Κουίζ: Ποιες πόλεις αναγνωρίζεις από τις φωτογραφίες του δορυφόρου;

Κουίζ: Ποιες πόλεις αναγνωρίζεις από τις φωτογραφίες του δορυφόρου;

Κουίζ για δυνατούς, μα πολύ δυνατούς λύτες. Πόσο ταξιδεμένος είσαι; Προσπάθησε να αναγνωρίσεις τις πόλεις από τις φωτογραφίες των δορυφόρων (Pics)

Η πρώτη εικόνα, η πρώτη εντύπωση είναι εκείνη που συνήθως μένει στη μνήμη.

Το ίδιο ισχύει και για τις πρώτες ματιές από το παράθυρο του αεροπλάνου την ώρα που προσγειώνεσαι σε μια νέα πόλη του κόσμου.

Το site DigitalGlobe συλλέγει φωτογραφίες από δορυφόρους και αεροφωτογραφίες και τις αρχειοθετεί δημιουργώντας όμορφες απεικονίσεις.

Πρόσφατα παρείχε στη Washington Post νέα καρέ από τον δορυφόρο WorldView-3 και κάπως έτσι, φτάσαμε στο παρακάτω κουίζ που οποίο απευθύνεται πράγματι σε δυνατούς λύτες.

Ο δορυφόρος WorldView-3 της Digital Globe, εκτοξεύτηκε πριν από 2 χρόνια από την αεροπορική βάση Βάντενμπεργκ στην Καλιφόρνια, και προσφέρει εικόνες με ανάλυση 31 εκατοστών.

Είναι ο έκτος κατά σειρά της Digital Globe και μπορεί να διακρίνει ακόμα και τη μάρκα ενός αυτοκινήτου.

Στην καρδιά του WorldView 3 βρίσκεται ένα τηλεσκόπιο με πρωτεύον κάτοπτρο διαμέτρου 1,1 μέτρων, το οποίο οδηγεί το φως σε αισθητήρες που καταγράφουν 29 μπάντες του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος.

Μπορεί να σαρώνει έκταση 650.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων την ημέρα (έκταση πενταπλάσια της Ελλάδας) και μεταδίδει τα δεδομένα στο έδαφος στην εντυπωσιακή ταχύτητα των 1,2 gigabit/sec.

Εκτός από τη Google και τη Microsoft με τις οποίες συνεργάζεται, η Digital Globe προσφέρει μεταξύ άλλων εικόνες για υπηρεσίες χωροταξίας και πολεοδομίας, δασοπονίας και εξόρυξης.

Οι ανταγωνιστές της Digital Globe στην αγορά δορυφορικών εικόνων, όπως η ευρωπαϊκή Airbus Defence and Space, περιορίζονται σήμερα σε αναλύσεις 50 έως 70 εκατοστών.

Ώρα για κουίζ:

(Πηγή: WashingtonPost, digitalglobe)

SHARE:

24Media Network