Game of Thrones: Habemus κεφάλαιο από το νέο βιβλίο με τη λάγνα Arianne

Game of Thrones: Habemus κεφάλαιο από το νέο βιβλίο με τη λάγνα Arianne

O George R.R. Martin μόλις κυκλοφόρησε νέο κεφάλαιο από το The Winds of Winter και οι οπαδοί του Game of Thrones παραληρούν

Με την έκτη σεζόν του Game of Thrones να βρίσκεται σε εξέλιξη και με τους σεναριογράφους της σειράς να έχουν βγει "εκτός βιβλίων", βρισκόμαστε μπροστά σε δύο δεδομένα: Α. Δεν μπορούμε να έχουμε spoilers από το νέο βιβλίο του George R.R. Martin μιας και η τηλεοπτική ιστορία έχει διαφοροποιηθεί και Β. Οι χαρακτήρες των βιβλίων του Martin ακολουθούν εντελώς διαφορετική πορεία στο The Winds of Winter, το ίσως πιο αναμενόμενο βιβλίο στον κόσμο. Στο οποίο θα δούμε περισσότερα από το Dorne.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο συγγραφέας και εμπνευστής του Game of Thrones είχε δηλώσει πως το νέο του έργο θα αργήσει να κυκλοφορήσει.

Μέσα από το  προσωπικό του blog στο διαδίκτυο το οποίο και φροντίζει να ανανεώνει με μεγάλη συχνότητα, δήλωνε: Πιστέψτε με, μου έδινε ευχαρίστηση να τυπώνω τις λέξεις. Έχετε απογοητευθεί και δεν είστε οι μόνοι. Οι εκδότες και οι συνεργάτες μου έχουν απογοητευθεί, το  HBO έχει απογοητευθεί, οι ξένοι εκδότες και μεταφραστές... αλλά κανείς δεν έχει απογοητευθεί περισσότερο από εμένα τον ίδιο. Για μήνες τώρα δεν υπάρχει τίποτα που θα ήθελα να πω περισσότερο από το 'Έχω ολοκληρώσει και παραδώσει το Winds of Winter μέχρι την τελευταία μέρα του 2015'. Αλλά το βιβλίο δεν έχει ολοκληρωθεί".

Κάτι που καταλάβαμε καλά, μιας και η σειρά στην ουσία προχωράει "μόνη" της. Ο συγγραφέας ανέφερε πρόσφατα πως έχει ολοκληρώσει τα περισσότερα κεφάλαια, αλλά όχι όλα, παρότι οι εκδότες τον πιέζουν.

"Οι Mago, Irri, Rakharo, Xaro Xhoan Daxos, Pyat Pree, Pyp, Grenn, Ser Barristan Selmy, Queen Selyse, πριγκίπισσα Shireen, πριγκίπισσα Myrcella, Mance Rayder, και ο King Stannis είναι νεκροί στη σειρά, αλλά ζωντανοί στο βιβλίο. Κάποιοι απ' αυτούς θα πεθάνουν και στο βιβλίο, όχι όλοι τους και πολλοί από αυτούς θα πεθάνουν σε διαφορετική χρονική στιγμή και με διαφορετικό τρόπο" έγραφε ο Martin για το νέο του δημιούργημα.

Παιδιά, από εδώ η Arianne

Και εντελώς ξαφνικά, ο George R.R. Martin δημοσίευσε ένα ολόκληρο κεφάλαιο από το The Winds of Winter, στο προσωπικό του ιστολόγιο. Προσθέτει μάλιστα, πως το βιβλίο είναι σχεδόν έτοιμο, αλλά μένουν ακόμα κάποια πράγματα για να "κλείσει".

Διαβάστε όλο το κεφάλαιο εδώ

Στην εικονογράφηση που μπορείτε να δείτε στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου, "πρωταγωνιστεί" η Arianne Martell, η μοναχοκόρη του Doran Martell, και κληρονόμος του βασιλείου του.

Στα βιβλία η 23χρονη Arianne είναι ζωηρή και όμορφη με το χαρακτηριστικό δέρμα στο χρώμα της ελιάς, μεγάλα σκούρα μάτια, σαρκώδη χείλη και μακριά πυκνά μαύρα μαλλιά μπούκλες. Είναι μικροκαμωμένη (γύρω στο 1,60). Ντύνεται με χαλαρά μεταξωτά υφάσματα, κοσμήματα και άλλα επιδεικτικά αντικείμενα πλούτου.

Άγνωστο αν ποτέ εμφανιστεί στη σειρά, καθώς και το ποια θα την ενσαρκώσει. Το σίγουρο είναι πως η λάγνα Arianne, χρησιμοποιεί τη γοητεία και το κορμί της, για να κατακτήσει τα πάντα.

Σε ό,τι αφορά τον χαρακτήρα της λοιπόν, όπως καταγράφει το φόρουμ gameofthrones-grfans: είναι περιπετειώδης και με έντονη προσωπικότητα. Όταν βλέπει κάτι που επιθυμεί, πασχίζει να το αποκτήσει με οποιοδήποτε κόστος. Δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει και την εμφάνισή της για να πάρει αυτό που θέλει και πολύ συχνά προσπαθεί να σαγηνεύσει τους άνδρες για να εκτελέσουν τις διαταγές της. Ο Σερ Arys Oakheart πιστεύει ότι η άγρια φύση της συγκρίνεται περισσότερο με του θείου της Oberyn παρά με του πατέρα της.

Μεγάλωσε στους Water Gardens, το αγαπημένο μέρος του πατέρα της. Ο αδερφός της Quentyn στάλθηκε μακριά σε νεαρή ηλικία και ο αδελφός της Trystane είναι δέκα χρόνια νεότερος της. Η καλύτερη συντροφιά κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας ήταν ο Drey, ο Garin (η μητέρα του ήταν η τροφός της) και η Spotted Sylva. Ωστόσο ήταν πιο κοντά με την ξαδέλφη της Tyene Sand με την οποία μοιραζόταν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων μιας κανάτας κρασιού που είχαν κλέψει στην ηλικία των 10 και μιας πρώιμης σεξουαλικής εμπειρίας με τον Drey. Ήταν επίσης κοντά σε μερικές από τις Sand Snakes όπως με τις Nymeria και Sarella. H Arianne ήταν κοντόχοντρη ως κορίτσι και προσευχόταν στους Επτά για να γίνει πιο όμορφη.

Ο Πρίγκιπα Oberyn την είχε πάει μαζί με τις Tyene και Sarella στο εγκαταλειμμένο κάστρο του Shandystone. Σε κάποια φάση ταξίδεψε στο Mander μαζί με τρεις από τις Sand Snakes όταν επισκέφτηκαν τη μητέρα της Tyene Sand. Είχε έντονη σεξουαλική φαντασία σύμφωνα με τα "ελεύθερα" έθιμα του Dorne και πολλές σεξουαλικές εμπειρίες από νεαρή ηλικία.

Όταν ήταν δεκατεσσάρων βρήκε ένα γράμμα το οποίο ο πατέρας της θα έστελνε στον αδερφό της Quentyn. Έγραφε ότι ο γιος του μια ημέρα θα καθίσει στη θέση του. Η Arianne το εξέλαβε ως κίνηση του πατέρα της για να την προσπεράσει στην διαδοχή. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της έκλαιγε για πολλές μέρες μετά την ανακάλυψη του γράμματος.

Μνηστήρες για την Arianne υπήρχαν και από το Dorne όπως ο Drey και ο αδελφός του Déziel. Ο Daemon Sand (με τον οποίο έχασε την παρθενιά της) ζήτησε το χέρι της αλλά απορρίφθηκε από τον πρίγκιπα Doran, μια ακόμη απόδειξη για την Arianne ότι ο πατέρας της ήθελε να την παντρέψει με κάποιον εκτός του Dorne. Για να αποφύγει τα προσβλητικά σχέδια γάμου του Πρίγκιπα Doran με άνδρες πολύ πάνω από την ηλικία της η Arianne προσπάθησε να βρει μόνη της ένα ελκυστικό ταίρι αλλά απογοητεύτηκε από τις προσπάθειές της.

Game of Thrones: Habemus κεφάλαιο από το νέο βιβλίο με τη λάγνα Arianne

Όταν ήταν ακόμη παιδί προσπάθησε να αποπλανήσει τον Renly Baratheon χωρίς επιτυχία όταν ο ίδιος είχε επισκεφτεί το Dorne. Ζήτησε επίσης από τον πατέρα της να την στείλει στο Highgarden για τον Willas Tyrell αν και ήξερε ότι ήταν ανάπηρος. Ο Πρίγκιπας Doran, της το αρνήθηκε. H Arianne προσπάθησε να φτάσει στο Highgarden με τη βοήθεια της Tyene αλλά την πρόλαβε ο Oberyn στο Vaith. Ένα ακόμη προξενιό του Άρχοντα Hoster Tully ήρθε να προστεθεί στην λίστα με τον γιο του και κληρονόμο Edmure, κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα την Arianne αλλά και πάλι ο Πρίγκιπας Doran αρνήθηκε.

Η Arianne είναι απογοητευμένη από τον πατέρα της και τον τρόπο διακυβέρνησης του και τον βλέπει ως αναποφάσιστο και αδύναμο. Ως κληρονόμος του Sunspear, της επιτράπηκε η τιμητική διακυβέρνηση του Dorne κατά τη διάρκεια της απουσίας του στους Water Gardens, αν και μέχρι το θάνατό του Πρίγκιπα Oberyn, αυτόν θεωρούσαν ως την ουσιαστική δύναμη στο Dorne. Ενώ ο Oberyn επισκεπτόταν τακτικά τον πατέρα της, η Arianne καλούνταν μόνο δύο φορές τον χρόνο για να τον δει, πράγμα που αύξησε τις υποψίες της για τον μικρό σεβασμό του πατέρα της στην ίδια.

Στα βιβλία, όταν η Myrcella στέλνεται στο Dorne με τη συνοδεία του Σερ Arys Oakheart της Βασιλικής Φρουράς, ως μέρος της συμμαχίας του Tyrion Lannister την υποδέχεται η Arianne. Ο πατέρας της εξακολουθεί να βρίσκεται στους Water Gardens. Σε γράμμα του Σερ Arys Oakheart προς τον Tywin Lannister ενημερώνει πως η Myrcella τα πάει καλά με τον αρραβωνιαστικό της Trystane Martell και έχει μεγάλη συμπάθεια στην Arianne. 

Τα σχέδια της: Για να προλάβει ενδεχόμενη διαμάχη στο δικό της δικαίωμα της διαδοχής,για να κερδίσει την αφοσίωση των Ντορνιανών μέσω της περιφρόνησης των Lannister την οποία οι άνθρωποι επιζητούν και ο πατέρας της δε φαίνεται έτοιμος να τους δώσει,και για να εξασφαλίσει ότι τα Επτά Βασίλεια θα διοικούνται από κάποιον ο οποίος θα είναι συμπαθής στο Dorne, η Arianne συλλαμβάνει ένα επικίνδυνο σχέδιο:

Θέλει να χρίσει τη Myrcella Βασίλισσα των Επτά Βασιλείων, βασισμένη στον Ντορνιανό νόμο και στη διαμονή της Myrcella στο Dorne, ως εκ τούτου επισπεύδοντας έναν πόλεμο με τον Σιδηρούν Θρόνο, ενώ πιστεύει επίσης πως ο λαός της θα κινητοποιηθεί για αυτό τον σκοπό με την υποστήριξη των απελευθερωμένων Φιδιών της Ερήμου. Η Arianne πιστεύει πως αυτό θα την κάνει την αναπόφευκτη επιλογή για να αντικαταστήσει τον πατέρα της, για τον οποίο επιδιώκει να ζήσει τις υπόλοιπες ημέρες που του απομένουν ως αιχμάλωτος στους Υδάτινους Κήπους μαζί με τον αδελφό της, Quentyn.

Στο νέο βιβλίο: Η Arianne φεύγει από το Sunspear σε μια αποστολή που της ανέθεσε ο πατέρας της για να ανακαλύψει την αλήθεια σχετικά με τον υποτιθέμενο Aegon Targaryen. Φεύγει με αρκετούς συντρόφους συμπεριλαμβανομένου του Daemon Sand, τον πλέον ορκισμένο προστάτη της, τον Joss Hood, τον Garibald Shells, τον Nate, την Jayne Ladybright και την Elia Sand. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού φτάνουν στο Ghost Hill πριν φύγουν με πλοίο για τα Stormlands.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε πως το νέο κεφάλαιο που ανέβηκε στο NotABlog, δεν είναι και τόσο "νέο", μιας και ο Martin το έχει διαβάσει στο αναγνωστικό κοινό του ζωντανά, το 2011.

SHARE:

24Media Network