Μουσείο Μάντσεστερ: Αρχαίο αιγυπτιακό άγαλμα του Όσιρι κινείται μόνο του

Μουσείο Μάντσεστερ: Αρχαίο αιγυπτιακό άγαλμα του Όσιρι κινείται μόνο του
© MANCHESTER EVENING NEWS SYNDICATION

Δείτε το παράξενο και ανεξήγητο βίντεο από το Μουσείο του Μάντσεστερ. Αγαλματίδιο του αιγυπτιακού Θεού του θανάτου άρχισε να κινείται (Vid)

Το Μουσείο του Μάντσεστερ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που συγκεντρώνει πολλαπλές φωτογραφικές στιγμές. Στις φωτογραφίες που διαδέχονται η μία την άλλη, απεικονίζεται ένα αγαλματίδιο ύψους 10 ιντσών (περίπου 25 εκατοστά) του αρχαίου αιγυπτιακού Θεού του θανάτου, Όσιρι, το οποίο περιστρέφεται γύρω από τον άξονα του κατά 180 μοίρες. 

Η είδηση που προκαλεί ερωτήματα, μοιάζει με σενάριο ταινίας του Ιντιάνα Τζόουνς, ή της πάλαι ποτέ σειράς μυστηρίου, "Tales from the Crypt". Το "μυστήριο της κινούμενης μούμιας" μοιάζει να πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Μουσείο της βρετανικής πόλης.

Το αγαλματίδιο βρίσκεται στο εν λόγω Μουσείο εδώ και 80 χρόνια. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες, οι υπεύθυνοι καλούνται να λύσουν ένα νέο για αυτούς μυστήριο που σχετίζεται με την "κατάρα των Φαραώ". Τουλάχιστον όπως αυτή περιγράφεται στους τόμους της αιγυπτιακής μυθολογίας.

Σύμφωνα με τον μύθο, η κατάρα χτυπάει εκείνους που τολμούν να πάρουν κειμήλια από τάφους των Φαραώ.

Οι άνθρωποι του Μουσείου, τοποθέτησαν μια κάμερα πάνω από το γυάλινο "κουτί" στο οποίο φυλάσσεται και παρατήρησαν ότι το άγαλμα περιστρέφεται γύρω από τον άξονα του, όταν δεν είναι κανείς κοντά.

Οι αρχαιολόγοι που ανέσυραν το άγαλμα του "Neb-Senu" τη δεκαετία του 1920, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπήρξαν θύματα της κατάρας και όλοι είχαν αιφνίδιο θάνατο.

 Ο αιγυπτιολόγος Campbell Price, υπεύθυνος του Μουσείου της Οξφόρδης, δήλωσε σχετικά: "Είμαι ο μόνος που είχα κλειδί για την αίθουσα. Μπήκα το πρωί της προηγούμενης ημέρας και είδα ότι το άγαλμα είχε γυρίσει κατά 90 μοίρες. Άνοιξα το κουτί, το έστριψα στην αρχική του θέση και μετά από λίγη ώρα είχε κινηθεί ξανά".

"Το αγαλματίδιο βρισκόταν στον αρχαίο τάφο μαζί με την μούμια", προσθέτει. "Πρόκειται για αφιέρωμα των οπαδών του Φαραώ. Στην  αρχαία Αίγυπτο πίστευαν πως αν κάποιος "ενοχλήσει" την μούμια και τη μετακινήσει, τότε το άγαλμα αποκτά ειδικές δυνάμεις με το πνεύμα του νεκρού Φαραώ να το ελέγχει".

Άνθρωποι του Μουσείου, αναφέρουν πάντως πως μικρές δονήσεις του εδάφους ενδέχεται να προκαλούν συγκυριακά το όλο φαινόμενο. Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Το μόνο σίγουρο είναι, πως μετά τη δημοσιοποίηση της παράξενης ιστορίας, η επισκεψιμότητα του Μουσείου έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Πηγή: Dailymail

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Spooky! Egyptian statuette spins untouched inside glass case

SHARE:

24Media Network