Το Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας 'επίσημη' θρησκεία στις ΗΠΑ

Το Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας 'επίσημη' θρησκεία στις ΗΠΑ

Ο εν λόγω Αμερικανός πολίτης κέρδισε το δικαίωμα να βγάλει φωτογραφία για άδεια διπλώματος, φορώντας το κάλυμμα κεφαλής που επιτάσσει η "θρησκεία" του, ένα σουρωτήρι

Νικητής στη μάχη που δίνει εδώ και χρόνια με τις αρχές των ΗΠΑ, προκειμένου να εμφανίζεται με το "θρησκευτικό" του κάλυμμα κεφαλιού στις φωτογραφίες των επίσημων εγγράφων, βγήκε ένας οπαδός της Ιπτάμενης Μακαρονοτερατοθρησκείας ή Πασταφαριανισμού.

Ο Σον Κόρμπετ από την Αριζόνα, λοιπόν, κατάφερε να κερδίσει το δικαίωμα να φοράει ένα σουρωτήρι στο κεφάλι του στην φωτογραφία για την άδεια οδήγησης. Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ δεν επιτρέπουν στις φωτογραφίες για άδειες οδήγησης να χρησιμοποιούνται καλύμματα κεφαλιού, ωστόσο υπάρχουν εξαιρέσεις για θρησκευτικούς λόγους.

"Ανακάλυψα την θρησκεία αυτή πριν από 3 χρόνια και έκανα πολλές έρευνες γι' αυτήν. Συμφωνώ με τις αξίες και την ηθική της και αυτή την εποχή, κατά την οποία η θρησκεία χρησιμοποιείται ως όπλο εναντίον άλλων ανθρώπων, ήθελα να βρω κάτω ειρηνικό, διασκεδαστικό και ευφυές, όπως είμαι εγώ", δήλωσε ο Κόρμπετ στο Russia Today.

Η πολιτεία ωστόσο δήλωσε ότι προτίθεται να ακυρώσει την εν λόγω άδεια, κάτι που δεν φαίνεται να πτοεί τον Κόρμπετ. "Αυτή τη στιγμή υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη και δεν γνωρίζω την κατάληξή της. Αν όμως αποφασίσουν να ανακαλέσουν την άδεια, τότε θα αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο αγωγής", επεσήμανε.

Το Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας 'επίσημη' θρησκεία στις ΗΠΑ

Τι είναι η Ιπτάμενη Μακαρονοτερατοθρησκεία

Η εν λόγω "θρησκεία" δημιουργήθηκε το 2005 για να αμφισβητήσει απόφαση των αρχών του Κάνσας να εισαγάγουν στην διδακτέα ύλη των δημόσιων σχολείων τον "έξυπνο σχεδιασμό" με θέμα τον δημιουργό του σύμπαντος. Το προτεινόμενο μάθημα θεωρήθηκε μια εναλλακτική ματιά της ανθρώπινης εξέλιξης.

Η Ιπτάμενη Μακαρονοτερατοθρησκεία ή Πασταφαριανισμός βασίζεται στην πεποίθηση ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε από μια θεότητα, ονόματι Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας. Οι οπαδοί της λατρεύουν τους πειρατές, τους οποίους θεωρούν τους πρώτους πασταφάριανς. Πιστεύουν, επίσης, ότι ο παράδεισος διαθέτει ένα ηφαίστειο μπίρας και ένα στριπτιζάδικο.

SHARE: