεν το είχες σκεφτεί μόνος σου;

Πώς να μετατρέψεις τις μπαταρίες “ΑΑΑ” σε “ΑΑ”

Πως να αλλάξεις μέγεθος στην μπαταρία Quora

Έχεις πιο μικρές μπαταρίες από αυτές που παίρνει το τηλεκοντρόλ σου; Μην τρελαίνεσαι! Απλώς καλύπτεις το κενό πάνω από τον θετικό πόλο (+) της μπαταρίας με ένα μπαλάκι από αλουμινόχαρτο…

Πώς να καθαρίσεις κρεμμύδια χωρίς να κλαις

Πως να καθαρίσεις κρεμμύδια χωρίς να κλαις Quora

Ξεφλουδίζεις και κόβεις τις άκρες. Τα βουτάς σε παγωμένο νερό για 30 δευτερόλεπτα. Τώρα μπορείς να φτιάξεις στιφάδο!

Πώς να καθαρίσεις το πληκτρολόγιο χωρίς ζημιές

Πως να καθαρίσεις το πληκτρολόγιο Quora

Δοκίμασε να περάσεις ένα κομμάτι σελοτέιπ ή άλλη κολλητική ταινία στο κενό ανάμεσα από τα πλήκτρα. Ψίχουλα, σκουπιδάκια και σκόνες εξαφανίζονται στο “πι και φι” χωρίς κίνδυνο καταστροφής!

Πώς να φορτίσεις πιο γρήγορα το κινητό

Πως να φορτίσεις πιο γρήγορα το κινητό Quora

Αυτό είναι και λίγο γνωστό, αλλά καλό να το θυμόμαστε. Απλά το βάζει σε “λειτουργία πτήσης”. Και φορτίζει γρηγορότερα και εξοικονομείς ενέργεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα