H πιο αποστομωτική απάντηση για τη θεωρία της επίπεδης Γης αφορά την Ελλάδα

Διαβάζεται σε 2'
H πιο αποστομωτική απάντηση για τη θεωρία της επίπεδης Γης αφορά την Ελλάδα
Η θεωρία της επίπεδης Γης είναι «μπούρδα» κατά τον Μπράιαν Κοξ. iStock

Ζούμε στο 2024 και παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν πως η Γη είναι επίπεδη. Ο φυσικός Μπράιαν Κοξ έχει δώσει την πιο to the point απάντηση που περιλαμβάνει την Ελλάδα.

Πολλές είναι οι θεωρίες συνωμοσίας που αντέχουν μέσα στους αιώνες. Μια αφορά το σχήμα της Γης. Τα social media είναι το όχημα που χρησιμοποιούν οι θιασώτες της ιδέας που θέλει τη Γη να είναι επίπεδη.

Πλήθος επιστημονικών στοιχείων και πραγματικών εικόνων από τους δορυφόρους δείχνουν πως το σχήμα είναι σφαιρικό, παρ’ όλα αυτά, οι οπαδοί της επίπεδης Γης εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι όλα είναι ψέματα. Το βασικό επιχείρημα είναι πως οι φωτογραφίες που την εμφανίζουν στρογγυλή, είναι φτιαγμένες.

Η πιο αποστομωτική απάντηση που έχει δοθεί ποτέ από επιστήμονα ανήκει στον Άγγλο φυσικό και καθηγητή σωματιδιακή φυσική στη Σχολή Φυσικής και Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, Μπράιαν Κοξ.

Προφανώς και κάποιος έθεσε ενώπιον του το ζήτημα, με τον Κοξ να λέει το εξής:

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως βάση για να πιστεύουμε ότι ο κόσμος είναι επίπεδος. Κανείς στην ανθρώπινη ιστορία, από όσο ξέρω, δεν έχει σκεφτεί ότι ο κόσμος ήταν επίπεδος.

Οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που μέτρησαν την ακτίνα της Γης.

Ειλικρινά, δεν μπορώ να φανταστώ έναν λόγο για τον οποίο κάποιος θα πίστευε ότι ο κόσμος είναι επίπεδος.

Το πολύ απλό γεγονός ότι το τραβήξαμε φωτογραφίες. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Ίσως να πρόκειται για την πιο ανόητη θεωρία που θα μπορούσε να έχει ένας σκεπτόμενος άνθρωπος.

Πρόκειται για μπούρδα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα