Η "Ραπουνζέλ" του 21ου αιώνα - Τα μαλλιά της φτάνουν σχεδόν τα 2 μέτρα

Αλένα Κραβτσένκο

Τα μαλλιά της είναι πλέον 1,8 μέτρα, ενώ όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξη της το μυστικό είναι η μεγάλη επιθυμία να έχεις μακριά μαλλιά και να τα φροντίζεις αναλόγως.

Η Αλένα Κραβτσένκο (Alena Kravchenko) από την Οδησσό της Ουκρανίας δικαιολογημένα έχει κερδίσει τον χαρακτηρισμό «αληθινή Ραπουνζέλ». Όπως η ηρωίδα του παραμυθιού των Γκριμ, μπορεί να αφήσει τα μαλλιά της από το παράθυρο ψηλά στον πύργο για να σκαρφαλώσει ο πρίγκιπας. Τα μαλλιά της είναι πλέον 1,8 μέτρα! Προσφάτως, έδωσε καινούργια συνέντευξη, αποκαλύπτοντας τα πάντα γύρω από την κόμη της.

Άρχισε να αφήνει μακριά τα μαλλιά της από 5 χρονών -σήμερα είναι 34-, ενθαρρυμένη από τη μητέρα της. «Από τότε που ήμουν πολύ μικρή, η μητέρα μου, μού ενστάλαξε μια αγάπη για τα μακριά μαλλιά» εξήγησε, μιλώντας στο Bored Panda.

ADVERTISING

«Για μένα, η αληθινή ομορφιά έγκειται στη φυσικότητα, και γι' αυτόν τον λόγο τα μαλλιά μου είναι τόσο μακριά, είναι η εκδήλωση του εσωτερικού κόσμου μου, μέρος του εαυτού μου και της ψυχής μου» τόνισε στην εφημερίδα The Sun.

«Η αγάπη μου για την κοτσίδα μου είναι τόσο δυνατή που ούτε για ένα δευτερόλεπτο σ' όλη τη ζωή μου δεν σκέφτηκα να κόψω τα μαλλιά μου. Δεν μπορώ να δω, ούτε να φανταστώ τον εαυτό μου με κοντά μαλλιά ή βαμμένα με διαφορετικό χρώμα» πρόσθεσε, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Bored Panda.

Συχνά δέχεται προτάσεις για γάμο από άντρες απ' όλον τον κόσμο, γελά και προσπερνά. «Πολλοί θαυμάζουν τα μαλλιά μου, θέλουν να συναντηθούμε, να ταξιδέψουμε, με καλούν να επισκεφθώ τη χώρα τους, προσφέρουν το χέρι τους και την καρδιά τους. Μπορώ ευγενικά να το αρνηθώ γελώντας και συχνά δεν απαντώ σε μηνύματα για να μη δώσω ελπίδες» εκμυστηρεύεται η Αλένα. Ακόμη πιο συχνά, άγνωστοι την σταματούν στον δρόμο λόγω των μαλλιών της και κάποιοι έχουν ασυνήθιστα αιτήματα: «Όταν βλέπουν το μάκρος των μαλλιών μου, δεν μπορούν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους. Είναι όμορφο. Πολλοί πλησιάζουν και λένε πόσο ασυνήθιστο και όμορφο είναι, στις μέρες μας. Τα πιο ασυνήθιστα σχόλια είναι που ζητούν να μυρίσουν τα μαλλιά μου» λέει η Αλένα.

Για να διατηρήσει υγιή τη χαίτη της, η Αλένα κόβει δύο φορές τον χρόνο τις άκρες -15 εκατοστά- και συχνά βουρτσίζει τις μπούκλες της. Δίνει λεπτομέρειες: «Λούζω τα μαλλιά μου δύο φορές την εβδομάδα, η διαδικασία κρατάει περίπου μία ώρα, δεδομένης της προετοιμασίας πριν το λούσιμο και της φροντίδας αμέσως μετά. Χτενίζω τα μαλλιά μου τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, συχνά τα κάνω κοτσίδα ή κότσο».

Αν και είναι υπερήφανη για τα «παραμυθένια» μαλλιά της, η Αλένα εξομολογήθηκε ότι συχνά μπερδεύεται άθελά της με αυτά: «Το μόνο πρόβλημα στο να έχεις λυτά τα μαλλιά σου είναι να τα πατήσεις άθελά σου. Δεν ταλαιπωρούμαι σωματικά, δεδομένου ότι η κοτσίδα μεγάλωνε μαζί μου, σ' όλη τη ζωή μου. Κατά συνέπεια, το σώμα μου είναι συνηθισμένο σ' αυτήν».

Επιμένει ότι το μυστικό για μια μακριά χαίτη είναι να έχεις εμπιστοσύνη: «Το βασικό μυστικό για μακριά όμορφα μαλλιά είναι η μεγάλη επιθυμία να έχεις αυτή την ομορφιά. Δεν πρέπει να την αμφισβητείς ούτε για ένα λεπτό».

Δεν μπορεί να φανταστεί διαφορετική τη ζωή της: «Τα πιο σημαντικά "συν" του μάκρους των μαλλιών μου είναι ότι ξεχωρίζω από τις συνηθισμένες γυναίκες, έχω τη δική μου προσωπικότητα και πρωτοτυπία».

Στον λογαριασμό της στο Instagram, οι λάτρεις των μακριών μαλλιών μπορούν να παρακολουθούν το ταξίδι της χαίτης της «Ραπουνζέλ» του 21ου αιώνα.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Instagram, Easy Life

24Media Network