Τον έστειλαν να σβήσει γκράφιτι και έγινε γκράφιτι ο ίδιος

Τον έστειλαν να σβήσει γκράφιτι και έγινε γκράφιτι ο ίδιος

Εκνευρισμένος με την απόφαση δημοτικού συμβουλίου να σβηστεί το σχέδιο του από δρόμο του Λονδίνου, ο "DS" πήρε την εκδίκησή του. Ο υπάλληλος που ανέλαβε τη δουλειά "κοσμεί", πλέον τον τοίχο που καθάρισε (Pics)

Ένα γκράφιτι, μπορεί να σβηστεί (προσωρινά), το χιούμορ όμως του καλλιτέχνη είναι αδύνατον να ηττηθεί, με απαγορεύσεις και αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων.

Μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αποτέλεσε έμπνευση για τον DS, καλλιτέχνη γκράφιτι, ο οποίος είχε "χαλάσει" έναν τοίχο σε δρόμο του Ίσλινγκτον στο Λονδίνο, ζωγραφίζοντας το καρτούν "Bad Kitty".

Ο 28χρονος καλλιτέχνης το έφτιαξε τον Μάιο, ωστόσο 8 ώρες μετά τη δημιουργία, είδε ότι κάποιος υπάλληλος είχε σταλεί για να το σβήσει.

Ο DS, αποφάσισε να καταγράψει τον άνθρωπο, που έσβηνε τον γκράφιτι και να τον κάνει τον ίδιο γκράφιτι στον τοίχο, λίγες μέρες αργότερα! Το περίεργο είναι ότι το νέο δημιούργημά του παραμένει στη θέση του.

Τον έστειλαν να σβήσει γκράφιτι και έγινε γκράφιτι ο ίδιος
© CATERS NEWS AGENCY

"Το πρώτο κομμάτι Bad Kitty, το έφτιαξα πέρσι και το δεύτερο τον περασμένο Μάιο. Όταν το έσβησαν, η αντίδρασή μου ήταν λίγο διαφορετική απ' ό,τι συνήθως. Ξέρω ότι συνήθως ένα γκράφιτι, μπορεί να σβηστεί εν μέρει ή να αλλοιωθεί. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Μπορείτε να φανταστείτε την οργή μου όταν έμαθα ότι θα το έσβηναν τελείως με απόφαση δημοτικού συμβουλίου" δήλωσε ο καλλιτέχνης.

Τον έστειλαν να σβήσει γκράφιτι και έγινε γκράφιτι ο ίδιος
© CATERS NEWS AGENCY

Μάλιστα, άφησε και τις μπηχτές του για τον Banksy, λέγοντας ότι αυτόν τον προστατεύουν, ενώ καλλιτέχνες με καλύτερη τεχνική, είναι κυνηγημένοι.

Εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου του Islington, δήλωσε ότι συνήθως τα γκράφιτι σβήνονται για τρεις λόγους: Είτε επειδή είναι προσβλητικά, είτε επειδή βρίσκονται σε τοίχο που ανήκει στο δήμο, είτε επειδή βρίσκονται σε ιδιωτική περιουσία και ο ιδιοκτήτης έχει ζητήσει την αφαίρεσή τους.

(Πηγή: Daily Mail

SHARE:

24Media Network