Ο μονόλογος του Louis C.K. για ρατσισμό και παιδόφιλους που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα

Ο μονόλογος του Louis C.K. για ρατσισμό και παιδόφιλους που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα

O Louis C.K. έκανε πάλι το θαύμα του. Ο μονόλογος του για τον ρατσισμό, την παιδοφιλία και για τη Μέση Ανατολή (Vid)

Σάτιρα, ανατροπή και Louis C.K., πάνε μαζί. Ο ανατρεπτικός κωμικός δεν γνωρίζει τι σημαίνει όριο και πολιτικά ορθό.

Ο ίδιος ανέλαβε την παρουσίαση του τελευταίου SNL του NBC της φετινής χρονιάς και στον μονόλογο του μίλησε μεταξύ άλλων για τον ρατσισμό και τους παιδόφιλους.

Για τον ρατσισμό λέει: "Μεγάλωσα στα 70s και γι' αυτό δεν είμαι ρατσιστής. Αλλά, είμαι "ήπιος" ρατσιστής. Ο ρατσισμός μου δεν είναι επιθετικός, είναι καλοήθης". Με λίγα λόγια καυτηρίασε όλους εκείνους που μέσα τους είναι ρατσιστές, όμως προσποιούνται το αντίθετο.

Για τη Μέση Ανατολή λέει: "Τα παιδιά μου τσακώνονται σαν το Ισραήλ με την Παλαιστίνη. Εγώ είμαι σαν την Αμερική. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό τώρα αλλά τους δίνω πυρομαχικά για να καίνε η μία την κούκλα της άλλης".

Το σχόλιο του για την παιδοφιλία είναι όμως εκείνο που προκάλεσε τις αντιδράσεις στα social media. Αρχίζει με την αφήγηση μιας ιστορίας ενός παιδεραστή στη γενέτειρα του, ο οποίος μεγαλώνει και οι πράξεις του παραμένουν ατιμώρητες. Αφού κάνει λόγο για τον "εξοστρακισμό" που βιώνουν οι παιδεραστές τη σήμερον ημέρα, προσθέτει:

"Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε πως η παιδεραστία είναι κάτι το καλό, εννοώ, από τη δική τους οπτική γωνία, των παιδεραστών, όχι τη δική μας. Από τη δική τους οπτική πρέπει να είναι φοβερό το να ρισκάρεις τόσο πολύ".

Στο κοινό και στην μπάντα που συνοδεύει τον μονόλογο του επικρατεί μούδιασμα και το αυτοσαρκαστικό σχόλιο του Louis C.K. είναι:

"Πώς νομίζετε ότι αισθάνομαι μετά από αυτό; Μάλλον αυτό είναι το τελευταίο μου show".

Ο στόχος επετεύχθη. Ο Louis κατάφερε και πάλι να σοκάρει το Αμερικανικό κοινό εν έτει 2015, με έναν ιδιαιτέρως δηκτικό τρόπο "στολίζοντας" τα "χρηστά ήθη" και τον πουριτανισμό της κοινωνίας του που κρύβεται πίσω από ένα προσωπείο καθωσπρεπισμού, κάνοντας πως δεν βλέπει το τι συμβαίνει στις τάξεις της. Και για να μην μιλάμε μόνο για των περί των ΗΠΑ πεπραγμένων, κάπως έτσι εξελίσσονται τα πράγματα και στις δικές μας γειτονιές.

SHARE:

24Media Network