Ποδόσφαιρο σε φούσκα από αέρα; Το bubble soccer είναι η μανία που κατακλύζει τον κόσμο

Ποδόσφαιρο σε φούσκα από αέρα; Το bubble soccer είναι η μανία που κατακλύζει τον κόσμο
COPYRIGHT NEWS CORP AUSTRALIA

Αυτά τα βίντεο πρέπει να τα δεις και αφού τα απολαύσεις, είναι σίγουρο πως θα θέλεις να βρεις που πωλούνται αυτές οι αστείες μπάλες αέρα και να ξεκινήσεις bubble soccer (vid)

Αν θες να επιβιώσεις, τότε πρέπει να μπεις σε μια μπάλα με αέρα. Ένα νέο παιχνίδι βρίσκει όλο και περισσότερους fan σε όλο τον κόσμο. Ποδόσφαιρο το λες, όπως είναι όμως το κλασικό ποδόσφαιρο δεν είναι. Οι παίκτες μπαίνουν κυριολεκτικά ολόκληροι μέσα σε μια μπάλα αέρα που τους προστατεύει από συγκρούσεις και πτώσεις. Το μόνο που μένει εκτός είναι τα πόδια, ώστε να μπορούν να κλωτσούν το τόπι. Και το παιχνίδι ξεκινά...

Ξεκίνησε σαν πλάκα μιας νορβηγικής σατιρικής εκπομπής το 2011. Στην αρχή το παιχνίδι δεν είχε καθόλου κανόνες. Το μόνο που έπρεπε να κάνεις είναι να πέσεις με όλη σου τη δύναμη πάνω στον αντίπαλο και έτσι να τον... εξοντώσεις!

Πάντως μπορεί να φαίνεται εύκολο, όμως δεν είναι καθόλου. Οι μπάλες αέρα μπορούν να ζυγίσουν έως και 15 κιλά, κάτι που σημαίνει πως πρέπει να κουβαλάς σημαντικό βάρος ενώ τρέχεις, κλωτσάς τη μπάλα και αποφεύγεις τους αντιπάλους σου.

Σύντομα οι διοργανωτές των αγώνων από την Αυστραλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία και όπου αλλού στον κόσμο παίζεται το bubble soccer συνειδητοποίησαν πως με 11 παίκτες μέσα σε ένα μπαλόνι από κάθε ομάδα είναι σχεδόν αδύνατο να λειτουργήσει. Έτσι, σήμερα οι ομάδες αποτελούνται από πέντε ως οκτώ το πολύ παίκτες.

Το φθινόπωρο στο Λας Βέγκας διοργανώνεται το Bubble Bowl τουρνουά με αγώνες νοκ άουτ. Πάντως τη διασκέδαση της φούσκας ζήλεψε και ο Τζίμι Φάλον, που μαζί με τους Κόλιν Φάρελ, Κρις Πρατ και Φραν Νάκλς έπαιξαν ένα... ματσάκι στο χώρο των ανελκυστήρων της εκπομπής. Δείτε το βίντεο:

SHARE:

24Media Network