Βίντεο: Πώς θα είναι το τείχος του Τραμπ στα σύνορα με το Μεξικό

Βίντεο: Πώς θα είναι το τείχος του Τραμπ στα σύνορα με το Μεξικό

To τείχος που σχεδιάζει να χτίσει ο Ντόναλντ Τραμπ θα καλύπτει μια απόσταση 1.954 μιλίων και θα κοστίζει περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια δολάρια (Vid)

O Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες το διάταγμα για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, ξεσπώντας διαμάχη για το ποιος θα αναλάβει τελικά το τεράστιο κόστος της ανέγερσής του.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Πολ Ράιαν δήλωσε μετά την υπογραφή του διατάγματος, πως ο Λευκός Οίκος είναι έτοιμος να αναλάβει το κόστος για την κατασκευή του. Παράλληλα, ανέφερε πως αν χρειαστεί να πείσουν το Μεξικό να συνεισφέρει στην κατασκευή του “υπάρχουν πολλοί τρόποι” για να το κάνουν.

Την ίδια στιγμή, ο Ντόναλντ Τραμπ καθησύχασε τους Μεξικανούς που μετανάστευσαν στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά ότι δεν κινδυνεύουν με απέλαση, λέγοντας πως “Έχω μία μεγάλη καρδιά. Θα τους φροντίσουμε όλους. Όταν έχεις καλούς ανθρώπους, που ζουν εδώ και κάνουν καλά τη δουλειά τους, δε θα πρέπει ν’ ανησυχούν.”

Σήμερα, μια εταιρία αρχιτεκτόνων με έδρα την Γουαδαλαχάρα παρουσίασε ένα βίντεο για το πως θα δείχνει το τείχος που ετοιμάζεται να χτίσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρχιτεκτόνων το τείχος, που σχεδιάζεται με ροζ χρώμα, θα καλύπτει μια απόσταση 1.954 μιλίων.

Ο σχεδιαστής Νορμπέρτο Μιράντα, μιλώντας στο Business Ιnsider, εκτιμά πως το κόστος για την ανέγερση του τείχους, που θα χωρίζει τις ΗΠΑ στα δύο, θα φτάσει τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ: BussinessInsider

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα