Κρήτη: Το ξενοδοχείο-ανάκτορο που έμεινε στοιχειωμένο παλάτι στην άμμο

Κρήτη: Το ξενοδοχείο-ανάκτορο που έμεινε στοιχειωμένο παλάτι στην άμμο

Το μεγαλεπίβολο όραμα του εφοπλιστή Αντώνη Λελάκη για την κατασκευή πολυτελέστατου ξενοδοχείου στον τόπο του, στην Κρήτη που έμεινε για πάντα "στοιχειωμένο"

Στον κόλπο της Σητείας, κοντά στην περιοχή Αγιά Φωτιά βρίσκεται σήμερα το “παλάτι”-ξενοδοχείο που έμεινε στην άμμο.

Πρόκειται για το μεγαλεπίβολο όραμα του εφοπλιστή Αντώνη Λελάκη, ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο που θα λάμβανε σάρκα και οστά στην πατρίδα του, την Κρήτη.

Η κατασκευή “κόλλησε” για οικονομικούς λόγους. Έτσι, το ξενοδοχείο έμεινε ένας “σιωπηλός γίγαντας” στην άμμο. Ένα ξενοδοχείο – φάντασμα σε μια πανέμορφη τοποθεσία.

Απολαύστε την πτήση:

Ο Αντώνης Λελάκης πέθανε το 2012 σε ηλικία 74 ετών. Είχε δραστηριοποιηθεί στον τομέα της Ναυτιλίας, ενώ ήταν ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Χαλκίδας. Η δραστηριότητα των ναυπηγείων παρέμεινε μέχρι το 1994, που ολοκληρώθηκε η ενοικίαση του ναυπηγείου και επεστράφη στο κράτος.

Η εταιρεία των κρουζιερόπλοιων του Λελάκη ήταν η πρώτη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία που έγινε αποδεκτή για εισαγωγή στο αμερικανικό Χρηματιστήριο. Ο στόλος του αποτελείτο από φορτηγά πλοία και πετρελαιοφόρα, καθώς και πλοία εξειδικευμένου φορτίου, εκτός από τα κρουαζιερόπλοια.

Ασχολήθηκε με τον τουρισμό, όντας ιδιοκτήτης μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων: Μίας στη Σητεία, δύο στο Μακρύ Γιαλό, επίσης στη Ρόδο, την Κω και την Κέρκυρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λελάκης ήταν αυτοδημιούργητος και αγόρασε το πρώτο του πλοίο, το “Brother” 3.500 τόνων, το 1973, ενώ ακόμη εργαζόταν στη ναυτιλιακή εταιρεία Orion Shipping του εφοπλιστή Γουλανδρή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα