Η απάντηση Βρετανού σε τηλεπαιχνίδι γνώσεων σε ερώτηση για την Ελλάδα που θα μιλήσει στη ψυχή σου

Διαβάζεται σε 2'
Η απάντηση Βρετανού σε τηλεπαιχνίδι γνώσεων σε ερώτηση για την Ελλάδα που θα μιλήσει στη ψυχή σου
O Βρετανός που έχασε σε τηλεπαιχνίδι γνώσεων, αλλά κέρδισε τους Έλληνες. Instagram

Βρετανός διαγωνιζόμενος σε τηλεπαιχνίδι γνώσεων κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση «με ποια λέξη αναφέρονταν οι αρχαίοι Έλληνες στους ξένους;».

Το Greek Gateway είναι handle στο Instagram με ιδιαίτερες στιγμές που έχει ‘συλλάβει’ κάμερα να συμβαίνουν σε περιοχές της Ελλάδας. Ένα παράδειγμα είναι καλεσμένοι σε γάμο που έριχναν ρύζι σε νεόνυμφους, από ‘δαγκάνα’ εκσκαφέα.

Το τελευταίο post είναι από τηλεπαιχνίδι γνώσεων της Μεγάλης Βρετανίας, όπου ο διαγωνιζόμενος κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση «με ποια λέξη αναφέρονταν οι αρχαίοι Έλληνες στους ξένους ή όσους δεν μιλούσαν ελληνικά».

Μαντέψτε τι απάντησε σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Ο παρουσιαστής τον ενημέρωσε πως η σωστή απάντηση ήταν το «βάρβαρος».

Ένας εκ των σχολιαστών του post ανέφερε ότι στα σανσκριτικά αναφέρονταν με τη λέξη Mleccha στους ξένους ή βάρβαρους. Λεξικό ενημερώνει ότι «αναφέρεται σε εκείνους ενός ακατανόητου λόγου, ξένων ή βάρβαρων εισβολέων που διακρίνονται από τις άριες βεδικές φυλές. Μεταξύ τους ήταν οι Έλληνες.

Καθώς το mleccha δεν έχει ινδοευρωπαϊκή ετυμολογία, οι μελετητές συμπεραίνουν ότι πρέπει να ήταν αυτοπροσδιορισμός ενός μη Άριου λαού εντός της Ινδία».

Ένας άλλος σημείωσε ότι «για όσους αναζητούν μια σοβαρή απάντηση: η γλώσσα των αρχαίων Ελλήνων ακουγόταν στους άλλους ως βαρ, βαρ, βαρ και για αυτό τους αποκαλούσαν βάρβαρους».

Από τα σχόλια των Ελλήνων, ξεχώρισαν τα εξής:

  • «Ο πατριός μου είναι Έλληνας. Όταν ήμουν μικρός είχα πιστέψει πως το μ… ήταν το μεσαίο μου όνομα».
  • «Εξάγουμε ακόμα πολιτισμό».
  • «Εντυπωσιακή η γνώση ελληνικών ανά την υφήλιο».
  • «Λατρεύουμε το γεγονός ότι οι Βρετανοί επισκέπτονται την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες και οι μόνες λέξεις που γνωρίζουν είναι το μ…, το τζατζίκι και ο μουσακάς».
  • «Ως Έλληνας, δέχομαι ως σωστή την απάντηση του».
  • «Έχουμε παίξει σοβαρή μπαλίτσα».
  • «Ο παρουσιαστής είπε πως ήταν λάθος η απάντηση. Όλοι οι Έλληνες λέμε ότι ήταν η σωστή».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα