Ζωολογικός Κήπος προσπαθούσε επί χρόνια να ζευγαρώσει δύο αρσενικές ύαινες

Ζωολογικός Κήπος προσπαθούσε επί χρόνια να ζευγαρώσει δύο αρσενικές ύαινες
SAPPORO MARUYAMA ZOO

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι υπεύθυνοι του κήπου Μαρουγιάμα στην Ιαπωνία όταν διαπίστωσαν ότι οι στικτές ύαινες που επί χρόνια προσπαθούσαν να ζευγαρώσουν ήταν και οι δύο αρσενικές.

Έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια για να αντιληφθούν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου Μαρουγιάμα στο Σαπόρο της Ιαπωνίας ότι οι ύαινες που προσπαθούσαν ανεπιτυχώς να ζευγαρώσουν ήταν και οι δύο αρσενικές.

Πρόκειται για δύο στικτές ύαινες, ονόματι Καμουτόρι και Κάμι, που γεννήθηκαν από διαφορετικούς γονείς στο ζωολογικό κήπο Νταεζέον στη Νότια Κορέα το 2008 και το 2009 αντίστοιχα. Στη συνέχεια δωρίστηκαν στον κήπο Μαρουγιάμα.

Μετά την άφιξή τους στο Μαρουγιάμα, ο Καμουτόρι αναγνωρίστηκε ως αρσενικός, αλλά ο Κάμι ως θηλυκός, και οι υπεύθυνοι του κήπου είδαν ως ενθαρρυντικό στοιχείο το γεγονός ότι τα δύο ζώα έπαιζαν μαζί και έδειχναν τρυφερότητα. Ωστόσο, οι σχέσεις τους πάγωσαν το 2012 και τελικά τα δύο ζώα έπρεπε να χωριστούν το 2014 λόγων συνεχόμενων καυγάδων.

Μετά το χωρισμό τους, οι υπεύθυνοι του κήπου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν υπερήχους και ορμονικούς ελέγχους την προηγούμενη εβδομάδα.

Έκπληκτοι λοιπόν διαπίστωσαν ότι και τα δύο ζώα ήταν αρσενικά.

Πάντως, οι ειδικοί σημειώνουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολος ο προσδιορισμός του φύλου στις ύαινες, καθώς τα γεννητικά όργανα των δύο φύλων έχουν ομοιότητες εξωτερικά.

Οι στικτές ύαινες αποτελούν το μεγαλύτερο και πιο επιθετικό είδος υαινών και ζουν στην υποσαχάρια Αφρική. Ο πληθυσμός τους αριθμεί τα 27 με 47 χιλιάδες άτομα, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης. Συνήθως ζουν σε αγέλες με πολύπλοκες κοινωνικές δομές που μπορούν να φτάσουν τα 100 μέλη και κυνηγάνε από κοινού είτε μόνες, τρεφόμενες συνήθως από νεκρά ή μικρά ζώα και αιγοπρόβατα.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι του ζωολογικού κήπου δήλωσαν πως στο μέλλον σκοπεύουν να αποκτήσουν μία θηλυκή ύαινα και να προσπαθήσουν να τη ζευγαρώσουν με μία από τις δύο αρσενικές ύαινες.

SHARE:

24Media Network