Η Κίνα απέκτησε μία μικρογραφία της Σαντορίνης στην επαρχία Γιουνάν

Διαβάζεται σε 1'
Μικρογραφία της Σαντορίνης στην Κίνα
Μικρογραφία της Σαντορίνης στην Κίνα iStock

Μία μικρογραφία της Σαντορίνης απέκτησε η Κίνα στην επαρχία Γιουνάν – Τα σοκάκια, η θέα και τα λευκά σπίτια.

Την δική της Σαντορίνη αποφάσισε να αποκτήσει η Κίνα κι έτσι επιχειρηματίες της Ασίας κατασκέυασαν μια μικρογραφία της στην επαρχία Γιουνάν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για έναν ορεινό οικισμό που ονομάζεται “Ιδανική Πολιτεία του Νταλί“. Αυτό το θέρετρο χτισμένο στην πλευρά της οροσειράς Cangshan, έχει θέα στη λίμνη. Αποτελείται από τουριστικά πανδοχεία, boutique ξενοδοχεία, επιχειρήσεις, διαμερίσματα και μικρούς ελικοειδείς δρόμους στολισμένους με λουλούδια και φυτά.

Καλύπτει έκταση 3700 στρεμμάτων, μια συνολική επένδυση 8 δισ. γιουάν. Βασίζεται στη Σαντορίνη, αλλά απέχει πολύ από το να είναι σαν την αυθεντική. Διαθέτει πάντως λευκά κτίσματα, γαλάζιους τρούλους, σοκάκια και πανοραμική θέα στο νερό.

Έχει γίνει το επίκεντρο και ο προορισμός για πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα, καθώς και για όσους αναζητούν εμβληματικές φωτογραφίες γάμου.

Για τους Κινέζους είναι ο φιλόδοξος τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών, ελκυστικός για έναν πληθυσμό που δεν μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό αλλά μπορεί να αντέξει οικονομικά μια «διεθνή εμπειρία».

Όπως υποστηρίζουν εκείνοι που ξέρουν, οι Κινέζοι δεν θα αντιγράψουν ποτέ ένα μέρος εκτός αν το θαυμάζουν και το σέβονται πραγματικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα