Ο Νταλί πούλησε ψεύτικη τρίχα από το μουστάκι του έναντι 10.000 δολαρίων

Ο Νταλί πούλησε ψεύτικη τρίχα από το μουστάκι του έναντι 10.000 δολαρίων

Η Γιόκο Όνο έδωσε 10.000 δολάρια για να αγοράσει μία ψεύτικη τρίχα από το μουστάκι του Σαλβαδόρ Νταλί. Δείτε πώς την εξαπάτησε ο ιδιοφυής καλλιτέχνης

Ο ζωγράφος Σαλβαδόρ Νταλί πούλησε μια ψεύτικη τρίχα από το μουστάκι του έναντι 10.000 δολαρίων στη Γιόκο Όνο, διηγείται η ηθοποιός και πρώην τραγουδίστρια Αμάντα Λιρ στο γαλλικό περιοδικό VSD που κυκλοφορεί σήμερα.

"Όλη του τη ζωή, ο Νταλί δεν μπορούσε να αντισταθεί όταν του προσέφεραν παχυλά τσεκ", δήλωσε η άλλοτε μούσα και ερωμένη του ζωγράφου, στον οποίο το Κέντρο Ζορζ Πομπιντού στο Παρίσι αφιερώνει αυτήν την περίοδο μια σημαντική αναδρομική έκθεση.

"Μια μέρα, πούλησε μια τρίχα από το μουστάκι του στη Γιόκο Όνο. Δηλαδή περίπου... Πίστευε ότι ήταν μάγισσα και φοβόταν ότι θα του κάνει κάποιο ξόρκι. Με έστειλε τότε να μαζέψω ένα ξερό χόρτο και το έβαλε σε ένα όμορφο κουτάκι", εξήγησε.

Εκείνη "πλήρωσε 10.000 δολάρια. Στον Νταλί άρεσε πολύ να εξαπατά τους ανθρώπους", προσθέτει.

"Ήταν ο καθηγητής μου στην τέχνη, ο πατέρας μου, ο εραστής μου", θυμάται η Αμάντα Λιρ, η οποία γνώρισε τον ζωγράφο το 1965 όταν, όπως λέει, εκείνη ήταν 18 ετών και αυτός 61.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.

SHARE:

24Media Network