Μυστηριώδης φωτιά “σαρώνει” πάρκο και προκαλεί ερωτήματα

Μυστηριώδης φωτιά “σαρώνει” πάρκο και προκαλεί ερωτήματα
Φωτιά σε πάρκο

Η φωτιά περνάει από το πάρκο στην Ισπανία σαν κύμα, χωρίς να καίει παγκάκια και δέντρα που είναι στην πορεία της, παρά μόνο ό,τι βρίσκεται χαμηλά στο έδαφος.

Χαμό έχουν προκαλέσει στο διαδίκτυο βίντεο, που δείχνουν μια μυστηριώδη φωτιά να καίει πάρκο, το οποίο εκτιμάται ότι βρίσκεται στην Ισπανία.

Στα βίντεο διακρίνεται η φωτιά να “σαρώνει” το πάρκο σαν κύμα, χωρίς όμως να καίει τα παγκάκια και τα δέντρα που είναι στην πορεία της παρά μόνο ό,τι βρίσκεται χαμηλά στο έδαφος. Πιστεύεται ότι η φωτιά μπήκε σκόπιμα για να καεί το άσπρο χνούδι από τις λεύκες, που έχει καλύψει τα πάντα.

Τα εν λόγω βίντεο μοιράστηκαν ευρέως στο διαδίκτυο, πυροδοτώντας ατελείωτες συζητήσεις για το τι συμβαίνει με μεγάλο ερωτήματα γιατί δεν καίγεται τίποτα άλλο.

“Πιθανότατα ξεκίνησαν την φωτιά από μια γωνιά του πάρκου και απλώς χρησιμοποίησαν κάτι με αέρα για βεβαιωθούν ότι δεν θα πιάσει φωτιά τίποτα άλλο. Η φωτιά είναι απρόβλεπτη αλλά όταν κάτι καίγεται τόσο γρήγορα και ξεκάθαρα όπως εδώ (σημειώστε πόσος λίγος καπνός υπάρχει, εν μέρει λόγω της ελαφρότητας του χνουδιού), υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να  πιάσει φωτιά εκτός ίσως από ένα φύλλο” γράφει χρήστης, δίνοντας τη δική του εξήγηση για το περιστατικό.

Και συνεχίζει: “Οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να πιάσει φωτιά αφού πρώτα είχε μουλιάσει σε κάτι εξαιρετικά εύφλεκτο ή να υπάρχει αλυσιδωτή αντίδραση από λιγότερα εύφλεκτα υλικά, όπως χαρτί σε πριονίδι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα