Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Την ημέρα των Θεοφανίων ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση, αρχικά στη βορειοδυτική Ελλάδα και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές. Διαβάστε αναλυτικά

Το απόγευμα θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση. Βελτίωση προβλέπεται και πάλι από τα βορειοδυτικά το βράδυ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που από μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Το βράδυ θα πέσουν χιόνια στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 6-8 μποφόρ και τοπικά 9. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς, νοτιοδυτικούς και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα. Χιόνι θα πέσει στα ορεινά και από το βράδυ και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 6-7 μποφόρ και από το απόγευμα θα στραφούν βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρξουν νεφώσεις και τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά και το βράδυ και στις πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, ειδικότερα στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 6-8 μποφόρ και το απόγευμα στα ανατολικά πιο ισχυροί 7-9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο άσχημος θα είναι ο καιρός με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στις ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το βράδυ και τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 7-9 μποφόρ και το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς, βορειοδυτικούς και θα αγγίξουν τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3-12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και το βράδυ και στις πεδινές περιοχές της δυτικής Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, νοτιοδυτικοί 6-8 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -1 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα και το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 7-9 μποφόρ και τοπικά θα αγγίξουν τα 10. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-15 βαθμούς Κελσίου.

Στα  νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, εντάσεως 6-8 μποφόρ, ενώ στα βόρεια θα είναι πιο ενισχυμένοι και θα αγγίξουν τα 9, πιθανώς 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6-14 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε τον καιρό το επόμενο τριήμερο στο deltiokairou.gr

SHARE:

24Media Network