Καύσωνας: Θερμική απεικόνιση – Οι πυρακτωμένοι γίγαντες της Λεωφόρου Κηφισίας

Καύσωνας: Θερμική απεικόνιση – Οι πυρακτωμένοι γίγαντες της Λεωφόρου Κηφισίας
Οι πυρακτωμένοι γίγαντες της Λεωφόρου Κηφισίας. Θερμική απεικόνιση Up Drones

Με αφορμή τον ντόρο που γίνεται σχετικά με τους ουρανοξύστες που σχεδιάζεται να κατασκευαστούν στο Ελληνικό, η ομάδα Up Drones έκανε μια πειραματική πτήση στα γυάλινα κτίρια - γίγαντες της Λεωφόρου Κηφισίας, για να δει την "συμπεριφορά τους" κάτω από τον καυτό ήλιο.

Υψηλές είναι οι θερμοκρασίες τις τελευταίες μέρες και με αφορμή τον ντόρο που γίνεται σχετικά με τους ουρανοξύστες που σχεδιάζεται να κατασκευαστούν στο Ελληνικό η ομάδα Up Drones έκανε μια πειραματική πτήση στα γυάλινα κτίρια – γίγαντες της Λεωφόρου Κηφισίας, για να δει την “συμπεριφορά τους” κάτω από τον καυτό ήλιο.

Όπως καταγράφει η ομάδα, την καλύτερη συμπεριφορά επέδειξαν το μέγαρο του ΟΤΕ, όπου η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε στο θερμικό αποτύπωμα τους 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά και το MALL, όπου, παρά την γυάλινη οροφή του και σε αυτό η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Κλασικά, το οδόστρωμα για άλλη μια φορά έδωσε υψηλές θερμοκρασίες περίπου 60 βαθμών Κελσίου, καθώς και οι μονάδες κλιματισμού στις ταράτσες, όπου η θερμοκρασία έφτασε τους 70 βαθμούς Κελσίου.

Το Atrina που είναι και το τρίτο ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα από την βορεινή πλευρά του έδωσε θερμοκρασίες περίπου 35 βαθμών Κελσίου, ενώ στη νότια πλευρά του η θερμοκρασία έφτασε και ξεπέρασε τους 75 βαθμούς Κελσίου, μετατρέποντας το σε μια γιγάντια θερμάστρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα