news 24/7

ΠΑΠΑΣ

Πάπας Φραγκίσκος

Πάπας: Οι χώρες που κατασκευάζουν όπλα προκαλούν την προσφυγιά αλλά αρνούνται να υποδεχθούν τους πρόσφυγες

Στη χθεσινή λειτουργία ήταν παρόντες πολλοί μετανάστες και στελέχη οργανώσεων που τους προσφέρουν βοήθεια. Ακούστηκαν εξάλλου κατά τη διάρκειά της αφρικανική, ισπανική και πορτογαλική μουσική, πέρα από την παραδοσιακή εκκλησιαστική μουσική.

Αλέξης Τσίπρας - Πάπας Φραγκίσκος

Με τον Πάπα Φραγκίσκο θα συναντηθεί ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο στη Ρώμη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει δεκτός από τον Ποντίφικα,που τον είχε προτείνει για Νόμπελ Ειρήνης, στο Βατικανό. Τι είχε πει ο Πάπας, για το πώς διαχειρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας το προσφυγικό.

Πάπας Φραγκίσκος (ΦΩΤΟ Αρχείου)

Πάπας Φραγκίσκος: "Τιμή μου να μου επιτίθενται οι συντηρητικοί"

Τα τελευταία χρόνια ο Φραγκίσκος βρίσκεται στο στόχαστρο μιας μικρής αλλά ισχυρής ομάδας Αμερικανών συντηρητικών που διαφωνούν με τη στάση του σε διάφορα θεολογικά ζητήματα αλλά και σε κοινωνικά θέματα.

Πάπας Φραγκίσκος

Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου για τις φωτιές στον Αμαζόνιο

"Ανησυχούμε όλοι για τις τεράστιες πυρκαγιές που μαίνονται στον Αμαζόνιο. Ας προσευχηθούμε ώστε με τη δέσμευση όλων μας να είναι σύντομη η κατάσβεσή τους", ανέφερε κατά το εβδομαδιαίο κήρυγμά του.

Ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε για τους μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο στη Μεσόγειο

Ο ποντίφικας εξέφρασε τη λύπη του και ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν μαζί τους για τους δεκάδες μετανάστες που πνίγηκαν επιχειρώντας να φθάσουν στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν

Βατικανό: Ο πάπας χαιρέτισε τη συνάντηση Τραμπ με Κιμ Γιονγκ Ουν

"Χαιρετίζω τους πρωταγωνιστές και προσεύχομαι μια τέτοια σημαντική χειρονομία να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της ειρήνης, όχι μόνο στη χερσόνησο αυτή (την κορεατική), αλλά για το καλό και ολόκληρου του κόσμου", ανέφερε ο πάπας Φραγκίσκος.

Μήνυμα ειρήνης και ενότητας απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος από τα Σκόπια

Μήνυμα ειρήνης και ενότητας απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος από τα Σκόπια

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στον χαιρετισμό του ενώπιον της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας εξήρε τη συμβολή της στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Αλέξης Τσίπρας - Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας προτείνει τον Τσίπρα για Νόμπελ Ειρήνης

"Το να βλέπει κανείς κόσμο να πνίγεται στη Μεσόγειο, το να μπλοκάρεις τα λιμάνια, δεν είναι λύση. Καταλαβαίνω πως είναι "καυτή πατάτα" το πρόβλημα για μια κυβέρνηση, αλλά δεν λύνεται έτσι" είπε ο Πάπας Φραγκίσκος κάνοντας επίκληση σε ρήση που του είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πάπας Φραγκίσκος: Η επιμονή του να μην του φιλήσουν το χέρι γίνεται viral

Πάπας Φραγκίσκος: Η επιμονή του να μην του φιλήσουν το χέρι γίνεται viral

Ο Πάπας να αρνείται πεισματικά να του φιλήσουν το δεξί του χέρι, με μία στάση που μοιάζει κάπως ειρωνική, με κάποιους να υποστηρίζουν πως ο λόγος είναι το δαχτυλίδι που φορά στο συγκεκριμένο χέρι.

Πάπας Φραγκίσκος

Ρώμη: Ο πάπας έκανε χριστουγεννιάτικο δώρο στους άστεγους μια δωρεάν κλινική

Ο πάπας Φραγκίσκος έκανε δώρο στους άστεγους της Ρώμης μια νέα κλινική στην πλατεία του Αγίου Παύλου, όπου θα μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν ιατρική βοήθεια, ανακοίνωσε το Βατικανό.

Στο εξής τα κράνη της φρουράς του Πάπα θα εκτυπώνονται από τρισδιάστατους εκτυπωτές

Βατικανό: Η φρουρά του πάπα εκσυγχρονίζεται με νέα 3D κράνη

Τα νέα κράνη που θα φορά η ελβετική φρουρά του Ποντίφικα θα είναι πιο άνετα, θα ζυγίζουν λιγότερο, θα προστατεύουν τους φρουρούς από αντίξοες καιρικές συνθήκες, θα είναι πιο ανθεκτικά και κυρίως χάρη στους τρισδιάστατους εκτυπωτές θα κατασκευάζονται σχεδόν στο ένα δέκατο του χρόνου που χρειαζόταν μέχρι σήμερα

Pope Francis delivers his blessing as he arrives for his general audience in St. Peter square at the Vatican, Wednesday, May 3, 2017. (AP Photo/Alessandra Tarantino)

Στο Βατικανό ο Ντόναλντ Τραμπ. Συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο

Το Βατικανό επιβεβαίωσε, πως ο πάπας Φραγκίσκος θα υποδεχθεί τον Αμερικανό πρόεδρο στις 24η Μαΐου. "Υποδέχομαι τους αρχηγούς κρατών, που το ζητούν", είπε ο ποντίφικας, ενώ ο Τραμπ εξέφρασε την ανυπομονησία του