Η αλήθεια πίσω από το ιστορικό meme με το τρίο της προδοσίας και την “επανάληψη” του

Η αλήθεια πίσω από το ιστορικό meme με το τρίο της προδοσίας  και την “επανάληψη” του
Το τρίο της προδοσίας Shutterstock (Antonio Guillem)

Ποια η αλήθεια πίσω από ένα από τα πιο δημοφιλή Memes που έχουν υπάρξει; Τι δηλώνει ο φωτογράφος του καρέ με το "τρίο της προδοσίας".

Το meme-θρίαμβος του αποσυντονισμένου (θέλετε να πούμε άπιστου;) άνδρα “στηρίχτηκε” σε φωτογραφία του 2015, την οποία “τράβηξε” ο Ισπανός Antonio Guillem, στη Girona της Καταλονίας. Όπως εξήγησε ο καλλιτέχνης σε συνέντευξη του στο Wired “είχαμε συναντηθεί με τα μοντέλα για να κάνουμε κάτι που θα εκπροσωπούσε το concept της απιστίας, με παιχνιδιάρικο και διασκεδαστικό τρόπο”. Ο Guillem δεν δούλευε με πρακτορείο, αλλά στη λογική του stock images -που δίνει στο φωτογράφο τη δυνατότητα να πουλάει σε διάφορες εταιρίες. Συνήθως συνεργαζόταν με τα ίδια τρία μοντέλα -τα οποία δεν κατονόμαστε “γιατί σέβομαι την ιδιωτικότητα τους”. Ας πούμε -δηλαδή εκείνος είπε- πως τα ονόματα του ζευγαριού ήταν Mario και Laura.

Η μετατροπή της σε meme ξεκίνησε από τις αρχές του 2017, από ένα τουρκικό γκρουπ στο Facebook, για την Prog rock. Ένα μήνα μετά ήταν παντού στο Twitter και έως τον Αύγουστο είχε γίνει viral. Xρησιμοποιήθηκε για όλους τους πιθανούς λόγους -έγινε μέχρι και πόστερ κυβερνητικής διαφήμισης στην Ουγγαρία, που προωθούσε τις οικογενειακές αξίες.

“Δεν σκέφτηκα ποτέ πως μια από τις φωτογραφίες μου θα γίνει τόσο διάσημη. Δεν ήξεραν καν τι είναι meme. Μου εξήγησαν τα μοντέλα τι σημαίνει αυτή η λέξη” αποκάλυψε ο Guillem το 2018, οπότε εξήγησε ότι μια φωτογραφία μπορεί να πουληθεί 5000 με 6000 φορές σε ένα χρόνο και ένα meme γύρω στις 700 φορές. Ο άπιστος άνδρας πουλήθηκε περισσότερες από 13.000 φορές. “Η ατελείωτη χρήση στα social networks οικονομικά, δεν σήμαινε κάτι για εμένα, αλλά είναι κάτι που καταλαβαίνω”, είχε καταλήξει ο φωτογράφος.

Αυτό που μόλις είδατε κυκλοφορούσε ως “αναπαράσταση ΑΥΤΟΥ του meme, δέκα χρόνια μετά”. Δηλαδή, οι πρωταγωνιστές του αρχικού meme βρέθηκαν μαζί, για να “βγάλουν” την ίδια φωτογραφία μια δεκαετία αργότερα. Κάτι που αν ίσχυε, θα έπρεπε να είμαστε στο έτος 2025. Τα μαθηματικά δεν έγιναν από όσους έκαναν viral και τη νέα έκδοση, εξ ου και θέλησε να αποκαταστήσει την αλήθεια το Latest Ly.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα