#Royal Baby: Οι υπερβολές των ταμπλόιντ και τα απολαυστικά σχόλια στο twitter

#Royal Baby: Οι υπερβολές των ταμπλόιντ και τα απολαυστικά σχόλια στο twitter
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ και η αντίδραση των ταμπλόιντ στην είδηση για το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας

Ο Independent αποφάσισε να βγάλει ως "έκτακτη είδηση" την ανακοίνωση του παλατιού για την εγκυμοσύνη της Μέγκαν Μαρκλ

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα βρετανικά ΜΜΕ υπερβάλλουν εαυτόν σε θέματα που αφορούν το παλάτι ή κάποιον επώνυμο της Showbiz. Ποιος θα ξεχάσει την κριτική που δέχτηκε το BBC, όταν μετέδιδε με κατακόκκινη εικόνα και την επιγραφή “breaking news” την είδηση του χωρισμού του Brad Pitt από την Angelina Jolie. 

Πόσω μάλλον, αν πρόκειται για την βασιλική οικογένεια, που φιγουράρει συχνά πυκνά στο πρωτοσέλιδο των Ταμπλόιντ. Έτσι και το πρωί της Δευτέρας, με αφορμή την ανακοίνωση από το Παλάτι του Κένσινγκτον, πως ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ ετοιμάζονται να γίνουν γονείς

Τα βασιλικά breaking

Τουλάχιστον δύο μεγάλα site στην Βρετανία, ο Independent και η Daily Mirror, αλλά και άλλα μέσα από το Ηνωμένο Βασίλειο θεώρησαν σκόπιμο να αναρτήσουν ως «έκτακτη είδηση» το χαρμόσυνο νέο του πριγκιπικού ζεύγους. 

Πάρτι στο twitter

Πολύ σύντομα το hashtag, #RoyalBaby αναδύθηκε στις τάσεις του twitter, τόσο στην Ελλάδα, όσο φυσικά και σε διεθνές επίπεδο. Υπήρχαν βέβαια εκείνοι που συμμερίστηκαν τη χαρά των νεόνυμφων, αφού ο θεσμός της μοναρχίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Αγγλία, δεν έλειψαν όμως και οι χρήστες με σαρκαστική και συχνά επικριτική διάθεση. 

Κάποιοι σχολιάζουν τον πανικό στα διάφορα ταμπλόιντ από την ανακοίνωση της είδησης, ενώ άλλοι δεν παραλείπουν να σημειώσουν πως η είδηση έρχεται «συμπτωματικά» την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο και η συμφωνία με το Brexit δεν φαίνεται να έρχεται. 

Στις πιο ανάλαφρες αναρτήσεις, κάποιοι φρονούν ότι η είδηση ίσως δεν έγινε αποδεκτή με τις καλύτερες των διαθέσεων από όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα