Θεατής έπεσε σε μαύρη τρύπα-έκθεμα του Ανίς Καπούρ

Θεατής έπεσε σε μαύρη τρύπα-έκθεμα του Ανίς Καπούρ

Τουρίστας έπεσε μέσα σε μαύρη τρύπα σε έκθεση του Anish Kapoor και κατέληξε στο νοσοκομείο.

Επισκέπτης του μουσείου Serralves στο Πόρτο της Πορτογαλίας, έπεσε μέσα στην εγκατάσταση Descent into Limbo του βραβευμένου βρετανού καλλιτέχνη Anish Kapoor.

Ο 60χρονος Ιταλός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς η μαύρη τρύπα έχει βάθος 2,5 μέτρα. Μετά το περιστατικό, τοποθετήθηκε προειδοποιητική πινακίδα για την αποφυγή μελλοντικών ατυχημάτων. Ο Ιταλός τουρίστας δεν τραυματίστηκε σοβαρά και πήρε άμεσα εξιτήριο.

Ο Ανίς Καπούρ

Ο Ινδικής καταγωγής Βρετανός καλλιτέχνης, Ανίς Καπούρ, γεννήθηκε στην Βομβάη το 1954. Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο από τα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Ξεκίνησε να εκθέτει τα έργα του όπως και ο Anthony Gormley με την ομάδα New British Sculpture, το 1991 κέρδισε το Turner Prize. Έργα του υπάρχουν στα σημαντικότερα Μουσεία Σύγχρονης Τέχνης στο κόσμο, σε πάρκα και ιδιωτικές συλλογές.

Είναι διάσημος για τα μνημειακά γλυπτά που δημιουργεί με αφαιρετική απλότητα, καμπυλωτούς όγκους και ιδιαίτερα χρώματα. Στα έργα του διακρίνεται η έντονη επιρροή του καλλιτέχνη από τις αγορές και τους ναούς της Ινδίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα