Πάπας Φραγκίσκος: Η επιμονή του να μην του φιλήσουν το χέρι γίνεται viral

Πάπας Φραγκίσκος: Η επιμονή του να μην του φιλήσουν το χέρι γίνεται viral

Ο Πάπας να αρνείται πεισματικά να του φιλήσουν το δεξί του χέρι, με μία στάση που μοιάζει κάπως ειρωνική, με κάποιους να υποστηρίζουν πως ο λόγος είναι το δαχτυλίδι που φορά στο συγκεκριμένο χέρι.

Τα πλάνα του Πάπα Φραγκίσκου που επανειλημμένα τραβάει το χέρι του μακριά ώστε να μην του το φιλήσουν οι πιστοί, έγινε viral και “άναψε φωτιές” στον πολιτισμικό καθολικό πόλεμο μεταξύ συντηρητικών και προοδευτικών.

Το βίντεο τραβήχτηκε στην επίσκεψη του Πάπα σε καθολικό ιερό στο Λορέτο της επαρχίας της Ανκόνα τη Δευτέρα και προκάλεσε αντιδράσεις, τόσο από τους εχθρούς του όσο και από τους υποστηρικτές του.

Ειδικότερα, στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ο Πάπας να αρνείται πεισματικά να του φιλήσουν το δεξί του χέρι, με μία στάση που μοιάζει κάπως ειρωνική, με κάποιους να υποστηρίζουν πως ο λόγος είναι το δαχτυλίδι που φορά στο συγκεκριμένο χέρι.

Το LifeSiteNews, μία συντηρητική, καθολική ιστοσελίδα που ασκεί κριτική στον πάπα, χαρακτήρισε ενοχλητικό το εν λόγω συμβάν, δημοσιεύοντας ένα άρθρο με τη μακρά ιστορία της φθοράς των δαχτυλιδιών και τη σημασία τους.

Κάποιοι έσπευσαν να τον υποστηρίξουν λέγοντας πως “Αυτό που θέλει είναι να καταστήσει σαφές ότι θέλει επαφή μαζί του και όχι να τον μεταχειρίζονται σαν ιερό αντικείμενο. Είναι ιερέας του Χριστού και όχι Ρωμαίος αυτοκράτορας”.

Κάποιοι άλλοι, ενοχλήθηκαν από τη συμπεριφορά του και δήλωσαν ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει η κίνηση του να φιλάμε τα χέρια των ιερέων και των επισκόπων, καθώς είναι κατάλοιπο της μοναρχίας και δεν προσφέρει κάτι.

Το Βατικανό δεν σχολίασε ακόμη τον λόγο που ο Πάπας Φραγκίσκος απέφυγε με τόση επιμονή να του φιλήσουν το χέρι και το δαχτυλίδι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα