Game of Thrones: Αυτός είναι ο νόμιμος διάδοχος του Σιδερένιου Θρόνου

default image

Αυτόν τον Θρόνο τελικά ποιος θα τον πάρει; Νόμιμοι κληρονόμοι, παιχνίδι διαδοχής, παιχνίδι στρατηγικής και αίμα. Κυρίες και κύριοι, το Game of Thrones μόλις ολοκλήρωσε τον έκτο του κύκλο αφήνοντας ανοιχτά ερωτήματα για το μέλλον

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ZOYN SPOILERS. Για όσους δεν έχουν δει το τελευταίο επεισόδιο και την έκτη σεζόν γενικότερα.

Και τι δεν είδαμε στο τελευταίο επεισόδιο του έκτου κύκλου. Την εκδίκηση της Cersei, την οργή του Davos, τη φυγή της Melisandre, τον θάνατο του Pycelle, τη νέα συμμαχία της Olenna Tyrell, το βασανιστήριο της Unella, την ιστορία της Lyanna Stark, τον θάνατο του Μεγάλου Sparrow και της ομάδας του, τον σπουδαίο μονόλογο της Lyanna Mormont, τη δίκη του Loras που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, τον θάνατο της Margaery, την εκπληκτική εκδίκηση και της Arya, την απογοήτευση του Littlefinger μετά την απόρριψη της Sansa, τους Dothraki επιτέλους να μπαίνουν στα πλοία, τον Sam να φτάνει με γυναίκα και πηγή στη Γη της Σοφίας, και γενικότερα, όλους να χάνουν την πίστη τους σε παλιούς και νέους Θεούς.

 

Στο τέλος του επεισοδίου και του έκτου κύκλου, ο Jon έχει πάρει με την αξία του -και χωρίς απαραίτητα να το θέλει- τον θρόνο του Βορρά μετά την αποδοχή του από τους υπόλοιπους Οίκους της περιοχής, η Daenerys με τη βοήθεια του Νάνου που γίνεται δεξί της χέρι ξεκινάει την εκστρατεία της και η Cersei παίρνει τον Σιδερένιο Θρόνο μετά την αυτοκτονία του γιου της που ήταν και ο τελευταίος άνδρας διάδοχος για τους Lannister.

Οι συμμαχίες έχουν αλλάξει καθώς πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν δικαίωση. Οι Stark για τον Ματωμένο Γάμο, παρότι το ξεκαθάρισμα το ξεκίνησε μόνη της η Arya (οι Lannister παραμένουν εχθροί), οι Tyrell μαζί με την Ellaria Sand που τα βρίσκουν στο Dorne και σκοπεύουν να επιτεθούν στο King’s Landing, ενώ από την άλλη η Cersei, πήρε το αίμα της πίσω, πληρώνοντας το όμως με αίμα. Όλα αυτά την ώρα που οι white walkers έρχονται και πλησιάζουν το Τείχος. Γιατί όπως σωστά είπε ο Snow, “εκείνοι φέρνουν τον χειμώνα μαζί τους”. Ο Χειμώνας ήρθε, ο μεγάλος εχθρός είναι κοντά.

Ναι, σε αυτό το επεισόδιο χύθηκε πολύ αίμα και η αλήθεια είναι πως στο τέλος, τον Θρόνο θα τον πάρει μόνο ένας.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ RIP ΕΔΩ:


Πολλοί απόρησαν με την επιλογή της Cersei εκτιμώντας πως θα έπρεπε να δώσει τον Θρόνο στον αδερφό της ο οποίος την κοιτάζει συνοφρυωμένος κατά τη στέψη της. Η ίδια η Lena Headey που ενσαρκώνει τη Cersei, δήλωσε στο ew.com: “Δεν θα βασιλέψει για πολύ καιρό ακόμα. Ήταν μια στιγμή πραγματικής τρέλας, έτσι το αντιλαμβάνομαι αυτό που έκανε”.

Σε κάθε περίπτωση η μεγάλη ανατροπή είναι κάτι που οι οπαδοί της σειράς περίμεναν, δηλαδή η επιβεβαίωση της θεωρίας R + L = J για την πραγματική ταυτότητα του Snow.

Promise me, Ned

 

Ένα flashback που ο Bran σε ρόλο εκπαιδευόμενου Three Eyed Raven καταφέρνει να δει να γίνεται στο παρελθόν, μπροστά στα μάτια του. Η Lyanna έχει γεννήσει μέσα στα αίματα και πεθαίνοντας ζητά από τον αδερφό της, Ned, να προστατεύσει το παιδί. Γιατί κατά τα γνωστά, αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα.

Το μωρό είναι ο Jon. Η μάνα του είναι Stark και ο πατέρας του, ο Rhaegar Targaryen, ο “απαγωγέας” της Lyanna.

 

Το μωρό δεν είναι του Robert Baratheon καθώς η Lyanna ψιθυρίζει στο αυτό του Ned: “Αν εκείνος το μάθει θα…”. Τα υπόλοιπα χάνονται μέχρι να ακούσουμε πάλι το “υποσχέσου μου Ned”.

Όπως καταλαβαίνετε ο πρώην “μπάσταρδος” Snow, είναι μισός Stark και μισός Targaryen. Βάσει του ότι είναι άντρας και πως στα βιβλία του Martin η διαδοχή ακολουθεί τη Μεσαιωνική διαδοχή, δηλαδή πάει από άντρα σε άντρα και δη σε πρωτότοκο, ο Jon είναι ο κυρίαρχος επόμενος Βασιλιάς, όντας ο πλέον “νόμιμος”.

Στο Game of Thrones έχουμε δει τον ρόλο της γυναίκας να ενδυναμώνεται μεν, ωστόσο μόνο στα Σιδερένια Νησιά (Iron Islands) προβλέπεται νόμιμη διαδοχή από γυναίκα κληρονόμο.

Σε αυτό το σημείο να κάνουμε μια παρένθεση και να δούμε ποιος είναι ο Rhaegar Targaryen:

 

Ήταν ο πρωτότοκος και κληρονόμος του βασιλιά Aerys II Targaryen και πρίγκιπας του Dragonstone. Ενώ ο βασιλιάς Robert Baratheon τον περιφρονεί, πολλοί θυμούνται τον Rhaegar με σεβασμό, ειδικά οι ακόλουθοι των Targaryen. Ο Σερ Jaime Lannister θυμάται ακόμα τη “σιδερένια” χροιά της φωνής του και πιστεύει πως θα γινόταν πολύ καλός βασιλιάς. Ο Eddard Stark θυμόταν τον Rhaegar με ουδέτερο τρόπο. Στα βιβλία, ανάμεσα στους ανθρώπους που τρέφουν αγνά αισθήματα προς αυτόν είναι οι Cersei Lannister και Jon Connington.

Ακόλουθοι του ήταν οι Myles Mooton και Richard Lonmouth και αφού τους έχρισε ιππότες παρέμειναν κοντινοί του σύντροφοι.

Όπως αναφέρει το gameofthrones-grfans, όταν γεννήθηκε ο Rhaegar η γενιά των Targaryen είχε μειωθεί πολύ και όταν ενηλικιώθηκε δεν υπήρχε καμία Targaryen σε ηλικία γάμου. Προσπαθώντας να το διορθώσει, ο βασιλιάς Aerys πριν τρελαθεί τελείως, έστειλε τον πρώτο ξάδερφό του Steffon Baratheon, στην αναζήτηση νύφης για τον πρίγκιπα Rhaegar. Το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Steffon όταν έψαχνε για Βαλυριανό αίμα στο Essos, ήταν ότι δεν υπήρχε καμία πλέον αντάξια και δεν πρόκειται να έβρισκε κάποια κατάλληλη στους κύκλους των ευγενών.

Αργότερα ο Rhaegar παντρεύτηκε την πριγκίπισσα του Dorne, Elia Martell, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Μια κόρη την Rhaenys κι ένα γιο τον Aegon.

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά στο Harrenhal, ο Rhaegar Targaryen ήταν ασταμάτητος και νίκησε ακόμη και τον Σερ Arthur Dayne (Ξίφος του Πρωινού). Έχοντας ως νικητής το στέμμα της Βασίλισσας της Αγάπης και της Ομορφιάς, αποκάλυψε το ενδιαφέρον του για τη Lyanna Stark στέφοντας την, παραβλέποντας τη γυναίκα του Elia.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Rhaegar μάλλον έκλεψε την Lyanna για άγνωστους λόγους. Οι συνθήκες για το αν η Lyanna πήγε με τη θέληση της ή την έκλεψε παραμένουν άγνωστες.

Αυτή η πράξη προκάλεσε τελικά την Εξέγερση του Robert και την πτώση της δυναστείας των Targaryen. Διοικώντας το στρατό των Targaryen, ο Rhaegar συνάντησε τον Robert στη μάχη της Τρίαινας. Η θρυλική μονομαχία στο μανιασμένο ποτάμι άφησε τον Robert τραυματισμένο και τον Rhaegar νεκρό από ένα δυνατό χτύπημα στο στήθος με το σφυρί.

Η σύζυγός του και τα παιδιά τους δολοφονήθηκαν από τον Gregor Clegane και τον Σερ Amory Lorch κατά την Άλωση του King’s Landing. Εκτός από τον Jon όμως, που είναι ακόμα ζωντανός.

Ο Viserys “κατηγόρησε” κάποτε την αδελφή του Daenerys γιατί δεν γεννήθηκε νωρίτερα, καθώς ο Rhaegar θα μπορούσε να την είχε παντρευτεί και ίσως να μην αποκτούσε ενδιαφέρον για τη Lyanna. Ο Σερ Kevan Lannister φαντάζεται ότι εάν ο βασιλιάς Aerys είχε αποδεχτεί την πρόταση του Tywin να παντρευόταν τη κόρη του, Cersei, ίσως ο Rhaegar να μην κοίταζε δεύτερη φορά την Lyanna.

Έστω λοιπόν πως ο Jon, βάσει των παραπάνω είναι ο νόμιμος διάδοχος. Το ερώτημα είναι αν η Daenerys θα δεχθεί να υπαναχωρήσει έναντι του, στην περίπτωση που εκείνος έχει την αξίωση να διεκδικήσει αυτό που κληρονομικά του ανήκει. Δηλαδή, τον Σιδερένιο Θρόνο.

Μια απίστευτη θεωρία συνωμοσίας

Ένας άλλος υποψήφιος διάδοχος για τον Θρόνο θα μπορούσε να είναι ο… Tyrion Lannister. Όπως προβλέπει η θεωρία που αγαπούν οι αναγνώστες του GoT, ο Tyrion έχει καταφέρει να τα πάει αρκετά καλά με τους Δράκους για τους οποίους έχει μια έμφυτη αγάπη από μικρό παιδί. Πολλοί πιστεύουν πως το μίσος που έτρεφε ο πατέρας του για τον αγαπημένο μας Νάνο βασίζεται στο γεγονός ότι ο πραγματικός, βιολογικός πατέρας του ήταν ο Τρελός Βασιλιάς ο οποίος τον έκανε με τη Joanna Lannister.

 

Αν ισχύει όλο αυτό το σενάριο, ο Tyrion έχει στις φλέβες του αίμα Targaryen, είναι ετεροθαλής αδερφός της Daenerys και δικαιούται να διεκδικήσει τον Θρόνο. Οι Targaryen είχαν τελευταίοι τον Θρόνο βάσει διαδοχής και σε άνδρα Targaryen υποτίθεται πως πρέπει να πάει. Φυσικά, ο Νάνος δεν γνωρίζει τίποτα για την καταγωγή του, αν επιβεβαιωθούν όσα γράψαμε, και ενδεχομένως να μην μάθει και ποτέ.

Η θεωρία αυτή στην ουσία φέρνει στην επιφάνεια την ιστορία για τους τρεις αναβάτες των Δράκων, τους τρεις Targaryen που θα σώσουν τον κόσμο από τους απέθαντους.

 

Βέβαια, όπως είπαμε ήδη νωρίτερα, ο Tyrion έγινε ούτως ή άλλως δεξί χέρι της Daenerys και τη συμβουλεύει πιστεύοντας πως εκείνη είναι η μόνη που έχει την ικανότητα και την πυγμή να γίνει μια δίκαιη Βασίλισσα που θα εξασφαλίσει την ειρήνη. Αν η Καλίσι μπορούσε πείσει τους υπόλοιπους διαδόχους πως εκείνη είναι η κατάλληλη, τότε θα ήταν πιθανό το να της παραχωρήσουν τον Θρόνο μετά τη μάχη με τους White Walkers. Αν έχουν επιβιώσει μετά τις επιθέσεις του Μεγάλου Χειμώνα.

Επίσης, δεν ξέρουμε ποιος είναι και αν θα δούμε τελικά τον Άζορ Αχάι, τον περίφημο πρίγκηπα της προφητείας που σαν σωτήρας θα έρθει να σώσει την παρτίδα.

“Στα αρχαία βιβλία του Ασσάι είναι γραμμένο ότι θα έρθει μια μέρα μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι που τα αστέρια θα ματώσουν και η παγωμένη ανάσα του σκότους θα σκεπάσει τον κόσμο. Αυτή την ώρα του τρόμου ένας πολεμιστής θα τραβήξει από τη φωτιά ένα φλεγόμενο σπαθί. Και αυτό το σπαθί θα είναι ο Φωτοδότης, το Κόκκινο Σπαθί των Ηρώων, κι αυτός που θα το κρατά θα είναι ο ξαναγεννημένος Άζορ Αχάι και το σκοτάδι θα διαλυθεί εμπρός του” – Melisandre

Θα είναι ο Jon που αναστήθηκε γι’ αυτόν τον λόγο και μόνο; Θα είναι ο Tyrion; Ή μήπως είναι η Daenerys; Ιδού η απορία. Ίσως όμως να είναι και ο “δράκος με τα τρία κεφάλια”, δηλαδή και οι τρεις ήρωες μαζί, καβάλα στα “παιδιά” της Dany.

Και αντί επιλόγου, μερικές δηλώσεις του Martin που δίνουν το “στίγμα”.

Όταν τον ρώτησαν σχετικά με το ποιους ήρωες επιλέγει να σκοτώσει, είχε πει στο περιοδικό επιστημονικής φαντασίας “Galaxy’s Edge”:

“Ιδιαίτερα όταν αφηγείσαι μια ιστορία για τον πόλεμο ή κάποια μάχη. Μόλις έχεις αποδεχτεί ότι ο θάνατος είναι κομμάτι της ιστορίας σου, τότε πρέπει να είσαι ειλικρινής. Και να δείξεις ότι μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή. Δεν μπορείς να ζήσεις για πάντα μόνο και μόνο επειδή είσαι το χαριτωμένο παιδάκι ή ο καλύτερος φίλος του πρωταγωνιστή ή και ο ίδιος ο πρωταγωνιστής. Μερικές φορές οι ήρωες πεθαίνουν, ή τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στα βιβλία μου. Αγαπώ όλους τους χαρακτήρες μου και μου είναι πάντα δύσκολο να τους σκοτώσω. Ξέρω, όμως, ότι πρέπει να γίνει. Σκέφτομαι ότι δεν τους σκοτώνω εγώ αλλά οι άλλοι χαρακτήρες. Έτσι, δεν αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη”.

Με άλλα λόγια, όλοι μπορούν να σκοτωθούν, νόμιμοι ή μη διάδοχοι. Και όλοι μπορούν να αναστηθούν…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα