Το ζεϊμπέκικο στη συναυλία της Μποφίλιου που θα σε κάνει να υποκλιθείς

Το ζεϊμπέκικο στη συναυλία της Μποφίλιου που θα σε κάνει να υποκλιθείς

Μια πολύ συγκινητική στιγμή έζησαν όσοι βρέθηκαν στη συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βαλκανικής Πλατείας στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, όταν ένας νέος με κινητικά προβλήματα ανέβηκε στη σκηνή

"Βλέπεις μερικές φορές κάτι παλικάρια να γεμίζουν την πίστα με ήθος και λεβεντιά που σε κάνουν να ελπίζεις όχι απλώς για τον συγκεκριμένο χορό, αλλά για τον κόσμο ολόκληρο", έγραφε σε άρθρο του το όχι και τόσο μακρινό 2002, ο Διονύσης Χαριτόπουλος, για το ζεϊμπέκικο. Τον χορό "του μάγκα".

Ένα ζεϊμπέκικο που δεν απαιτεί γνώσεις, μόνο ψυχή. Νταλκά και δύναμη. Σαν τη δύναμη που έχει μέσα του ο Γιάννης Ρίμπας, ο νεαρός με τα κινητικά προβλήματα που ανέβηκε στη σκηνή την ώρα που η Νατάσσα Μποφίλιου τραγουδούσε το "Μέχρι το τέλος".

Ιδού το περιστατικό που αποτελεί εξ άλλου, και μια σπάνια στιγμή ομοψυχίας στους σχολιασμούς στα ελληνικά κοινωνικά δίκτυα:

Η τραγουδίστρια άνοιξε χώρο για τον Γιάννη και το κοινό τον αποθέωσε, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τον μάγκικο χορό του. Όλοι χειροκρότησαν, όλοι υποκλίθηκαν στα social media. "Εκεί που σταματούν τα πόδια, τα χέρια και τα σώματα... συνεχίζει το μεγαλείο της ψυχής και σε οδηγεί σε λεωφόρους υπερηφάνειας...Μπράβο ρε μάγκα!", έγραψε ένας χρήστης στο Youtube κάτω από την ανάρτηση του βίντεο. Και έχει απόλυτο δίκιο.

Για την ιστορία το κομμάτι "Μέχρι το τέλος" περιλαμβάνεται στον ομώνυμο δίσκο της Μποφίλιου που κυκλοφόρησε το 2008.

SHARE:

24Media Network