"Τον αποκεφάλισα, γιατί ο θεός μου είπε ότι είναι εξωγήινος"

"Τον αποκεφάλισα, γιατί ο θεός μου είπε ότι είναι εξωγήινος"

Μετανιωμένος δηλώνει ο Κινέζος δράστης στυγερής δολοφονίας το 2008 στον Καναδά. Διαβάστε τι είπε για τον αποκεφαλισμό 22χρονου... "εξωγήινου"

Για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του 22χρονου Tim McLean, ο κινεζικής καταγωγής δολοφόνος του, Vince Weiguang Li, έλυσε τη σιωπή του και μίλησε για το περιστατικό στο πλαίσιο συνεδρίας με τον ψυχίατρο που τον παρακολουθεί.

"Νόμιζα πως μου μιλούσε ο θεός. Άκουγα τη φωνή του. Πίστευα, ότι σκότωνα έναν εξωγήινο", είπε.

Η δολοφονία του 22χρονου σημειώθηκε σε λεωφορείο, μπροστά στα μάτια των επιβατών. Έχοντας όμως διαγνωσθεί με σχιζοφρένεια, ο Li αθωώθηκε από το δικαστήριο και νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική.

Όπως είπε στη συνεδρία, μαζί του κουβαλούσε ένα μαχαίρι, για να προστατεύει τον εαυτό του και τους γύρω του από τους εξωγήινους.

"Η φωνή στο κεφάλι μου, έλεγε ότι ήμουν κάτι σαν δεύτερος Ιησούς και ότι έπρεπε να σώσω τον κόσμο από την επίθεση εξωγήινων, που ήρθαν στη Γη με διαστημόπλοια. Φοβόμουν πολύ... Θυμάμαι να του κόβω το κεφάλι. Πίστευα  πραγματικά, ότι ήταν εξωγήινος. Δεν το πιστεύω πια", είπε.

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε, τι θα έλεγε στη μητέρα και την οικογένεια του θύματος, εάν τους συναντούσε, είπε: "Θα έκανα τα πάντα για την οικογένειά τους, αν μπορούσα να τους συναντήσω, αυτό θα τους ζητούσα. Όμως ξέρω, ότι όσο κι αν ζητούσα τη συγχώρεσή τους, είναι πολύ δύσκολο να δεχθούν τη συγγνώμη μου".

Ο Li μετά την επίθεση κλειδώθηκε μέσα στο λεωφορείο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να χρειαστούν τρεις ώρες για να τον συλλάβουν.

Αργότερα, όταν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, εκκλιπαρούσε... "Σας παρακαλώ, σκοτώστε με".

SHARE:

24Media Network