Taste Atlas: Τα Τρίγωνα Πανοράματος στην “κορυφή” του κόσμου

Διαβάζεται σε 2'
Trigona Panoramatos
Τρίγωνα Πανοράματος iStock

Δεύτερο καλύτερο γλυκό στον κόσμο στην κατηγορία αρτοσκευάσματα αναδείχθηκαν τα Τρίγωνα Πανοράματος σύμφωνα με τον οδηγό γευσιγνωσίας Taste Atlas. Ποια άλλα βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα.

Στην “κορυφή” του κόσμου βρίσκονται τα περίφημα Τρίγωνα Πανοράματος, καθώς σύμφωνα με το Taste Atlas, τα τραγανά και βουτυρώδη γλυκά γεμάτα κρέμα είναι το δεύτερο καλύτερο γλυκό στον κόσμο.

Πρόκειται για μία σημαντική διάκριση για τη Θεσσαλονίκη, η οποία υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάϊο βρέθηκε στις κορυφαίες θέσεις της λίστας του Taste Atlas, για τα τοπικά εδέσματα, κατατάσσοντάς την στην 25η θέση στην κατηγορία “100 καλύτερες πόλεις για να δοκιμάσεις ντόπιες γεύσεις”.

Αυτή τη φορά την τιμητική τους είχαν τα Τρίγωνα Πανοράματος, καθώς βρέθηκαν στη δεύτερη θέση στην κατηγορία αρτοσκευάσματα, πίσω από τα γλυκά τραγανά ταρτάκια με κρέμα, Pastel de nata και Pastel de Belém. Όμως μιας και πρόκειται για το ίδιο πορτογαλικό γλύκισμα με μικρές παραλλαγές, τα Τρίγωνα “τερμάτισαν” δεύτερα.

trigona
Η πρώτη τριάδα στην κατηγορία αρτοπαρασκευάσματα στη λίστα Taste Atlas Taste Atlas

Οι διακρίσεις για την ελληνική κουζίνα δεν σταματάνε εδώ, αφού στην πρώτη πεντάδα της ίδιας κατηγορίας συναντάμε επίσης την Μπουγάτσα Σερρών και τα Πιταράκια της Μήλου, που καταλαμβάνουν την 4η και 5η θέση αντίστοιχα.

Πριν λίγες ημέρες το Taste Atlas δημοσίευσε, όπως κάθε χρόνο, τη λίστα με τις 100 καλύτερες κουζίνες σε όλο τον κόσμο με την ελληνική να κατακτά τη δεύτερη θέση.

Την πρώτη θέση μοιράστηκαν η Ιταλία και η Ιαπωνία, οι οποίες κατέγραψαν την ίδια μέση βαθμολογία. Σημείωσαν (με άριστα το 5) βαθμολογία 4,65 και αμέσως μετά ήρθε η Ελλάδα με βαθμολογία 4,64, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Πορτογαλία με 4,61 και η Κίνα με 4,59.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα