Η νέα τάση στις selfies λέγεται 'βρες ένα Κουόκα και φωτογραφίσου'

Η νέα τάση στις selfies λέγεται 'βρες ένα Κουόκα και φωτογραφίσου'

Πώς τα μικρά χνουδωτά ζωάκια από την Αυστραλία κέρδισαν τον τίτλο του πιο "χαρούμενου ζώου στον κόσμο" (pics)

Το όνομά του είναι Κουόκα και μέχρι πολύ πρόσφατα λίγοι γνώριζαν την ύπαρξή του εκτός Αυστραλίας. Πρόκειται για το μικρό "ξαδερφάκι" του Καγκουρό, μιας και είναι και αυτό μαρσιποφόρο, είναι καφετί, χνουδωτό και γενικά αξιολάτρευτο.

Το τελευταίο όμως διάστημα το μικρό ζωάκι από την Αυστραλία ανακηρύχθηκε στο "πιο χαρούμενο ζώο στον κόσμο" και φωτογραφίες του με τουρίστες και περαστικούς κατέκλυσαν το διαδίκτυο. Τι ακριβώς συνέβη; Αρχικά να αναφέρουμε πως το ζώο τρέφεται με σκληρά φύλλα και κατοικεί στους βάλτους της χώρας, στα δυτικά κυρίως της Αυστραλίας.

Τα φυτοφάγα όμως ζωάκια είναι και κοινωνικά, αφού ζουν σε ομάδες και φροντίζουν να αποθηκεύουν λίπος στο πίσω μέρος της ουράς για δύσκολες περιόδους όπου θα τους είναι πιο δύσκολο να βρουν τροφή. Το νησί Ρότνεστ είναι το μόνο μέρος στον κόσμο όπου απαντώνται σε μεγάλο πληθυσμό, περί τις 12,000, αφού ο αριθμός τους σε όλο τον κόσμο δεν ξεπερνά τις 14,000. Είναι από τα πιο ευάλωττα ζώα στην ανθρώπινη καταστροφή των βιοτόπων και θεωρείται είδος προς εξαφάνιση.

Το νησί στο οποίο κατοικούν τυχαίνει να συγκεντρώνει περισσότερους από 500,000 τουρίστες το χρόνο και τα Κουόκα φαίνονται να απολαμβάνουν τόσο τη συντροφιά τους, όσο και τις selfie. Βλέπετε τα Κουόκα συνήθισαν στην παρουσία ανθρώπων γύρω τους, ενώ εκμεταλλεύονται πολλές φορές τους σκουπιδοτενεκέδες των ανθρώπων για... λιχουδιές.

Και μπορεί η selfie να είναι εντελώς άκακη για τα ζώα, σύμφωνα όμως με τον μαρσιπολόγο Γιέγκορ Μαλάσιβετς δεν πρέπει οι τουρίστες να τα ακουμπούν ή να τα χαϊδεύουν. Ακόμη πιο σημαντικό είναι να μην ταΐζουν τα μικρά ζωάκια, αφού τροφές όπως σάντουιτς, ψωμί και άλλα μπορεί να προκαλέσουν  μολύνσεις στα δόντια τους. "Θα ήταν κρίμα να προκαλέσει κάποιος με αυτό τον τρόπο πρόωρο θάνατο σε ένα από αυτα" δηλώνει ο Μαλάσιβετς.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως κάνουν προσπάθειες να διατηρήσουν τον πληθυσμό των Κουόκα στα σημερινά επίπεδα, για να μπορούν να χαμογελούν με σιγουριά μπροστά σε χιλιάδες ακόμη τουρίστες που θα βρεθούν στο αυστραλέζικο νησί.

SHARE:

24Media Network