Μαϊμού προκάλεσε 'βεντέτα' με 16 νεκρούς

Μαϊμού προκάλεσε 'βεντέτα' με 16 νεκρούς

Μια μαϊμού στη Λιβύη τράβηξε τη μαντίλα μιας κοπέλας με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν άγριες συμπλοκές μεταξύ δύο αντίπαλων φυλών, οι οποίες συνεχίζονται εδώ και τέσσερις μέρες

Τουλάχιστον 16 νεκροί και 50 τραυματίες είναι ο απολογισμός των αιματηρών συγκρούσεων που έχει ξεσπάσει στη Σάμπχα της Λιβύης εδώ και τέσσερις μέρες, εξαιτίας μιας μαϊμούς.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, οι μάχες ξέσπασαν όταν τρία αγόρια άφησαν ελεύθερη μια μαϊμού, η οποία επιτέθηκε σε μια μαθήτρια, βγάζοντας της το μαντήλι, που φορούσε στο κεφάλι. Το κορίτσι ανήκει στη φυλή Αουλάντ Σουλεϊμάν, και το περιστατικό θεωρήθηκε από τα μέλη της φυλής ντροπιαστικό και για αντίποινα σκότωσαν αρχικά τρία μέλη της φυλής Καντάφα που ανήκαν τα αγόρια και τη μαϊμού, ανέφερε τοπική πηγή, στο πρακτορείο Reuters.

Όμως μετά τα αντίποινα αυτά ξέσπασε άγρια βεντέτα μεταξύ των αντίπαλων φυλών με τις συρράξεις να κλιμακώνονται εδώ και τέσσερις ημέρες καθώς πηγές από την περιοχή αναφέρουν πως η μία φυλή επιτίθεται στην άλλη με όλμους, οβίδες ακόμη και με άρματα μάχης!

Το νοσοκομείο της Σάμπχα, που βρίσκεται 660 χιλιόμετρα νότια της Τρίπολης, έχει επιβεβαιώσει μέχρι τώρα 16 νεκρούς και 50 τραυματίες ανάμεσά τους γυναίκες και μικρά παιδιά.

Στην περιοχή οι συγκρούσεις είναι συχνό φαινόμενο καθώς μετά την πτώση του Μουαμάρ Καντάφι, έχει παραδοθεί σε φυλές που δρουν σε παραστρατιωτικές ομάδες, και λυμαίνονται την περιοχή με τις δύο που συγκρούονται τώρα να είναι και οι ισχυρότερες.

Πηγή: theguardian

SHARE:

24Media Network