Μετά το τρένο φάντασμα, η πόλη φάντασμα

Μετά το τρένο φάντασμα, η πόλη φάντασμα

Μοιάζει σαν μια οποιαδήποτε πόλη, έχει ουρανοξύστες, δέντρα κι όμως όλα είναι μια οπτική απάτη. Είναι μια πόλη φάντασμα, μια ανύπαρκτη πόλη (Vids)

Οι έντονες βροχοπτώσεις και η υγρασία των τελευταίων ημερών στον ποταμό Xin’an της Ανατολικής Κίνας δημιούργησε στον ορίζοντα μια "νέα πόλη".

Καθώς η ομίχλη έπεσε στη περιοχή δημιουργήθηκε μια μαγική εικόνα: Ξαφνικά σηκώθηκαν πελώρια κτήρια και φύτρωσαν δέντρα με τους κατοίκους να παρατηρούν καλά καλά το θέαμα, διερωτώμενοι εάν υπήρχε το όλο σκηνικό εκεί μέχρι πρότινος και απλά δεν το είχαν παρατηρήσει τόσο καιρό.

ADVERTISING

"Ήταν σαν όραμα, σαν να βλέπαμε να αναδύεται από το ποτάμι ένας χαμένος πολιτισμός", ανέφεραν οι κάτοικοι προσθέτοντας ότι έμοιαζε σαν να ξεπήδησε από κάποια ταινία.

Η μυστηριώδης πόλη εξαφανίστηκε τόσο ξαφνικά όσο εμφανίστηκε.

Οι επιστήμονες έχουν μια απλή εξήγηση για τον εν λόγω φαινόμενο καθώς υποστηρίζουν πως πρόκειται στην ουσία για αντικατοπτρισμό, ο οποίος δημιουργήθηκε όταν η υγρασία στην ατμόσφαιρα έγινε πιο θερμή από την θερμοκρασία του νερού.

Όταν οι ακτίνες του ηλίου περνάνε από τον ψυχρότερο αέρα σε θερμότερο διαθλώνται δημιουργώντας μια αντανάκλαση στο νερό, όμοια με αυτή της ατμόσφαιρας.

Κάτι τέτοιο είναι σύνηθες στην Αυστραλία όπου στους δρόμους λόγω της ζέστης βλέπουμε την άσφαλτο να έχει πλημμυρίσει με νερό ενώ καθώς πλησιάζει ο οδηγός εξαφανίζεται δια μαγείας το εν λόγω σκηνικό.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

MIRAGE - Buildings and mountains appear in China

SHARE:

24Media Network