Κίνδυνος για την υγεία

???c`???dü??????Ký?U
???c`???dü??????Ký?U MOTIONTEAM

Σοβαρά υγειονομικά προβλήματα προκαλεί η συσσώρευση των απορριμμάτων σε πολλές περιοχές του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Τα προβλήματα δημιουργούνται λόγω του όγκου των σκουπιδιών και της μακροχρόνιας έκθεσης τους στο περιβάλλον, με συνέπεια την ανάπτυξη μικροοργανισμών, ειδικά στα οργανικά απορρίμματα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη διασπορά τους γύρω από τους κάδους, δημιουργεί κινδύνους μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων, όπως γαστρεντερίτιδας και άλλων εντερολοιμώξεων.

Από την αρμόδια υπηρεσία συνιστάται στους πολίτες, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, να κρατούν -μεταξύ άλλων- τις σακούλες ερμητικά κλεισμένες στα μπαλκόνια τους, να αποφεύγουν την επαφή ή έκθεση στους όγκους των απορριμμάτων, ενώ οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων δεν θα πρέπει να αφήνουν τα ζώα να προσεγγίζουν τα σκουπίδια.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προσπάθεια καθαρισμού της πόλης. Σύμφωνα με την αντιδημαρχία Καθαριότητας η εικόνα της Θεσσαλονίκης θα αρχίσει να βελτιώνεται από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μπουτάρης: "Η κατάσταση είναι τραγική"

SHARE:

24Media Network